Saturday, February 28, 2009

What A Story??

Hari ni... aku macam biasa...... COTI2 MESIA... But, tak banyak yang aku leh siapkan selain dari packing2 hasil jualan aku.. Business kecil2an and labelling ape2 yang patut... Sebab nak pass kat member aku petang ni....... Hujan jugak hari ni... ALHAMDULILLAH... Sementara tunggu time nak pi hantar IKHMAL semula ke skolah dia... Aku settle apa2 keje yang patut... Sad to say... Aku tak sentuh langsung keje2 skolah aku tu....... Banyak lagi yang aku tak sempat siapkan walaupun bukan meaning tak sentuh langsung... Tapi still banyak lagi yang nak kena settle... Hmm... ni lah 1st time yang paling teruk skit aku rasa... Naper yer?? I have NO TIME actually..... Sedihnyaaaaa.... Tapi.. macam mana pun.. paling LEWAT.. hari Khamis ni mesti kena siap BINDING... Macam mana nak binding kalau kejenya belum selesai??... Huhuhuh...... Main2 no aku ni.... Dan yang paling penting aku kekurangan MOOD nak buat semua ni..... Naper???? Ntah!!!...... Hmm... risau pun ada.... takot pun ada... tak best pun ada.... Macam2 lak yang tak best hari ni.. hehehe... Macam2lah....... K lah... Nak rest2 jap.... Nak buat keje skolah pun rasanya memang tak leh wat dah ni.. Confirm!!! Awal lagi ni tapi semua orang dalam umah aku dah tido... Mak tido... Eimien tido.... Aton tak balik lagi (flight dia asyik delay.. delay.. dan delay...) Sianlah plak.. Sure letih... Aku pun letih samalah jawabnya coz kena jadi DREBAR... Ikhmal dah balik skolah... Aku?? Nak tido gak... tapi keje skolah macam mana??? TOLONG........................ Macam mana ni........ Merisaukan aku jer nih...... Dan... esok plak SUNDAY... Means aku kena pakai baju OTROMEN lah.... Huhuhu...... Baca BLOG As (cikgu skolah IKHMAL).... So, petik ni dari blognya.... Kak Murni copy yer As.... (Sebagai pedoman).........
Selalu bayangkan anda berada di dalam kasut seseorang. Jika anda rasa ianya menyakitkan anda, fikirlah ia mungkin menyakitkan orang lain juga. Kebahagiaan seseorang manusia tidak semestinya dalam memiliki segala yang terbaik. mereka hanya membuat yang terbaik dalam hampir apa sahaja yang datang di dalam perjalanan hidup mereka. Kebahagiaan terletak kepada mereka yang menangis, mereka yang terluka mereka yang telah mencari dan mereka yang telah mencuba. Hanya mereka yang boleh menghargai kepentingan manusia yang telah menyentuh hidup mereka. Masa depan yang cerah sentiasa berteraskan kehidupan yang lalu yang telah dilupakan. Anda tidak boleh meneruskan kehidupan yang sempurna sehingga anda melupakan kegagalan dan kekecewaan masa silam. Semasa anda dilahirkan, anda menangis dan orang sekeliling anda tersenyum. Teruskanlah hidup anda supaya apabila anda mati nanti, andalah yang akan tersenyum dan orang sekeliling anda pula yang akan menangis.

Friday, February 27, 2009

On The Way 2 Penang






Hari ni... Suppose aku keje ganti ZAM... Tapi tetiba jer tak jadi... Kalau tak mesti dah dapat siapkan sikit sebanyak keje skolah aku.. Huhuhu.. sedih pun ada.... due untuk submit dah terlalu dekat... camne ni ha??? makin cuba buat.. makin banyak yang aku rasa aku tak tau.... Esoklah aku sambung buat balik.. Tapi.. buku pun tak baca lagi ni... alahai...

Time aku create N3 ni... hujan lebat sangat2.... dah lama tak ujan macam ni... rasa macam nak tido pun ada... jap lagi aku tido lah.... zzzzzzzzzzz........ mesti best ni tido ujan2 macam ni... hehehehe..... Teringat lak kat ATON...

Tadi siang... aku dan mak hantar dia kat epot Penang... Dia nak ke SABAH... time pi oklah... coz aku leh jadi big boss kat belakang.... but... time balik dari epot tu.. huhuhu... ambik... sapa nak bawak keta kalau tak aku yang kena.. huhuhuhu.... sampai umah......... barulah terasa sakit skit kaki.. lenguh2... tapi sebetulnya bukan sebab drive... sebab malam tadi aku cuci akuarium ikan.... dok mencangkung lama sangat... sebab tu lah jadi macam ni... Bukan skit akuarium yang aku cuci.. 3 akuarium tau dak.. tu yang jadi cam ni.. heheheh.... oklah kan.. sekali sekala lah katakan.. bukan selalu pun.... Tapi yang paling bestnya... ikan GUPPY aku dah beranak lagi 2 ekor... menjadikan angkanya dah mencecah 6 ekor... bermula dari 2 ekor asalnyaaaa... yahhhhoooooo...... Dan.. MY SWEET & LOVELY PARROT dan MR. KALOI... still sehat2 walafiat... heheheheh..... Hehehe... asyik gelak jer... Tengoklah aksi2 gila aku kat belakang time otw ke Penang ni... Suka hati aku menSNAP pic aku guna camera hp jer ni... Sometimes terasa macam tak betoi pun ada gak... Lepas geram lah ni... Almaklumlah.. jarang2 dok kat belakang... Jarang sangat2... Mostly leh aku kata kiranya macam tak pernah lah.. wakakakaka..... Tapi kan... actually aku snap pic ni untuk mms... then bila nak create something dalam N3 ni teringat lak pic2 ni yang sempat aku snap........ so..... apa lagi??? Nahaslah..... Hahaha... bukan bropa betoi........... K lah........ nak tido dah.................. niteeeeee...............

Thursday, February 26, 2009

Belajarlah Untuk Bersabar







Dalam celoteh lakaran aku hari ni.. aku nak citekan something... tentang apa yang sering dan kerapkali terlintas dalam fikiran aku... tetiba jer aku macam jadi sensitif dengan keadaan yang melanda aku sekarang ni.. Nak kata aku agak tension dengan keje skolah ku.. tak jugak kot... Macam ok2 jer... Kalau orang len yang dok pulun2 score B+.. (lorr... B+ jer ker?? Wakakakakaka....)aku pun sropa depa ja... Hehehehe.. Cuma alhamdulillah.. syukur bangat sebabnya aku ni selalunya agak cool.. dan tak kelam kabut sangat terutamanya bila aku ada masalah or ada sapa2 yang mengganggu life aku.. aku lah rasa macam tu.. pandangan orang lain aku tak taulah.. sometimes orang tak setuju dengan apa yang kita sendiri nilai tentang diri kita kan????

Hal macam ni... pernah aku kemukakan pada seseorang.... Aku tetiba jadi terasa dengan situasi aku sekarang ni.... Tengok orang lain... ada moral support from someone.... but aku??? sometimes aku kena tangani sorang2... bukan aku nak almost orang2 yang dekat dengan aku appreciate dengan private life aku... terutamanya dengan keadaan aku sekarang ni.... Tapi... skurang2nya... ada jugak orang lain yang rapat dengan aku tau tentang situasi aku... masa dan perjalanan masa depanku.... Best tengok orang lain... sana sini ada yang bantu... But aku... always fikirkan tentang hal sendiri.. create masa depan sendiri.. tentukan hala tuju aku sendiri... seolah2 semua yang aku tentukan ni adalah betul dan terbaik untuk aku..... Huhuhu.. sometimes.. i really need someone to talk to... to share everything... Bukan tak de... tapi mungkin sikap aku sendiri yang tak pandai nak buka mulut untuk minta tolong... yang tak pandai nak susahkan orang lain selagi aku rasa aku mampu nak buat.. dan.. setiap kali ada orang yang cuba bantu dan dekati aku.. aku terasa macam aku ni menyusahkan orang sangat2.... pelik kan sikap aku ni.. walaupun orang yang dekati aku tak rasa macam tu pun.. hihihihi.... sebab tu lah.. aku banyak buat perkara2 yang sometimes everage jer.. bukan success..... meaning tak fully success.... aku ni EVERAGE person... tak maju.. dan taklah berada dalam kategori kecundang... ni tak kiralah dalam kerjaya aku... family.. or assignment dan tugasan aku sebagai seorang yang bekerja sambil belajar.....

Hmmm... dulu... masa ada arwah ayah... dialah selalu jadi pendengar setia aku... selalu dengar keluhan aku sama ada leh terima akal or tak... heheh... even ayah mungkin tak berapa paham sangat masalah aku.. but he still try do advice me... cara2 orang tua lah kan???.... dan mungkin bila dah semua ni tak de dalam hidup aku.. aku macam jadi BLUR... BLUR.. and BLUR..... Pernah tak korang semua terfikir yang diri kita ni dikagumi oleh orang lain seperti kita pernah mengagumi seseorang yang kita jadikan our 'SUMBER INSPIRASI'... But... until now... aku tak pernah rasa ada orang yang mengagumi aku... meaning... aku tak nampak apa kelebihan yang ada pada diri aku berbanding dengan insan lain......... Bukan nak compare.. but sometimes kita perlu yakin dengan kebolehan kita sendiri kan??? But... tu semua tak de dalam diri aku............Kalau ada orang yang puji aku pun.... adakalanya aku rasa macam orang tu saja nak jaga hati aku.. or... macam perli pun ada... hehehe.. aku ke tak hargai orang?? huhuhuhu.... dahsyatlah aku ni....

Kenapa aku sambung study??? naper yer??? tu untuk kepuasan diri aku... untuk aku majukan diri aku.. untuk aku lebih yakin dalam hidup... dan.. satu lagi yang paling penting... since time habis degree lagi masa aku mula2 nak buat master sebelum plan aku yang ni... aku dah janji dengan arwah ayah... at least, aku ada MASTER... so, aku cuba tunaikan kali ni... But seometimes... i realize that... dalam dunia yang pemikiran terbuka ni ramai orang yang terlalu iri hati dan suka judge macam2 yang negative about somebody even they still not really know about orang tu.... heheheh...... naper ada orang macam tu kan???

Tapi.. cite pasal2 hal ni...... satu jer yang semua kita kena pegang... Even perkataan SABAR tu sebenarnya terlau payah diabadikan dalam diri kita sebagai manusia ni.... kita kena jugak jadikan dia teman kita perlahan2... sebab dengan 5 perkataan ni (aku suka no 5 tau...).. SABAR... kita akan menjadi manusia yang KUAT... TABAH... BERANI... YAKIN... dan macam2 lagilah untuk teruskan hidup ini.... Satu yang aku pegang dalam hidup aku......... SABAR... sekalipun ianya bukan satu perkara mudah untuk dilaksanakan........... Pasti ada sesuatu yang baik menanti kita di hadapan............ Aku mungkin kurang berkeYAKINan dalam melayari life aku...... Tapi.... ada sesuatu yang paling istimewa pada aku....... yang aku sendiri saja yang tau........ Hehehe... (perasannya).. eh.. suka hati aku lah....... dan yang paling penting...... Sebuah SENYUMAN... pasti akan dapat menutup segala keperitan yang kita alami............. Kan?? Kan???

Terima kasih pada insan2 yang menyayangiku.... Terima kasih atas masa yang selalu ada untukku... dan terima kasih sebab selalu cuba untuk memahamiku..... Hmmmm.... I REALLY APPRECIATE.......Aku tak tau nak guna ayat macam mana.. Tapi aku tau... walaupun selalu aku rasa sorang.. tak de sapa2... masih ada insan yang sayangkan aku.. ambik berat pasai aku... cuma cara masing2 berbeza.......

Dan... yang paling nyata.. aku ada anak2 comel yang akan datang dekat dengan aku setiap kali nampak aku.. bagi dan lemparkan senyuman untuk aku... even bukan darah daging aku.... dia orang tetap bagi peluang aku memeluk depa.... dan kembali memelukku... cium aku.... sekurang2nya... masih ada insan2 yang sayangkan aku kan????..........

Tuesday, February 24, 2009

Function KDYMM Sultan Kedah & Meeting With YB

Inilah function untuk hari ni....
buat kat ofis aku....
KDYMM Sultan Kedah...

Ucapan titah pelancaran

heheh....

antara jejaka pegawai2 macho @ PPAK

tak tau... kak nurin kena marah....
heheh.. acah jer nih....

masih menuggu kehadiran YB...

kami... sementara tunggu YB datang....

kak shila dan aku....


Sewaktu lepak2 ni.. teringin aku nak storykan perjalanan keje ku hari ni... hari ni... actually... office aku ada majlis yang agak grand jugak... even mostly kami tak terlibat dengan semua ni.. but still boleh masuk tengok dan makan2 juadah yang disediakan.. hehehe...... masing2 sibuk hari ni... at the same day.... banyak sangat yang berlaku dalam ofis aku.... banyak sungguh2.... majlis ni.... interview..... perjumpaan staff pd ppak with YB... meeting geng2 pegawai dengan YB (buat kat WISMA ni)... building baru.. hehehehe.... dan... macam2 lagi lah...... dan satu lagi hal yang lebih penting.... submit CR3 kat post office.... Heheheh... Dah habis...... Kalau tak betoi nanti... re-do balik.. wakakakakakaka......

Aku plak........... macam2 jadi........... tungging terbalik semua ada.... pendek kata agak kelam kabut lah............. Macam2 cite........ Majlis dengan KDYMM Sultan Kedah tu sekejap jer.... cuma agak frust skit sebab tak dapat nak join ambik pic... kat bahagian reference level 1.... sekejap sangat depa buat... Tak silap aku tu semua bahan2 dari Muzium Melaka... Yerlah sebab geng2 tu yang aku nampak.. van depa kat belakang building tu tak balik2 sampai lewat malam... bertungkus lumus betoi...... hehehehe..........

Hari ni jugak kami ada meeting dengan YB tapi buat kat Wisma Darul Aman.. building baru.. canggih ooo tempat dia..... heheheh...... lupa lak snap pic kat sana kan... aku cuma sempat snap masa kat dalam meeting room tu jer.........

Monday, February 23, 2009

Aku KECIK HATI...




Salam......

Malam ni tetiba jer aku rasa nak wrote down something.... Sebetulnya... aku rasa tak best sangat.... Tapi aku tak tau kat sapa nak cite... Aku kecik hati ker??? Mungkin jugaklah.... So, aku ingat nak tuliskan dalam ni jer.... aku tau mesti DIA tak suka sangat bila tau semua ni... Tapi aku tak leh lah nak simpan sorang2.... sebab dah banyak sangat yang aku simpan.... dan aku tak nak bersarang jer kat dalam hati aku ni...... bukan aku bermaksud cakap yang dia tak faham aku... tak faham keje2 aku.... tapi sejak kebelakangan ni aku dah tak leh gurau langsung.... kalau DIA banyak keje... sama jugak dengan aku... Aku pun sibuk macam dia jugak.. langsung tak de masa nak cuti.. tetiba jer teringat lak dia cakap kat aku.... dah tau keje lama kat situ, nape tak jawab elok2 exam PTD.. heheh... nampak sangat kebodohan aku kan??? So sekarang ni.... aku dah tak boleh nak kongsi or luahkan apa2 cite lagi pun.... better aku simpan sorang kan?? yerlah... DIA pun dah tak sama macam dulu lagi.... agaknya dah boring kot dengar cite2 aku.... hehehehe.... nak buat macam mana kan?? life aku dan putaran hidup aku macam ni jerlah.. nak atau tak... kena acceptlah..... aku tak leh menjadi dia... dan pastinya dia pun tak leh nak jadi aku...... mungkin aku tak de sesapa nak bercerita.. then selalunya aku cite kan hal aku kat dia...... Hehehehe.... aku dari sehari ke sehari cuba nak jaga hati aku sendiri supaya tak buatkan dia tersinggung.. tapi malam ni aku terasa.... kadang2 aku tertanya... susah sangat ke nak jaga hati aku??? susah sangat ke nak buat aku tertawa... dan jawapannya sekarang aku rasa aku pun boleh jawab sendiri... susahlah... sebab dengan aku ni dia kena cakap lembut2... tak leh marah2... dan macam2 lagi yang sering dia ulang kalau hal2 macam ni terjadi....... dan ni bukan nak cite pada satu dunia... aku nak luahkan apa jer yang aku rasa dalam ni.... ni hal aku kan??? macam2 dah jadi... aku jugak yang tanggung sorang2.... kadang2 naik gila jugak... tapi... apa boleh aku buat...... dari hari ke hari rasa semakin jauh........ mungkin aku sorang jer beranggapan macam tu....... so sekarang nak minta dari DIA leh tak??? boleh tak tolong fahami aku dan situasi aku sekarang ni...... kalau dia tak faham aku..... tak faham keje2 aku.... tolong bagi aku ruang skit untuk aku sendiri kawal diri aku supaya tak rasa kecik hati macam ni........ tolong bagi aku ruang skit untuk berfikiran matang...... tolong bagi aku rasa agak selesa dengan keje2 bodoh aku ni...... yang mungkin kurang layak pada pandangan matanya....... hahaha... AKU KECIK HATI...... maaflah........ AKU MEMANG TERASA HATI....... Kali ni... tak perlu lah lagi nak faham aku... nak cuba faham keje2 aku yang berjawatan tak tinggi pun ni.... biarlah... aku pun dah malas nak fikir hal2 nak jaga hati aku sendiri ni.. biarlah nak jadi apa pun... banyak benda lain yang aku perlu fikir dan selesaikan.... nanti kalau cite kat dia.. timbul lagi.... tak kan faham aku kan??? so, biar aku simpan sorang... senang....... kalau terasa nak marah... marahlah.... lagi pun dah selalu kena marah.... k lah.... aku puas sekali pun air mata aku turun mencurah2..... dia pun tau kan?? aku memang suka menangis... yerlah.. aku tak sekuat dia... aku memang tak boleh kuat macam dia.............

Still Not In A Good Condition

Pic BABY AIDA lagilah...
Mulut dia macam ni time nak buat bunyi ayam...
heheheh... comel!!!

Hari ni.. aku dah mula keje... Awal datang... Awal datang tu meaning before 8 lah kan??? Hehehehe.... Hari ni.. bawak mai kain sutera batik from Terengganu... Busines kecil2an... tolong orang jer... laku gak lah 5 pasang setakat ni... Ada ka sapa2 nak beli lagi??? Heheheh....... Hari ni gak dapat duit kutu... Tak banyak macam bulan lepas... Tapi bolehlah buat tampung2 servis keta aku dan plan nak tukar tayar baru... Dah nazak sangat dah tu tayar aku pun.. heheheh... Macam2 lah... Sorry... sebab tak reply ym kengkawan aku malam tadi.... Tido2... tido2.. dan tido2... heheheh... tapi sempat gak pi TESCO beli barang skit... Itupun sebab Aton yang bawak.. dia tak mention pun nak pi mana... Cuma aku pada mulanya sengaja nak ikut sebab nak bagi hilang skit lengoh2 akibat rehat dan tido yang terlalu panjang siang semalam..... Teruknya......... Hari ni.... kat ofis.. persiapan Majlis Kerabat Diraja Kedah ni.. Mostly lebry tak terlibat cuma pinjam jer tempat ni..... So, kebanyakan kami tak tau menahu tentang hal ni... Cuma my pengarah just mention about it dalam meeting jer.... Lainnya tak tau...... Huhuhuhu......... Masing2 bz dengan hal keje masing2.... dan aku plak yang not 100% sehat ni, just rehat2 jer kat dalam bilik.... Esok lusa oklah tu... tetiba jer teringat nak balik umah.... Best kan kalau balik umah cuma cuaca kat luar panas jer yang membuatkan aku sedikit malas untuk bergerak balik.... hehehehehe......... Hari ni.... kuar pi bank jap... pi mc D.... p round2 tengok baju... tapi tak beli... Last before balik ofis.... singgah ke KLINIK teman kak dilla dan kak shila.... hahahah... ada sesuatu yang lucu kat situ..... Hmmm.... tak de pic lah hari ni... Tak larat nak snap gambar..... jap2 nak korek2 dalam pc aku ni kot2 tersesat mana2 pic aku yang sesuai... huhuhuhu...........

Sunday, February 22, 2009

Sakit & Cuti Lagi

with AIDA @ foodcourt TESO ALOR SETAR


Hai.. to all........


Di kala aku menaip bait2 ayat dalam blog aku ni... aku sedang relax2 dalam bilik..... sakit perut tetiba.... sakit kepala tetiba.... macam nak menangis pun ada.... Hari ni.. suppose keje.... Tapi awal pagi tadi dah diberikan cuti.... Sakit seluruh badan aku.... terutamanya pinggang..... macam mana nak buat ni selain rehat dan makan ubat???...


Cakap tentang KEJE SKOLAH... tak sentuh apa langsung pun hari ni.... Aku tak de mood.... Alhamdulillah, satu dah selesai... tapi aku tak check balik pun sama ada betul or tak...... huhuhuhu..... Sakit kepalaku tetiba jer datang bertandang balik.. Bencinya..... Tadi bila dok menghitung hari... tetiba jer terfikir... laaa... tak sampai 2 minggu aku akan kembali ke SKOLAHku semula... Hmm... lambat plak terasa nak habiskan studyku ini.... Hope2... tak kena repeat or apa2 yang aku tak inginkanlah.... Tak mo... aku dah penat... Paling jauh... Paling lama kena drive... Paling lama gak kena stay kat situ....... Apalah akan jadi pada aku dalam jangkamasa 10 tahun dari sekarang yer??????? Hmmmm........ Kadang2 kan.... terasa macam slow jer life aku ni...... Orang dah sampai ke langit.... aku baru terhegeh2... mendaki bukit.... itu pun baru jer sampai ke kaki bukit jer............. huhuhu.......... eh.. apa yang aku ngarut ni......... Nak rest jap....... nak tido....... sakit belakang............... zzzzzzzzzzzzzzzzzz.............

Saturday, February 21, 2009

Sesudah Menghadapi Exam PTD Gred M41







Salam..........

Keletihan dah hilang skit.... Hehehe... Walaupun aku sebenarnya langsung tak yakin dengan apa yang aku jawab tadi... tapi aku agak PUAS HATI... heheh.... sebab hari ni aku tak lari macam yang penah aku buat sebelum ni... But, post ni sesuatu yang ramai orang idam2kan dalam menjawat jawatan awam....


Ketika aku menulis blog ni.. teringat plak kengkawan aku yang semestinya tengah kepenatan dari membuat keje2 amal mereka tatkala perasmian PD di area Pendang... Dengan pakaian yang agak menyayat hati dan meruntun jiwa raga.... Heheheh... cun apa kan??? ops.... cite pasai PTD punya exam tadi.... aku lah manusia paling lewat masuk dewan.. sropa dewan tu aku yang punya.. dengan langkah yang tak reti nak tau malu, aku masuk buat slumber jer.... huhuhu.. soalan maths tak susah tapi aku menghentam hampir separuh gak lah.. wakakaka... mana ada masa... otak pun tak penah asah lama dah dengan bilangan nombor2 ni.. tetiba je aku kena mengira.. satu soalan seminit lak tu..... huhuhu.... HANCUSSSS..... tapi tak perlah... sja syok2 kan????


Sakit perut hari ni... Time rest for lunch tadi aku balik umah... sempat pejam mata lebih kurang 20 minit macam tu... Makan roti yang Aton beli kat FAIRY jer.... Senang... Mak tak masak pun.... sebab ada kenduri kawen kat lorong umah aku... Dah janji awalnya nak pi makan dengan Aton tapi sebab dia lambat sangat dan aku kena masuk dewan exam balik jam 2pm... so, aku sempat makan roti je habuan alas perut... Tu pun mujur sempat balik sebab aku jawab essay english 1/2 jam jer dari masa yang diperuntukkan selama 1 jam... Bukan sebab pandai mengarang.... hahahah.. tapi sebab tak dak idea... lagipun pendek jer dalam 200 - 300 patah perkataan... kelentong jer lah.. apa yer aku jawab tadi??? haa... pasal soalan berkaitan dengan SECURITY CAMERA.... heheheh.... bab2 camera ni aku pandai lah.. wakakakaka..... hantam sajalah!!!......


Balik dari DEWAN MAKTAB MAHMUD tu... aku terus ke destinasi aku.... JITRA.... ada hal skit..... Lepas selesai berurusan... balik umah... ujan.... walaupun ujan.... bahang panas tu masih ada.... sampai kat umah... penuh orang.... heheheh.... layan jap...... sampai depa balik....... then baru aku mula mengadap untuk masukkan sesuatu dalam entry ni........ Oh yer... thanx buat kengkawan aku yang setia jenguk2 kat my FP (http://mmasreena.fotopages.com/)... dan datang singgah dan jenguk2 aku kat umah baru ni... serba serbinya perabot masih lagi kekurangan... tak pandai nak susun... heheheh.... Actually.... blog ni aku baru ceburi jer..... dulu tak retilah... tak pandai.... minta jugak kengkawan ajarkan.... tapi selalunya tak dapat apa yang dihajati... huhuhu..... so, aku layari sendiri dengan ditemani oleh nyamuk2 yang main geget2 kakiku.... huhuhu... dan ini jerlah hasilnya yang mampu aku buat....... FP tetap sesuatu yang aku sayang..... Bukan berpindah terus tau... Cuma menambah bilangan umah... heheheheh........ Tak per kan kalau kumpul harta2 macam ni... Ni jerlah yang boleh mengisi kelapangan dan kebosanan aku di kala tak tau apa yang nak aku fikirkan... tak tau apa yang perlu aku isi selain tengok tv, dengar radio, main game, buat keje skolah.... heheheh..... actually... it's help me a lot...........


Oh yer.... malam tadi... aku makan Radix Fried Chicken (RFC).... tapi kali ni memang tak menyelerakan langsung.... huhuhu.... tak sedap... tak sedap..... tak kena taste langsung... huhuhu.. memilihya aku ni.. macamlah dapat habiskan semua makanan2 tu............ ok2... kita stop sini dulu... meh nengok pic2 yang sempat aku snap ni..... skit2 jer...... k lah.... till we meet in the next entry................ muaahhhhh.....

Friday, February 20, 2009

Coretan Kebosanan

jangan dok main2 tau....

heheh.... aku ni....


Aku still tak dapat nak cantikkan lagi blog ni.... heheh... banyak perkara yang perlu aku pelajari.... Tapi tak de pakar rujuk... heheheh... it's ok... Tak terasa nak buat apa2 hari ni... Awal pagi, lepas ziarah pusara arwah ayah with my famly accept ikhmal (sebab masih dok kat skolah).... terus pi makan... then pi umah paklong sebab nak bagi kad kawen abang (kl) mac ni.... Tak sure lak depa nak pi ke tak.... tapi famly aku insyaallah confirm sebab flight ticket pun dah ambik... malas nak drive... so, aku, mak dan eimien je yang akan naik flight.... aton pergi awal.. dan ikhmal.... tak leh join sebab dah tak dapat cuti dan time tu maybe dia baru je balik dari Kota Kinabalu Sabah... after daki gunung... heheheh.... all the best to adik...


Erm... agak kelam kabut skit esok... ada exam PTD... dah lupa kali ke berapa aku ambik exam ni... Tak harapkan LULUS pun... but, at this time aku nak jugak cuba pi even dah macam tau jer resultnya... Lagipun sentuh bahan bacaan apa pun tak... so macam mana nak lulus... Apa daaaaaa....

Thursday, February 19, 2009

Just to Dropped By

depan pintu masuk lebry MERBOK... time ni sehari before function... hmm.. kat bawah tu barulah picas time perasmian merbok... aku tak terlibat sangat... nyebok2 jer.... tapi penat gaklah... dah tukar portfolio dah time ni.. huhuhu....

gambar ni plak diambik masa kat lebry merbok...ketika terasa diri nak pegang bunga... heheh... but dah terlepas sehari hari VALENTINE's DAY....oklah... dapat gak pegang bunga kan??? huhuhuhuhuh...

pandai tak aku snap pic ni??? bunga jer nampak clear....
yang daun2 kat belakang tu blur jer kan?? cewah!!!...

heheh... comel sangat2...
dengan mukanya yang tembam tu kan???

BABY AIDA time pi tesco.. dalam keta... sampul apa ntah...



Assalammualaikum.... Sebenarnya... aku sendiri pun tak pasti apa yang aku buat.... Lama dah nak jenguk2 dalam blog ni.... But masa tak mengizinkan aku agaknya.... Hehehehe.... Tapi... pada malam ni.. tetiba jer masa mengadap laptop ni... fikiran aku terjenguk plak ruangan blog yang dah lama aku register tapi tak terbuat2 lagi... Mungkin sayang sungguh aku pada fotopages aku tu.... Oklah permulaan pertama aku... untuk aktiviti terluang dan untuk meluahkan apa2 saja yang aku nak....... Nanti aku akan cuba belajar untuk mengINDAHkan blog aku ni setanding kengkawan aku yang lain... huhuhu.. perasannya... wakakakaka...... Ini plak pic yang tetiba jer aku rasa nak upload dalam blog ni.. comei tak??? comei kan?? dan bunga tu cantik kan??? heheheh...


Aku nak mengarut apa lagi dalam ni yer??? Ntah... aku pun tak tau.... cuma saja nak corat coretkan dalam ni... tetiba malamku menjadi tension dengan nyamuk2 yang berkeliaran kat kakiku.... huhuhu.... tak ngantuk lagi ni.... Tu yang cuba mengexplorekan diri ke bidang ni lak ni... heheh.. keje skolah tak nak buat.... asyik dok mengadap benda ni lak..... poyo jer...


Mujur malam ni tak jadi macam malam semalam... kalau tidak.... hancur harapan aku untuk menceburkan diri dalam bidang baru aku ni... heheheh... Oklah... next entry lak kita bincang any topik... sebab i have no idea... tak tau nak tulis apa dah dalam ni... just nak TESTING 1.. 2.. 3.. jer nih.......