Saturday, February 28, 2009

What A Story??

Hari ni... aku macam biasa...... COTI2 MESIA... But, tak banyak yang aku leh siapkan selain dari packing2 hasil jualan aku.. Business kecil2an and labelling ape2 yang patut... Sebab nak pass kat member aku petang ni....... Hujan jugak hari ni... ALHAMDULILLAH... Sementara tunggu time nak pi hantar IKHMAL semula ke skolah dia... Aku settle apa2 keje yang patut... Sad to say... Aku tak sentuh langsung keje2 skolah aku tu....... Banyak lagi yang aku tak sempat siapkan walaupun bukan meaning tak sentuh langsung... Tapi still banyak lagi yang nak kena settle... Hmm... ni lah 1st time yang paling teruk skit aku rasa... Naper yer?? I have NO TIME actually..... Sedihnyaaaaa.... Tapi.. macam mana pun.. paling LEWAT.. hari Khamis ni mesti kena siap BINDING... Macam mana nak binding kalau kejenya belum selesai??... Huhuhuh...... Main2 no aku ni.... Dan yang paling penting aku kekurangan MOOD nak buat semua ni..... Naper???? Ntah!!!...... Hmm... risau pun ada.... takot pun ada... tak best pun ada.... Macam2 lak yang tak best hari ni.. hehehe... Macam2lah....... K lah... Nak rest2 jap.... Nak buat keje skolah pun rasanya memang tak leh wat dah ni.. Confirm!!! Awal lagi ni tapi semua orang dalam umah aku dah tido... Mak tido... Eimien tido.... Aton tak balik lagi (flight dia asyik delay.. delay.. dan delay...) Sianlah plak.. Sure letih... Aku pun letih samalah jawabnya coz kena jadi DREBAR... Ikhmal dah balik skolah... Aku?? Nak tido gak... tapi keje skolah macam mana??? TOLONG........................ Macam mana ni........ Merisaukan aku jer nih...... Dan... esok plak SUNDAY... Means aku kena pakai baju OTROMEN lah.... Huhuhu...... Baca BLOG As (cikgu skolah IKHMAL).... So, petik ni dari blognya.... Kak Murni copy yer As.... (Sebagai pedoman).........
Selalu bayangkan anda berada di dalam kasut seseorang. Jika anda rasa ianya menyakitkan anda, fikirlah ia mungkin menyakitkan orang lain juga. Kebahagiaan seseorang manusia tidak semestinya dalam memiliki segala yang terbaik. mereka hanya membuat yang terbaik dalam hampir apa sahaja yang datang di dalam perjalanan hidup mereka. Kebahagiaan terletak kepada mereka yang menangis, mereka yang terluka mereka yang telah mencari dan mereka yang telah mencuba. Hanya mereka yang boleh menghargai kepentingan manusia yang telah menyentuh hidup mereka. Masa depan yang cerah sentiasa berteraskan kehidupan yang lalu yang telah dilupakan. Anda tidak boleh meneruskan kehidupan yang sempurna sehingga anda melupakan kegagalan dan kekecewaan masa silam. Semasa anda dilahirkan, anda menangis dan orang sekeliling anda tersenyum. Teruskanlah hidup anda supaya apabila anda mati nanti, andalah yang akan tersenyum dan orang sekeliling anda pula yang akan menangis.

1 comment:

*puteriserikandi* said...

aaa... saya pun petik ayat-ayat dr tuah iskandar tu... tapi memang kena punyalah!