Wednesday, March 31, 2010

GOODBYE March 2010...... =)

.
.
.
Hari ni...... last day untuk MARCH.... dalam tahun 2010.... Cepatnya berlalu... Kadang2 macam tak terasa.... Dan syukur ALHAMDULILLAH... sekalipun masa tenat itu juga bermula dalam bulan ni.. tapi aku masih ada masa untuk selesaikannya satu persatu.... Syukur sangat2....
.







Monday, March 29, 2010

Perjalanan AUDIT @ My Department ~ CIRCULATION...

.
Sekitar perjalanan audit yang sempat dirakamkan kat dalam meeting room dan department aku... Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar seperti yang diharapkan... Terima kasih buat barisan wakil pengurusan, dan kakitangan Bahagian Sirkulasi yang bertungkus lumus untuk menaikkan nama PPAK di mata umum...
.

















Sunday, March 28, 2010

Today's ISSUE.... =)

.
Hari ni.... bekerja as usual.... Cuma hari ni last day untuk prepare apa2 yang patut before audit MS ISO 2001:9000.... Dan lepas ni... kami akan bertukar ke version 2008.... Dan transition akan mula dijalankan APRIL hadapan.. sesudah aku selesai tamatkan persekolahan aku sebelum masuk ke final sem julai nanti... InsyaALLAH... Jika tiada aral melintang.....
.
Pagi tadi ada meeting untuk PESTA BUKU KEDAH 2010... Dijadualkan MEI.... Penghujung MEI... After my trip to REDANG with my 'gurlfriends'.... Hehehehe... Pendek kata... Tiada ketetapan... Hanya melihat agenda jer.... Dan kami dijamukan dengan nasi lemak yang berbekalkan tea tarik yang amat sedap.... Aku tak berani beria2 makan dan minum sebab kesihatan belum pulih... Selalu mesti lebih dari secawan bila minum minuman sedemikian... Alhamdulillah, berjaya mengawal... biarpun dibekalkan air barli oleh mak dari umah.... Walaupun aku amat tak suka minum minuman itu... TERPAKSA.....
.
Sebenarnya... walaupun agak takut jugak.. Tapi macam tak sabar pun ada untuk menghadapi hari esok... dan seterusnya lusa... Jadi Selasa petang dah boleh menumpukan sepenuh perhatian pada keje skolah aku dan selebihnya apa2 yang belum siap lagi sebelum aku ke kelas hujung minggu ni....
.
Kesihatan... Alhamdulillah... Walaupun sakit masih ada... Tapi tak seteruk yang aku lalui beberapa hari lepas.... Walaupun hanya dibekalkan ubat untuk 2-3 hari sahaja... Kalau tak ok jugak, meaning aku akan ke sana lagi untuk mendapatkan bekalan ubat untuk menghadapi hari2 seterusnya.....
.




.
Hehehehe.... Tengah hari tadi aku teman kaklong ke KEDAI CAMERA @ SPU tu.... Sebab charger camera digital kaklong dah rosak... Dan dalam masa yang sama nak survey price untuk DSLR.... D5000=RM2,500.00 dan D90=RM3,900.00..... Wahhhhh... lebih murah dari yang aku sangkakan... Dan aku rasa kedai ini adalah kedai yang amat patut.... =)..... Sembang2 ngan cina tokey kedai tu... dia memang tak bagi ambik sony.... so, memang bukan rezeki aku.. Dan aku memang telah terpikat dengan NIKON ini.... Cuma masih dan sedang memilih... D5000 vs D90......
.
Dan, beli jugak beg tepon untuk henpon2 aku... (sila lihat pic kat atas tuuu)... Comei tak??... Tapi mahai.. RM12.90.... Kalau beg2 tepon macam ni... Kalau lebih dari RM10.00 dikira mahallah kan??? Muahahahahaha...
.
Minggu ni... walaupun dalam duty aku bertugas petang.. tapi kena jugak mai awai pagi..... Sebab.. tadi meeting... esok MS ISO... lusa interview.... dan rabu khamis... mungkin leh lewat sikit kot..... JUMAAT... Menuju PUNCAK.... Untuk kelas yang terakhir bagi sem ni.... before final selepas dua minggu berikutnya............. HOOORAAYYYY.......
.

Saturday, March 27, 2010

WEDDING HAFIZ & NAZUHA ~ Anakanda En. Rosli...

.
Sekalung tahniah buat En. Rosli Aziz (Ketua Bahagian Koleksi Kedah @ PPAK) atas perkahwinan anakandanya yang kedua Hafiz bersama pasangannya Nazuha... Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat.... AMIN...
.