Tuesday, June 30, 2009

TAG FAKTA @ AUTA....


Dapat dari blog IMAH http://sarimahrizal.blogspot.com/ (kenal lama dah ni…. Dari FOTOPAGES lagi dan seterusnya di bawa ke dalam BLOG)… Heheheh… Imah…. Kak Murni saje jenguk2 masuk dan baca BLOG IMAH malam ni dan tetiba jer nampak TAGGED ni…. So, dah bayar hutang yer…..

TUGASANNYA : Setiap blogger mesti menyatakan 10 AUTA diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya :Auta tu fakta tersembunyi di sebalik nyer ek.. aku cuba laa ek...

1. saya xpernah teringat langsung akan zaman anak daraku (Hohohjoho…. Sekarang pun masih bergelar ANAK DARA lagi…. So, soalan ni kena skip lah yer)….

2. saya suker bekerja...kalu boleh saya nak keje sampai mati (KEJE??? Suka!! Suka sangat2… Sebab ada kengkawan… ada perkara2 yang boleh diselesaikan dan ada benda nak buat… Cuma…. Kalau BOSS tetiba tak suka dengan keje kita sedangkan kita dah buat yang terbaik…. Tu lah yang paling tak bestnyer… huhuhuhu…. )

3. kalau saya sedih ker..tensen ker..kecewa ke...saya xder selera nak makan (oh yer…. Bab ni lain skit…. Aku kalo sedih jer… kekadang hentam jer macam2.. sebab tak nak ingat atau merunsingkan kepala otak….)

4. saya amat berdikari..kalu xdak sapa2 nak tolong pun saya leh wat sowang2 (Ya…. Ini rasanya 80% adalah TEPAT!!!... Rasanya aku sorang yang berdikari… Jarang sekali mengharapkan bantuan orang… Cuma sekali sekala susahkan my CH… Hehehehe…)

5. saya seorang yang tenang...walaupun duduk kat ngan dinding ni yang dah retak ni (TENANG?? Biasanya tenanglah… tapi kadang2 tak jugak!!.... Mana 1 ni???)

6. saya sangat tabah.. saya xkisah orang nak kutuk saya..saya akan diamkan diri (Hmm…. Tak TABAH sangat…. Boleh gagah jer…. Tapi, kalau dapat tau orang kutuk.. rasa geram gak… Tapi sedia MEMAAFKAN dalam hati diam2…. Sebab orang yang mengata tu bukan baik sangat pun….)

7. saya sangat kedekut (Tak KEDEKUT…. Terutamanya dalam membeli handbag… Kasut sekali sekala jer.. Tapi selalu gak.. kekekekek….. )

8. Everybody loves MURNI hehehe cam Everybody Loves Raymond lak (Tak PASTI… But… selain FAMILY aku, aku tau… ada someone yang memang DO LOVES me so much!!!)

9. saya x cenge .. saya pun xsuka nangis2 ni..membazir je air mata ni (Hahahaha… MENANGIS???? Selalu….. Tapi tak garang / cenge…)

10. saya menjawap tag ini dengan pantas (Erm… pantas ker??? Tak jugak…. Sometimes sambil tongkat dagu mengimbas jawapan2 yang LUHUR…… Hehehe…)


Haaaaaaaaaa… To IMAH, Kak Murni dah selesai menjawab tagged IMAH yer…… Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.


1. MAIZATUL MIZA (http://maizatulmiza.blogspot.com) – Adik aku ni….

2. NORFARDILLA (http://fardilla.blogspot.com/) – Member SeOFIS merangkap kawan seKULIAH...

3. NURFAEZAH MAMAT (http://orangenurzah.blogspot.com/) – Classmate aku kat KAMPUS PUNCAK PERDANA…

4. MEK LIN (http://mklin.blogspot.com/) – Member sekepala gila2 aku ni….

5. ADLY or MIAH (http://izmalirm06.blogspot.com/) – member macam adik beradik since kat UiTM masa study DEGREE dulu…

6. JIEY MIEN (http://kernakasihkita.blogspot.com/) – erm… member BLOG yang aku kunjungi hampir setiap hari….

Monday, June 29, 2009

Kisah AMEN & Chocolate.....




Hari ni.... AMEN dengan CHOCOLATEnyer.... Heheheh.. COMOTsss amat!!! Lepas makan ayam goreng yang ATON beli 2 ketoi, dia makan choc lak... Time tu aku nak snap pic then pandai lak dia cakap.... "Jangan ambik gambaq amen... muka amen comot".... heheheh.... tau lak dia yang mka memang comot.... tapi aku curi2 ambik gambar dia... mulalah muka tak nak senyum langsung... heheheheh.... Amen... Amen.....


Tapi hari ni.. sian kat AMEN... Sebabnya aku banyak kaco dia... Sampai dia teriak... pasai dah kalah lawan ngan aku.... tapi yang paling best bila dia tengok ubat aton... then aku cakap... tu ubat aton, aton sakit..... pastu dia kata.... sakit H1N1... muahahahahah.... tak pasai2 TERKENA.... Wakakakaka !!!!.............................

Ape SALAHku???.....


Seperti biasa.... Aku ke ofis macam selalu.... Pagi ni... sampai awal.... Masa aku sampai... kat belakang hanya keta Abg Joe jer yang ada... Lain2nya lom sampai lagi rasanya..... Keje seperti biasa... After shelving, kuar gi makan..... lepas makan.... masuk ofis, settlekan skit2 keje di bahagian aku.. Then, aku naik ke bahagian MULTIMEDIA untuk print result FINAL EXAMku yang last sem... dan nak sambung print course yang aku register.... malangnya... tak leh lak... server SLOW sangat.... Dok fikir2.. nanti2lah aku sambung.... Then sempat jugak minta tolong BAHAGIAN MULTIMEDIA buatkan CARTA ORGANISASI untuk bahagian aku...


Kol 11.... Ada meeting untuk finalize KMK punya presentation... Kali ni, yang kena present aku, kak shila.. dan En. Nazri (ABAH)... En. Shah awal2 lagi dah tak nak present... But, aku tak tau kenapa.... Tak kisahlah mana2 pun... Yang penting semua orang memberikan komitmen seadanya... sepatutnya........ Kak Dilla menunjukkan SLIDE yang husband dia create untuk kami..... Semua muka BOLAT2.... terutamanya aku lah.. heheh... nampak pp jer.... kekek.... dah tu?? Nak sembunyi kat mana?? Kan????


Tengah hari, aku... Kak Shila... dan Kak Dilla.... bersusah payah kuar cari tudung.... Bermula dari ruang legar kat BILLION tu... sampailah kat PEKAN RABU... (setelah bertahun2 tak pi).... kami mengerah keringat.... berjalan kaki ke sana.... Huh... Penat gak!!... Eh... tak bagi komitmen lagi ker??? Kain.... separuh gila meroyan mencari... sakit tapak2 kaki (maklumlah pakai kasut nipis... morah)... heheh... Tudung tak dapat2 jugak.... Sedih... Ada lah dua helai jer.... Tapi, still tak ok jugaklah kan?? Semua ada 8 orang... Mana nak pi cari lagi 6 kalau nak tudung yang sama ni???? Huhuhuhu.....


Petang, walaupun lom hilang penat lagi, masuk ke bilik En. Md.... Dia cakap ZZR marah2 sebab officer 6 orang tak mai semalam (AHAD).. termasuk ngan aku lah tu... Last sekali, ayat yang paling tak sedap didengar.... En. Md cakap, ZZR tak puas hati ngan aku.. Sebab keje2 aku lately ni kot... Aku sedey.... Nape leh cakap macam tu???? Aku dah buat dan mantainkan keje2 aku macam biasa jer... kaunter lancar, report Lincorn Corner hantar, meeting bahagian buat, lawatan handle sebaik mungkin, surat menyurat aku jawab jer.... Bahagian so far, tak mendatangkan masalah.... guard aku tegur jugak mana betul dan tidak, function kat luar, aku jadi MC macam biasa..... tak pernah merungut... kena kuar o/station, aku pergi jer... Cuti sejak dok kat department CIRCULATION ni, aku baru ambik sehari cuti.... Senarai tugasan yang dia minta aku dan beberapa orang pegawai submit, aku hantar... Ada lagi ke yang tak kena??? Sedihnyaaaa.......... Nape aku masih dianggap kurang MENONJOL???? Aku tak pernah minta itu ini.... Tak kisah dengan perkakasan dan peralatan sedia ada.... Tapi still aku tak ok lagi.... Sedeyyyyy............


Huhu.... Memang inilah yang dinamakan adat bekerja.... Mungkin aku jarang bersemuka dengannya menjadikan aku terlalu asing... But, sejak aku bertukar bahagian, aku telah berikan komitmen sebaik mungkin sebagai head of department yang bertugas di bahagian tu... but aku tetap jadi macam ni...... Aku terimaaaaaaaa..... But.... aku memang SEDEY.....


Hmm... tak nak fikir lagilah..... Tapi tetap terfikir jugak... Macam mana ni????? SEDEYYYYY !!!!!!!

Sunday, June 28, 2009

Keychain ~ GIFT From Aton....

yuhuuuuuuu.. ni namanya rabbit kan?? tapi canggih ooo.. rabbit pun ada kale biru.... heheheheh... almaklumlah... rabbit ni telah diwarnakan........





Hai....

Ingatnya hari ni dah tak de apa2 entry nak masukkan... Tetiba jer, macam adalah pulok!!!... Erm... dapat gift... KEYCHAIN dari Aton... Actually, dia baru balik dari KELANTAN... Dia ke sana atas urusan apa pun aku tak pasti... Nyatanya ada oleh2 untuk aku.... TQ.... Nanti kalau pi mana2 jangan lupa beli lagi tau... Muahahahahah.....

So, esok.. aku akan bawak dua2 ekor teddy kecik si KEYCHAIN ni untuk letakkan kat BOARD dalam ofis aku lah... Nak memenuhi ruang dah ni.. lepas ni leh ganjak ke BOARD yang lebih besarlah pulak........

Oh yer.. lupelah pulak.... hari ni, aku cuti seMESIA... tak pi pejabat... Letihlah rasanya... Keje NON-STOP... So, esok aku akan ke ofis seperti biasa... Hopefully tak lewat lagilah... Heheheh... Dalam hati tertanya2.... bila agaknya team aku nak TRAINING KMK agaknyer yer??? Diam jer smuanya.... Aku pun tak berani nak bersuara.... Hihihihi........

Saturday, June 27, 2009

MASALODEH Cik Murni.....

Hahahahah.....
SALAM to ALL BLOGGIE.........

tadaaaaaaaa.... MASALODEH BUATANku sendiri... Yummy.......


Kata orang.... ANAK DARA sekarang ni tak pandai masak... ANAK DARA sekarang ni malas nak ke dapur.... dan serba serbi tak kena... But tidak bagi aku.. Cewah!!!.... Hahahah........ Aku ni... bab2 melayan tetamu memang malas... Rasanya kalau dok umah sendiri nanti... dalam peti sejuk tu sure akan penuh dengan makanan segera jer.... Dengan jus2.. hehehe... MALAS sungggguhhhh!!!.... But sesekali....... tak salah kan kalau menunjukkan bakat yang sedia ada..... kekekek........


hmmm... isinya lepas aku tokak... tau ke tokak tu aper??? errmmm.. gigitlahhhh!!!!


Kali ni... Aku datang dengan citer pasal MASALODEH buatanku..... Pandai oooo... Ingat tak pandai masak ker????? Saje jer tak nak tunjuk KERAJINAN dan BAKAT..... Saper ajar buat benda ni??? Mak lah..... Tapi lama dah dulu... Sekali buat terus sedap dan menjadi... (buat dah... MASUK BAKUL ANGKAT SENDIRI)...

nak tunjukkan gambar sebelum digoreng..... tak de pakai tepung... hanya kacang semata-mata....


So... balik keje petang tadi, mak dah siap goreng benda ni dah.... Tapi skit jer... Malam sambil2 tengok TV... terus buat sekali lagi sambil minum air MILO... Sape nak makan ni??? Makan baru 2 bijik, tetiba jer tergigit cili padi... (cabai melaka) orang kedah pangge.... Apa lagi??? SPOIL ler.... Huhuhuhu............ Tapi kan... aku rasa kan.. aku buat MASALODEH ni kalah ACI yang juai kat ALOQ STAQ niii.... Kalau tak percaya pi tanya ATON... Muahahahah.... sure Aton cakap aku perasan.... kekekekeke.......... But sorry Aton.... time masalodeh ni dok tergolek dalam pinggan... Dia tak de... Ada kat KELANTAN.. Sure terliur tengok ni.... huhuhuhuhu........


Ermmm.... AIR MILO panas.... yang aku bancuh untuk makan bersama-sama dengan MASALODEH....

Buat kengkawan aku yang tak sempat nak rasa... Sorry arr.... Takut tetiba jer aku dilanda masalah MALAS nak menggoreng.... So, bukan leh kira dengan aku ni... Kecualilah mak tolong gorengkan... kekekek... Ntah bila aku nak jadi rajin dalam hal masak memasak ni... Eh... pembetulan AYAT tau.... bukan tak reti masak.. cuma tak rajin jer..............

Kejer Lagi HARINI.....

Salam to all.........
Macam2 jer jadi hari ni... Ada orang macam tak betoi jer masuk lebry.. bila enter jer pintu jer... dia terus mengukur setiap inci sambil berjalan masuk ke dalam lebry.. ishhh takut aku... dengan pakaian serba putih.. ada macam bentuk gelang yang dipakai kat lengan dia.. juga berwarna putih... tapi sekali imbas macam aku kenal jer... Huhuh.. PSIKO sungguh keje kat LEBRY ni... Orang gila pun rajin menimba ILMU tau.. kekekekek....


Hari ni.. Actually BUKAN KEMAHUAN aku nak keje... Badan ni terasa amat terlalu letih untuk bekerja... Penatlah... But HOW??? Ape leh buat kan?? Dah kena keja.. so, dengan hati yang TERPAKSA dalam RELA... Aku gagahkan diri jugak mai sini.... Mai ke OFISKU yang TERCHENTA AMAT.... Huhuhuhu......



Malam tadi.... TIDO punyerlah awal..... Sebab seharian bz dengan lipat baju.... iron baju... ni yang paling best nak cite ni.. iron baju tapi still tak habis gak.. heheheh... kononnya nak iron sampai minggu yang ke 2, but really tak larat sangat... seharian dok iron.... iron sekejap.. rehat berjam2... then asyik bancuh air itu ini jer... heheheh.... malas nyer... minum kuat.. but aku tak makan kuat sangat semalam.....


Keje hari ni..... Macam biasa... suppose aku punya jadual semalam (JUMAAT).. But dengan rela hati... tukar dengan HAZARE... Sebab dah banyak hari keje tanpa stop.. so, aku rasa macam nak COLLAPS... I need a time to rest !!!..... huhuhu.... Tapi, tadi masa aku rest.... mulanya dari malam tadi lagi terPLAN nak gi Mc Donalds time rehat... Cuma aku tak rasa lak lapar... so... Aku tukar plan pi cuci keta... Haaa... lama dah sebenarnya tak mencuci keta ni.... Rajin lak aku hari ni... Muahahahahah......... Oh yer.... kat tempat cuci keta ni, aku terjumpe dengan sorang pakcik yang jadi DEALER HPA... Malaslah nak cakap nama dia... Tapi, dia memang friendly... But wife dia punyalah berlagak.... Pakcik tu cakap dan tegur jer aku... wife dia buat bodo jer... Eeeeeeee...... BLAGAKSnyaaaa.... Selalu yang aku jumpe macam tu lah.... Tu belum keje hebat2... besar2... pandang orang nak tak nak jer........ Elehhhhh......... Macam bagus sangat........ (ee.. jahatnya MULUT aku).. Sorry arr....

Then masa balik mai ofis lak... ada sorang USER ni dengan rasa senang hati dan BANGGA DIRI parking keta kat tempat pegawai... Then aku tanyalah GUARD yang duty tu suruh dia cari sapa user yang parking kat situ.. last2 jumpe... Pompuan lagi.. Huhuhu.. Nape orang2 pompuan zaman sekarang sombong dan bangga diri... Kalau setakat pakai MERC ke... BMW ker... HONDA ker.. Oklah gak.. Ni setakat pakai keta sopa aku jer... MADE IN MESIA... Nak sombong2.. huhuhuh... MELOAAAATTTTT..........

Thursday, June 25, 2009

FUNCTION @ Lebry Baling ~ Majlis BICARA KARYA...

Salam to all....
Suppose aku masukkan entry2 ni lebih awal.... But disebabkan aku menunggu gambar2 dari bahagian MEDIA... So, terpaksa melambatkan entry2 ni.... Camera yang aku bawak... tak banyak yang sempat aku snap... Lagipun... MOOD untuk ambik pelbagai pic... macam samar2 jer... Ditambah pula dengan perasaan yang kurang RAJIN.. So, tak delah.. heheheh..... Adalah skit2... tu pun tak de lah dalam kategori "DAHSYAT"... Erm.....

Actually.... Function ni berlangsung pada 23 June 2009 (selasa).... Tapi... cuma kami 7 orang jer dari PPAK... Lain2nya dengan bantuan staff lebry BALING... TQ for all.... Function ni half day jer... Tapi agak tersasar masanya sebab bila berkumpul geng2 sastera ni.. macam2 yang nak didebatkan... Banyak idea kan???? Oh yer.... MAJLIS BICARA KARYA ni sebenarnya adalah anjuran bersama PPAK dan DBP, Wilayah Utara.... So, join together2 lah katakan....

Oh yer... pic kat atas ni.. aku tembak guna camera aku lah.... Memang aku amat menggemari pic2 BLUR2 ni... Pandai ooooo... hahahah.... (perasannya....)..... Tapi oklah kan.... at least aku ada hobi tersendiri.. so.. apa salahnya masukkan dalam ni sesuatu yang aku minat... heheheh.... Hmm.. macam mana??? Ok tak????


pic semasa berlangsungnya function ni.....

Wednesday, June 24, 2009

Tetiba Jer Jadi NGANTOK.....

kadang2 tempat ni tak pernah kosong.. tu tak kira yang simpan dalam almari lagi... hahhaah... dalam keta lagi... biar tido sempit asalkan ditemani dengan benda2 ni... kuang3x....

Ntah bila nak berubah.... Dari kecik sampai besar pun tak leh lepas dengan TEDDY2 aku yang pelbagai size dan peringkat umo ni... Heheheh... Tu pun dah banyak yang bagi kat orang sebab memang aku tak sepatutnya simpan benda2 macam ni pun terutamanya pada age macam ni... Hehehehe........ Tapi kan... dah ada orang yang mengikut aku ni... Iaitu ATON... Hari tu dia pi beli sendiri kat DANOQ untuk buat teman dia dalam keta... Ishh.... tak sesuailah aton... heheheh.. Jangan marah arr....

Sunday, June 21, 2009

Selamat Hari BAPA & AktivitiKU Hari Ini......

Senyuman ikhlas dari aku.... Time ni kat kaunter... Hari ni malas nak wak kuar camera aku.. so minta SASMIN snapkan jer....


heheh... kena letak ni dulu kan??? Time aku bagi taklimat.. Slide lak buat hal.. ada TIMING... Abang Asrul tersilap masukkan slide lain.. Mujur jenis pandai sama... Kekekek... Perasannya.....


Pn. Hasnah dan Kak Shida... Ooooo... sempat lagi berposing no... But Kak Shida lupa pakai seragam OTROMEN dia ni.... Heheheh.....


Owh... Ni lak.. adik2 praktikal dari UiTM (my junior lah ni)....


Time ni lak... Masa Dr. ZZR bagi c/mata kenangan kepada Ketua Pustakawan UM....


Ucapan dari Chief Librarian @ Library UM....


My Pengarah... Dr. ZZR... Ucapan Alu-aluan...




Ni lah antara yang hadir dalam sesi lawatan kali ni....


Salam to all BLOGGIE.....

First of all.... aku nak wish HAPPY FATHER'S DAY.. buat semua insan yang bergelar bapa..... I have NOBODY to wish that words..... Tapi, aku dah pun wish perkataan yang sama pada insan2 yang aku terlintas untuk wish kan semua ni.... Dan kalau still ada arwah ayah... mesti kami adik beradik tak lupa berebut2 nak ucapkan perkataan ni.... Tapi... semuanya dah berlalu dan tinggal kenangan yang paling bermakna dan membuat aku tersenyum tatkala mengingatkan semua ni....... LOVE U AYAH.... LOVE & MISS U SO MUCH.... Al-FATIHAH.. Moga Allah menempatkan roh beliau di kalangan orang yang beriman.... AMIN.....

Hari ni.... Kerja... Seawal pagi... aku dah bergegas ke bilik my PENGARAH... Untuk confirmkan padanya berkenaan dengan lawatan yang aku terima dari Perpustakaan Universiti Malaya, Kuala Lumpur.... Sebab CHIEF LIBRARIAN ~ Prof. Madya Dr. Noredzan Che Nasir sama2 mengikuti sesi lawatan ke lebry kami... so DR. ZZR bersetuju untuk turut serta memberikan ucapan alu-aluan..... dan aku seperti biasa... memberikan taklimat berkaitan dengan perkhidmatan perpustakaan secara umum... Malangnya... slide kali ni diTIMINGkan... so, terpaksa skip2... Maybe Abang Asrul silap masukkan slide tu kot... Mujur jenis tak GLABAH... hahah... Under CONTROL... Kekekekek....... Actually suppose dia orang sampai kol 10 pagi.. tapi akibat kesilapan teknikal yang tidak dapat dielakkan... so, terlewat skit... tersesat rupanya.... heheh.... Tak pelah.. janji sampai jugak ke teratak kami ni..... semua yang hadir dalam 60 orang.... santai2 jer depa ni.... but very FRIENDLY........
antara sesi lawatan sekitar ruangan perpustakaan yang sempat di SNAP oleh SASMIN....


Erm.... kali ni tak de batch aku pun... Ada junior... dan paling banyak senior.... But... dia orang semua peramah.... Belum perkenalkan diri... aku dah ditanya nama apa... bila cakap je nama apa.. mulalah memanggil aku 'CIKGU MURNI'... Huhuhu.... Perkara dan situasi yang sama selalu aku dengar ke mana saja aku pi.... Tak perlah.... itu tandanya BUDI BAHASA kan???? Tapi, mostly depa ni semua friendly... So, empayar persahabatan aku sesama librarian semakin meluas.... Aku suka macam ni.. sebab senang nak cari information tentang bahan kelak.... Tak salah kan??? Lagipun academic dan public library agak berlainan skopnya even tugas hampir sama....

Tapi antara soalan yang hangat diajukan ialah.......... Eh... naper ada yang pakai baju macam aku pakai dan naper ada yang pakai BLAZER lak.. Heheheh... Depa pelik kot... Baju yang macam aku pakai tu ialah... BAJU OTROMEN.... Kekekek... Depa berkenan ke?? Or depa macam PELIK?? Haaa.. sapa nak jawab ni??? huhuhuhu................. Heran kot sebab OTROMEN tetiba jer leh hidup lama kat BUMI ni... huhuhuh....... Ngarutnya aku ni... kekekek........

Hari ni.. pi beli baju ngan Kak Dilla.. Eh beli kat kedai kain tu jer... Baju nak pakai time pertandingan KMK nanti..... Lepas tu terus pi upah kat Kak Nani... Paling tak bopa bestnya, aku dan Kak Dilla tersilap kira... Suppose 8 pasang... tapi beli untuk 7 pasang jer... Aku dan Kak Dilla siap pi ukur dah... Sebabnya.... kami kena attend kelas @ Puncak Perdana beberapa hari b4 pertandingan KMK tersebut.... Meaning Khamis tu dah kena ada baju dah... Tak leh lewat.....

Hari ni... dapat surat kena ke BALING pada Selasa ni 23/06/2009... Ada majlis BICARA KARYA di Perpustakaan Baling... DBP dan ASASI join sama... So, as usual... aku sebagai MC for this majlis kena attend... Rasanya tak ramai yang akan ke sana... lebih kurang dalam 2 buah keta jer..... So, tentatif program untuk function tu pun dah sampai ke tangan aku.. so, aku akan buat sekejap lagi... Tak pun... esoklah paling last pun.....

Hmmmm..... Ok.... sedikit sebanyak kisah aku untuk hari ni...... Sehingga bertemu di lain waktu... wassalammualaikum wbt... (heheh... macam MC lak)... kekekek..............

Saturday, June 20, 2009

Sabtu.... KEJE.. KIJO... QEJA.. !!!...









Huh... Seperti yang dijangkakan... Aku terpaksa MERAJINKAN diri aku untuk bekerja lagi hari ni.. Meaning... sepanjang 2 minggu ni aku tak kan mempunyai coti2 mesia lah........ Haaa.. baru padan muka!... Tapi tak perlah... kalau kat umah pun... apa yang aku leh buat selain dari tengok tv dan melipat bajuku... (bukan malas tau... cuma sejak kebelakangan ni, tak rajin jer).. heheh... eh.. bukan sama meaning ker???? kekekek.....




Oh yer... semalam after keje.. aku ambik mak... nak pi TESCO... nak beli kotak2 plastik kat atas tu lah.. konoonya mai ofis hari ni sambil2 keje leh nak kemas2 bilik.. hmm... hampeh... mood malas mai tiba2.... aku nak try gak ubah dan kemas2 apa yang patut... but... sama gak.. cannot be... tak leh lar......... macam mana ni?? hukhukhuk... sedihnyerrrr..... Bukan apa sangat pun... nak masukkan benda2 tu dalam box tu jer... susah sangat ka??? adoi.... apa nak jadi nih???? Ape2 pun.... kalau dah siap aku buat.. tak kiralah bebila pun.. pastinya aku akan masukkan kat dalam BLOG ni......

Dan.......... jeng..jeng..jeng.... kisah MR. Gen2 aku... aku memang agak tension bila terpaksa berpeluh2 pi keje.. Rimas aku.... Setelah 3-4 kali pi kedai aircond kat luar... akhirnya, aku kembali ke EON... Punyalah nak murah sangat sebab tu lari pi kedai luar... sedangkan sakitnya skit jer.... Kat EON aku cuma kena RM25 jer.... katanya depa just tukar relay... ntah benda apa pun aku mana tau... Teringat lak kisah petang khamis lepas... aku sampai jatuh air mata sebab rasa tertipu dengan hal2 baiki keta ni.... Mulalah teringat arwah ayah bila semua keje aku kena buat sendiri.... Sampai teriak2.... huhuhu... buruknya perangai.... Dan harap2 semuanya ok... Penat dah nak ulang alik... So, aku dapat pengajaran... biar habis duit skit tak pa... janji aku puas hati... next time nak pi eon jer... malas dah nak fikir2.... Aku dah habiskan banyak duit kat keje luar... sampai ada member aku cakap... dari jadi macam ni... kalau pi eon dari awal... leh duit tu tambah beg tangan lagi... kekeke... mak oi.... sampai ada orang cakap macam tu.. hihihihi....