Monday, May 31, 2010

GOODBYE May 2010...... =)

.
.
Just abaikan gaya2 tak sedar diri aku berkaca mata hitam... Hehehe... Amat peliksss... Tapi teringin nak pakai macam orang len jugak but... amat pelik dan huduhnya.... Hehehe... Tapi.. kali ni bukan nak cite apa yang dipakai.. dan apa yang nampak pelik.. Just nak wish goodbye pada bulan MAY yang banyak memberikan aku rasa macam2... Dan... paling penting... bulan yang paling bz... paling pack... but... without thinking about STUDY.... Ngeh3x....
.



Majlis Perasmian PD THYE ENG, Bedong

.
KHAMIS lepas... 27 Mei 2010.. Keje kat luar.. Ada Majlis Perasmian Perpustakaan Desa Kg Thye Eng, Bedong... Kat sini... majoriti penduduknya adalah terdiri daripada kaum INDIA.... Panasnya masyaALLAH.. tak terkata... disaluti dengan aroma yang kurang menyenangkan.. Bau taik lembu... hehehehehe.... But ni aku anggap sebagai satu pengalaman dalam keje harian aku... hehehe... Sekali sekala kan?? Actually function petang... Tapi sebab kena prepare macam2.. then kami yang terlibat dengan function ni kena berhijrah awal sikit lah.. bertolak dari A. Setar seawal jam 9am....
.

tangan pun kena sinting dah ni... peluh meleleh2... stress sebab asyik bertambah2 ja... sat insert itu.. sat insert ini.. muka pun tak bopa maneh dah ni..

Sunday, May 30, 2010

With CH ~ Makan GULAI IKAN @ Kola Kedah...

.
Pagi ni bekfast kat sini... Kat tempat gulai ikan temenung area kola kedah ni... Memang dah lama nak bawak CH makan kat sini... Selalunya tak berpeluang... Hari ni kan cuti... Mencuba2 nasib seandainya kedai ni bukak... Mungkin rezeki kami untuk makan kat sini...
.
Sepanjang hari.. hati rasa amat bersalah... Hati menjadi semakin kuat dan rasa... kasih sayang yang selama aku semai padanya kini semakin membuatkan aku yakin... Terima kasih atas apa yang telah diperuntukkan untuk aku... Sesungguhnya terasa bagai mimpi.... Ya... AKU SAYANG KAMU!!... Itu adalah JELAS....
.
pulut sambai ini sedap bagi aku.... Tapi tadi... aku tersentuh bila pakcik tu mai lap meja sambil bertanyakan apa yang aku nak minum... Bukan tak biasa orang2 tua datang order makanan... Tapi, jelas aku rasakan sesuatu tentang dirinya... Nampak terlalu LUHUR.....
.



REDANG Island ~ Snorkeling Time.. BLUP3x....

.

.
Seandainya masa boleh dihentikan... Aku ingin saat2 macam ni sentiasa berulang dalam hidup aku... Walaupun tak pandai berenang, tak pernah menyelami ari laut yang membiru... Tapi sesungguhnya REDANG telah membuatkan aku telah jatuh CINTA PANDANG PERTAMA pada kejernihan air lautnya.... Pada BIRU saujana pemandangannya... Dan pada luasnya pantai tanpa penghujungnya.... Andai boleh diputarkan waktu2 indah macam ni... ingin aku mengulanginya lagi.... Murni, Ina, Lin dan Kaklong @ REDANG (21 - 23 May 2010)...
.







Pertunjukan BELON PANAS...

.
.
Snap dari kejauhan jer.. time keta tengah jalan... huhuhu... Dari luar nampak belon ni sebijik jer... Tapi orang punyalah ramai... Yang peliknya... ada kawan cakap belon ni ada 8 bijik... Tapi, nak tengok sebijik pun amat payah... Muehehehehe... Sempat snap dari jauh... Teringin amat nak naik... tapi memikirkan kena menapak jauh nun di hujung sana... ditambah pulak dengan keadaan diri yang kurang comei dan selesa... maka... terhalanglah semua itu... kekekekeke.... =)

@ NILAI, N9....

.
14 May 2010.... Dah on the way nak balik ke epot Subang dah time ni... Ada masa2 yang tercedera sikit ni so, singgah sat kat NILAI untuk tengok2 jer pada mulanya... Tapi CH hadiahkan 3 pasang kain untuk buat baju... Baju raya ka baju pra raya??? Kekekeke.... Ape2 pun... TQ to my CH dearie.... untuk semua2nya....
.