Friday, July 31, 2009

ROTI JALA.... Don't JUDGE A BOOK By It's COVER.....



Muahahahah............

Memang sah tak jadi..... Tapi kan... aku sanggup belajar....... Ok per......... Even tak cantik.... rasanya sama jer kan macam yang jual kat mana2 tu... Cewah... Perasannya....... Betapa rajinnya aku menyiapkan ROTI JALA ni... Dan macam mula2 segan nak snap dan masukkan dalam ni.... At last.... Aku dengan beraninya memasukkan walaupn akan ditertawakan oleh kengkawan aku nanti..... Apa yang penting.... Aku happy dengan caraku sendiri........ Kekekekekek.............. ADIOS !!!!!........

SUP HAMEED @ Penang......





Suatu masa dan ketika dulu... Aku tak tau pun orang makan roti cicah dengan sup..... Dan bila aku ajukan pada kengkawan aku... Depa pun macam lebih kurang kau ja... Tak tau jugak pasal hal ni..... Heheh...........






Cite jalan2 cari makan lagi.... (on 30 July 2009)..... Lepas je makan CHAR KOEY TEOW.... so lepak dan makan lak kat sini..... But ada satu tragedi yang melucukan masa naik FERRY nak ke PENANG island ni... Kekekek...... Mungkin jugak pernah terjadi pada orang lain.... Dan kali ni terjadi pada aku......... Kuang3x.......
.
Sementara menunggu feri sampai ke seberang... Terasa mengantuk yang amat sangat... Dan rasa2nya leh lah tido dalam masa 15 minit lagi.... dan dengan harapan jugak... tak delah terjadi perkara yang tak disangka2.... Aku dengan BERANInya tido tanpa mempedulikan orang... Letih agaknya... Hehehe... Letih menjawab soalan FORUM i-class siang tadi (ayat menyaiko ni)... So, tetiba jer dengar hon bertalu.. MAcam mimpi pun ada rasanya..... Bukak2 mata jer.... keta2 kat depan aku CLEAR....... Kuang3x.... Laluan aku lak yang dibenarkan jalan dulu... Dan toleh jer belakang tengok2 semua motor2 dah menyalakan lampu... Apa lagi kelam kabut jugaklah time tu....... Mujur terjaga.... Lawak kan???????... Satu kenangan yang mesti akan buatkan aku tersenyum sendiri...........
.
Oh yer........ Lupakan hal lucu tadi.... Ini merupakan kali kedua aku makan kat sini..... Sebab masa dah lewat sangat time ni... Ambik nasi lemak ni.... Nampak macam sedap jer kan??? But NASI LEMAK ni dah tak leh makan.... Dengan erti kata yang kurang sedap didengar... NASI DAH BASI.... Huhuhuhu...... Berkobar2 aku nak order papedom.... Terus terputus selera aku.... Heheheh.........

Taste It & KENYANG.... Burpppp.....







CHAR KOEY TEOW..... Ni kat Seberang Jaya, Penang.... Aswad AF punyer tempat keje dulu... Nama tempat ni KEYS.... Seingat aku... last aku datang makan kat sini iaitu pada tahun lepas, dengan geng2 seankatan lebry aku after kami balik dari SARAWAK untuk KMK..... Dan aku berkesempatan makan lagi kat sini untuk kali ni.... Masa siangnya, aku pusing kot sini, tutup sebab renovation... Rupa2nya ada jugak time malam... Huhuhu.... Siap ada service WIFI lagi...
.
Mungkin tempat ini akan dibuat lebih cantik dan menarik lagi agaknya.... Dan stage yang selalu ditayangkan dengan dendangan lagu2 ASWAD pun macam dah nak 'reban' jer aku tengok.... RENOVATION kan??? Heheheheh........... Dan satu lagi yang aku rasa istimewa kat sini iaitu SATE dia.... But at this time aku tak de lah makan sate lak.. Sebab ada event yang lain nak di makan.....
.
Hanya ini jer yang sempat aku snap.... Banyak udang dan lazat jugaklah.... So, sape2 yang teringin nak ke sana.... Leh try makanan ni...... Promote2... Heheheh..........

Safety JOURNEY & Really Enjoy Driving....

Sempat jugak menggayakan dan menyeNAP picture2... ni semasa tengah drive ni.... hehehe.... aktiviti gila2 yang memang aku suka lakukan.....

.
Menggunakan camera henpon jer ni...... Malas nak wak kuar camera tak canggih aku tu... heheheheheh..........


Pagi tadi terbangun agak awal... Even mata terasa ngantuk sangat2.... Plan nak shoot balik ke A/Setar awal2 pagi terbantut macam tu jer bila aku rasa macam ngantuk sangat2..... So, rebahkan diri balik walaupun tido dalam keadaan tido2 ayam..... Teringat pelbagai agenda yang aku leh buat bila sampai kat umah nanti.... Dah lama aku ketepikan soal2 penjagaan kat umah setelah terpaksa melayani kepenatan jadual harianku............... Huhuhu..........
.
Aku isi minyak dulu... Sebab minyak sure tak sempat sampai hingga ke A/Setar... Dari Petronas aku cuba mencari jalan pulang tapi tak jumpe... Heheheh.... Mata ni sibuk je mencari2 signboard menuju ke A/Setar... Sedikit hampa sebab aku tak leh nampak apa2..... Sehinggalah.. AKHIRNYA.... Dapat jugak walaupun macam jalan yang agak jauh jer..... Heheheh..... Syukur ALHAMDULILLAH...............
.

muahahaha..... di saat OVER menggayakan tudung ARIANI Rainbow aku ni.... But ada jugak orang cakap owning dia macam BURUNG RAJA UDANG.... Kekekekek......

Perjalanan aku lancar seperti yang diharapkan.... Dipertengahan jalan, call mak sebab nak tanya sama ada mak dan adik2 aku pi menziarah arwah ayah ke tak... Aku tak sempat hari ni.... Dan last week pun aku tak pi sebab jumaat lepas, aku dah berada di Shah Alam untuk sesi pengajianku.... Huhuhuhu............
.
Aku.... terpanggil untuk melakarkan dan mecoretkan bait2 ayat dalam BLOG ni.... Tetiba je aku rasa sunyi.... Aku macam rasa tak tau nak buat apa sedangkan keje aku terBANYAK lah plak.... Ingat lagi BUKU TUGASAN aku yang dah AGAK LAMA tak berseri dengan contengan dakwat2.... Mungkin jugak satu dua agenda akan menjadikan aku dah lupa.... Ape2 pun aku akan recall semula lepas ni.... Cuma mencari masa2 yang agak sesuai untuk mengarang setakat mana kemampuan aku...................


wearing ARIANI half OWNING....... Membazir jer aku ni bila time gila tudung dah mai.... Tak mo beli dah............ Tahun depanlah pulak....... Hehehe..... Yer ker ni?????

Ingatkan aku leh servis keta hari ni kat EON... But call, katanya hari ni dan esok memang FULL... So, just buat appoinment nak servis on MONDAY..... Kebetulan... My MR. Gen2 aku tu bila buat U-TURN belah kanan jer.. Macam bunyi skit... Kalau naik sorang ok jer.... Tapi bila terlebih muatan, mulalah buat hal.. Heheheh... Tak pe.... nanti ok lah tu.................... K lah..... panas terik sangat hari ni.............. Aku nak buat keje2 umah jap.... Mengemas bagi berpeluh skit....... Kat umah pun tengah tak de sapa.... Basuh2baju time ni mesti best ni... Dan aku lak.... masih belum membuang tabiat yang lama iaitu.... dok terperap dalam bilik....... Huhuhuhu....... Ntah bila nak pi buat aktiviti hujung minggu aku yang dah lama aku tinggalkan..... Kekekek...... Pi jalan2 pun best.... samil bawak 'anak2 ku' makan angin.... Dah lama tak de aktiviti2 macam ni.... Huhuhuhuhuhu..............

Thursday, July 30, 2009

2nd Seminar a.k.a Menuju PUNCAK.....



Ni lak........ Sengaja aku masukkan pic2 aku dan rakan2 sekelas masa seminar yang kedua sabtu yang lalu iaitu pada 25 July 2009................ Gambaran kelas dan rakan2 seperjuangan aku...... Yang masing2 dengan pelbagai pemikiran untuk masa depan yang diharapkan lebih cemerlang berbanding sekarang....... Meskipun di bahu masing2 menggalas bebanan yang begitu berat lagi apatah lagi dengan kekangan masa dan keBZan bekerja............ Huhuhuhuhu....... Malaslah nak tulis apa2 dah............................ Buat KEJE SKOLAH!!!!! CEPAT!!!!!...............

Cuba Untuk MENGHABISKAN MASA............



Huhuhuhu..............
.
Dalam cuba untuk menggodek2 apa pic yang tersimpan dalam laptop usangku ini.... Aku lak.... bz jer buat dan edit2 pic ni.... Mungkin tak sejelas pic2 kebiasaannya..... Aku snap semua pic ni dengan menggunakan camera hp jer..... Heheheheh......................... Sepatutnya aku leh buat keje skolah... jawab forum.. tapi aku tak lakukan semua tu... sebaliknya hanya mengadap laptop ni tanpa jemu2 dan mengarangkan bait2 ayat dalam ni jer.......... Heheheheh...... Ntah apa2 kan??????????
.
Baru lepas lunch tadi...... Alhamdulillah kenyang........ Hari ni makan lauk sotong........ Siap ada telur lagi dalam sotong tu walaupun tak banyak sangat telur sotong tu... Habis dan sedaplah jugak walaupun macam sedikit pedas.................. Muahahahah............
.
Tetiba je tudung yang aku pakai terkena kuah sotong lak... Kelam kabut balik basuh... Heheheh....... Sayanglah kononnya....... Rasa2 aku memang jenis tak sesuai nak pakai tudung macam ni... Tapi teringin so... belilah jugakkkkkkkkkkk........ Huhuhu......... Alamak... mata aku terasa macam NGANTUK jer....... Huhuhuhuhuh........ Nak tdo jap... Harap2 dapat mimpikan i-class dan esemen lah......... Malangnya.... tak mimpi pun macam tu....... Kuang...kuang....kuang.....

Hari Yang AGAK BUSAN !!!




Tetiba jer rasa macam tak best.... Internet dalam bilik yang aku dok ni... kejap ada... kejap tak de... Macam choc fudge lah plak......... Huhuhuhu............ Perangai buruk dan teruklah aku ni......... Malam tadi sakit kepala amat... Sejak dua tiga menjak ni macam stress pun ada.... Hal keje.... Hal esemen... dan hal2 yang macam2 lah......... Hanya aku jer yang yang tau...... Alahai.. adatlah kan kalau rasa2 macam tu................
.
Aku mengOUTSTATIONkan diri aku dari semua orang hari ni.... Sebabnyaaa..... ada hal yang yang aku sengaja CREATE.... Kat umah pun tak de sapa.... Semua orang bz dengan dunia masing2..... Teringat lak suasana bilik kat umah aku... Teringat semua2 yang ada dalam bilik aku......... Teringat macam2 lah..... Heheheheh..............
.
Minggu semakin menghimpit diri aku..... Keje skolah.... yang menggerunkan tapi macam malas nak buat... teruknya... so, nak buat macam mana kan?? Macam ni jerlah............ Aku rasa sem ni, aku amatlah BLUR tahap 10, 11, 12 dan sampai sejuta kot.... Apa pun tak faham... Nak mula dan start kat mana pun tak tau... Even esemen tak banyak... tapi cukup meLOYAkan tekak aku bila buat semua ni.... So, kalau dok fikir sangat, mai lah semua MIGRAIN2 ni..... Kekekekek....... Alasan jer kan semua tu.... Orang len leh buat, naper lak aku tak leh buat.... Sah!!! Memang alasan semata2.....................................
.
Ntah apa2 yang aku merepek ni............ Pastu saat ni aku terigatlah plak akan Mr. Gen2 aku tu.... Ntah bila nak pi servis ni... Masa tak de... But by the time, b4 aku MENUJU PUNCAK untuk 3rd seminar... Aku supposed to clear all of that..... MENUJU PUNCAK??? Huhuhuh.... Test lah plak.... Dr. Zuraidah punya subjek.... I-class lagi.... sume2 yang menakutkan aku.................. Huwaaaaaa.........
.
Aku sorang jer ker yang tension2 macam ni???????? Kengkawan seangkatan dengan aku macam ok2 jer.... Huhuhuhuhu........ Cam ner ni????????????? Ahhhh... Biarlah................ Yang paling penting.... dan perkara paling aku tak suka ialah....... SAKIT KEPALA..... Aku menci betoi......... Sebab bila sampai nya saat itu, aku tak leh nak buat apapun selain mematikan diri buat sementara waktu.................
.
Aku teringat macam2........ Rindukan saat2 keHAPPYan aku suatu masa dulu............... Tapi... leh ke aku ulangi saat2 terindah itu.......... Yerlah... Kita yang menentukan hidup kita sendiri kan?????????? All The BEST... CIK MURNI.... Heheheheheh...........

Tuesday, July 28, 2009

Al-Kisah KAUNTER Jumaat & Sabtu.....

Hi BLOGGIE....

Ni aku nak borak2.... bercerita tentang hal ofis aku...... Kasiaaaannnn..... Hari ni seawal pagi pi ofis... rutinnya macam biasa jer.... masuk ofis... letak barang...... Naik level 1, susun buku.... pastu pi bilik Kak Dilla... tak de lak... (mengadap ZZR).... Then hujan turun mencurah2... Sedangkan semalamnya panas amat.... Tapi seperti yang telah dijanjikan... kami tetap sama2 pergi makan kat MAKSU.... (depan skolah ASMA).... Aku, Kak Dilla, Kak Min dan Kak Long.... Hehehehe......
.
So, balik jer dari makan, aku minta Kak Min turunkan aku kat depan bank sebabnya nak bayar duit keta... Lewat dah... Dok tangguh2 dari sehari ke sehari.. tu yang lambat ni.... Heheheheh..... Sekejap jer pun... Tak de orang.... So, after balik je masuk kat perkarangan LEBRY, ada 2 bijik bas... Penuh dengan budak sekolah... Dengan muka yang ala2 BLUR sekejap.... Aku pun terus masuk dan tanya staff aku... Lepas bercakap dengan staff aku tu then baru aku tau... sebenarnya lawatan itu secara kebetulan.. Pelik lah jugak sebab dalam planer aku mana ada depa kata nak mai... Skolah area2 GUAR kalau tak silap aku....
.
Masuk je ofis, telefon kat meja bunyi... Rupa2nya ZZR call.... Then........ Bermulalah al-kisah kaunter dan keje jumaat dan sabtu... Sebetulnya... kalau keje jumaat dan sabtu, mesti akan dapat claim OT.... Tak kiralah pangkat apa pun... Tapi untuk nak meREDUCEkan bayaran OT yang meningkat dan mencurah2 ni..... Boss aku minta hanya 2 orang jer yang keje untuk hari berkenaan... Mak oiii!!!... Boleh PENGSAN gamaknya staff PPAK ni.... Ape2 pun.... saya menurut perintah jer.....
.
Seperti yang dijangkakan.... After selesai je surat-menyurat yang telah aku buat dan edarkan untuk semua bahagian.... Aku menjadi GLAMOUR sekejap dengan soalan2 yang sememangnya aku sendiri pun tak boleh nak jawab..... Tapi, aku palng kesian kat staff yang duty hari tu..... Mesti bosan gila.... Dan paling penting, buku2 pastinya akan berterabur.... dan paham2lah orang yang akan menyusun bulu sekiranya hari ahad mai.... terutamanya bila cuti sekolah or cuti2 semester di universiti..... Huhuhuhu...................... Tak pelah.... sapelah aku???... Hanya mampu menurut perintah jer..........
.
Cuma kesian.... Suppose kalau kat kaunter rujukan sorang.... kat kaunter sirkulasi kena bagilah dua orang.... sian kat depa yang nak duty... Ada ke jalan penyelesaiannya????????????......

GIFT Lagi??... Against... From CH ::


Dalam banyak2 gift.... gift ni pun dalam kategori paling special..... Keychain + jam + lady BIRD..... Bukan tertinggal nak cite awal2.... Tapi disebabkan banyak sangat nak cite.. so.... lupa nak snap pic ni.... So, dengan kesempatan yang ada.... aku cuba snap sebaik mungkin...... TQ CH.. For the GIFT....


Sunday, July 26, 2009

GIFT From TEDDY House, Airport Subang....



Updated!! Updated!!.....

Sementara menunggu time leh naik flight untuk balik ke A/Setar setelah selama seminggu berkampung kat KL dan Shah Alam ni.... Aku just lepak2 kat area ruangan airport ni jer.... Dah lama tak datang sini sejak smuanya berpindah ke KLIA dan LCCT... Disebabkan skolahku dekat jer dengan airport ni kalau nak dibandingkan dengan LCCT or KLIA.... So, aku just decide untuk naik FireFly jer... Lagipun... aku lom pernah lagi naik flight ni..... Heheheh....
.
Tapi sebenarnya tanpa disangka2.... aku dapat hadiah lagi... Cuma kali ni tak tau sebab apa.... Tuan empunya yang hadiahkan pun tak tau naper dia bagi hadiah ni.... Heheheh.... Ape2 pun... TQ for the LOVELY CUTE TEDDY...... So SWEET..... So, jadi peneman tidoku kat dalam FLIGHT siang tadi..... At the same time, leh jadi bantal BUSUK aku lepas ni.... Lepas ni kalau ke KELAS lagi... Leh bawak dan buat teman tido.... Comel kan????? TQ...... Suka sangat2..........

Pengganti Dato' CT NURHALIZA??? Hehehehe....


Aku sebenarnya plan nak UPLOAD pic lain.... Nak citekan betapa aku BZ sejak kebelakangan ni... Tapi, masa dok sibuk2 upload pic2 dalam camera untuk masukkan dalam LAPTOP ni... tetiba jer terjumpe pic2 ni...... So, aku ketepikan semua yang lain... dan utamakan yang ni... Heheheh.... Kisah SI ANAK comel ni.... Masuk je kat umah tengah hari tadi... terus ambik dia dulu... Belom sempat aku masuk dalam umah pun.... Terus angkat tangan nak suruh aku dukung... Heheheh... Ingatkan bila lama dah tak jumpe, dia tak nak ngan aku lagi... Rupa2nya tidak...... Masih dia ingat wajahku ini.... Heheheheh..............


AIDA... Suka pakai tudung lak... So, apa lagi... Aku pun meletakkan tudung ni.. (yang aku pakai)... dan seterusnya cuba pakaikan kat dia... Lama jugak pakai.... Sempat jugak snap pic2 dia sebelum camera aku buat hal sebab habis battery.... Huhuhu... Rasanya baru jer tukar battery masa kat AIRPORT SUBANG pagi tadi... Dah habis?? Sebab lama tak charging kot.... Haaa... Ni lah sebenarnya pengganti DATO' CT NURHALIZA.... Kekekekek... Sebab pakai tudung macam ni..... Comei2......


Wahhhh.. Ni lak antara picas yang aku suka tengok sangat2.... Muka bebai... mencebik jer.. sebab tak nak bukakkan gula2 kat dia.... Heheheh... Mana boleh makan lagi.... Sebab tu yang dia panas hati sangat2.... Mujur sempat snap muka dia time ni.... Comei kan??? Tembam jer... Hehehehehehehehehe....... Gelak yang panjang..........................

Thursday, July 23, 2009

Just Dropped To Tell That... Aku BORING....


Hmmm… Lama aku tidak ke UDARA…. Setelah terlalu bz dengan perihal kursus @ seminar...… Dengan kekangan waktu dan jadual yang terlalu padat… Akhirnya, aku mampu jugak jot down kat lembaran BLOG ni…. Akibat terasa KESUNYIAN yang amat sangat… Akibat terasa KEBORINGAN yang keterlaluan…. Aku melabuhkan titipan ayat2 dalam barisan BLOG aku ni……..
.
Sambil melewati esemen dan keje2 skolahku yang agak memenatkan ni..... Dan sebenarnya dengan ertikata lain.... MEMENINGKAN sungguh... Sem ni menjadikan aku semakin BLUR..... Terputus hubungan internet... macam hilang dunia aku.... Tapi apa leh buat kan????... But... Aku try jugak... Try jugak concentrate dengan perihal keje skolah ni....
.
Eh... silap lak.... Sebenarnya nak masukkan pic2 kat atas tu.. Tapi naper lak aku melalut sampai macam ni.... K lah... Len kali cite lagi... Masa aku menulis dan menaip semua ni... Aku dok bersila atas katil dalam bilik @ rumah tamu PUNCAK PERDANA.... Dok sensorang lak tu sebab kengkawan aku semua lom sampai lagi..... Huhuhuhuhu........... SEDEYnyerrrrrrrrrrrrr.......

Friday, July 17, 2009

LUNCH TIME With Paklong's Family....



Lapar sangat time ni.... Masa perjalanan balik ke A/Setar, singgah di Simpang 4 untuk stop makan untuk time lunch.... Paklong yang belanja kami sefamly..... Tak sempat lak nak snap gambar semua orang... Sebab time ni, perut dah menjerit2 minta diisi... Ditambah pulak dengan keletihan dan rasa mengantuk yang amat....

Terima kasih paklong sebab BELANJER......... Balik dari umah, terus mandi dan tido... Aku letih sangat..... Sampai Aton call minta tolong checking assignment dan emailkan padanya sebab rasanya dia tertinggal kat desktop pc kat umah ni.... Then aku mulalah meracau macam2 sebab tido aku diganggu.... Sorry........ Hari yang agak MELETIHkan................

Pabila AJAL Tiba... Al-Fatihah Untuk Arwah Pakcik...
























Al-Fatihah untuk arwah pakcik a.k.a adik lelaki tunggal arwah ayah aku.... Hari ni juga genap 5 tahun pemergian datuk (tokwan)... dan kebetulan... dikebumikan di sebelah pusara bapanya.... Selamat disemadikan di sini (GURUN, KEDAH) pada jam 1115am..... Alhamdulillah... hari yang baik... Hari JUMAAT... Sama juga seperti arwah ayah...
.
Bukan berniat untuk mempamerkan apa yang aku letakkan di sini.. Sekadar memaklumkan dan memperingati sesama kita tengtang KEMATIAN yang merupakan JANJI ALLAH ini.... Moga rohnya ditempatkan di kalangan orang yang beriman.... AMIN..........

P/S : Ada beberapa perkara yang mengingatkan aku pada arwah ayah... Dan hasil ingatan itulah yang menyebabkan air mataku tidak segan silu untuk terus mengalir..... Dan... insan yang dikebumikan inilah merupakan adik yang dia paling sayang.... dan insan ini jugalah yang memasang kedua-dua buah batu nisan di pusara arwah ayah sekarang...... Apa2 pun... aku tetap berbangga dengan adik2 lelakiku yang banyak melibatkan diri dalam hal2 pengkebumian ini.... Terima kasih pada didikan arwah ayah... dan mak....
.
.
.
.....MENANTI DI BARZAKH.....
Nyanyian : Kumpulan Far East
.
Ku Merintih... Aku Menangis...
Ku Meratap... Aku Mengharap...
Ku Meminta Dihidupkan Semula
Agar Dapat Kembali Ke Dunia Nyata
.
Perjalanan Rohku...
Melengkapi Sebuah Kembara
Singgah Di Rahim Bonda
Sebelum Menjejak Ke Dunia
.
Menanti Di Barzakh
Sebelum Berangkat Ke Mahsyar
Diperhitung Amalan
Penentu Syurga Atau Sebaliknya
.
Tanah Yang Basah Berwarna Merah
Semerah Mawar Dan Juga Rindu
7 Langkah Pun Baru Berlalu
Seusai Talkin Penanda Syahdu
.
Tenang Dan Damai Di Pusaraku
Nisan Batu Menjadi Tugu
Namun Tak Siapa
Pun Tahu Resah Penantianku
.
Terbangkitnya Aku
Dari Sebuah Kematian
Seakan Ku Dengari
Tangis Mereka Yang Ku Tinggalkan
.
Kehidupan Disini
Bukan Suatu Khayalan
Tetapi Ia Sebenar Kejadian
.
Kembali Oh Kembali
Kembalilah Kedalam Diri
Sendirian Sendiri
Sendiri Bertemankan Sepi
.
Hanya Kain Putih
Yang Membaluti Tubuhku
Terbujur Dan Kaku
Jasad Didalam Keranda Kayu
.
Ajal Yang Datang Dibuka Pintu
Tiada Siapa Yang Memberi Tahu
Tiada Siapa Pun Dapat Hindari
Tiada Siapa Yang Terkecuali
.
Lemah Jemari Nafas Terhenti
Tidak Tergambar Sakitnya Mati
Cukup sekali Jasadku
Untuk ku Mengulangi
.
Jantung Berdenyut Kencang
Menantikan Malaikat Datang
Menggigil Ketakutan
Gelap Pekat Dipandangan
.
Selama Ini Diceritakan
Kini Aku Merasakan
Dialam Barzakh
Jasad Dikebumikan
.
Ku Merintih... Aku Menangis...
Ku Meratap... Aku Mengharap...
Ku Meminta Dihidupkan Semula
Agar Dapat Kembali Ke Dunia Nyata