Sunday, January 31, 2010

Macam PELIK Kan??? SERABUT!!!...

.
Rasa macam ada yang tak kena jer dengan tudung aku hari ni... Rupa2nya... terbesar lah pulak... pakai pin kat bawah dagu baru ok... :P..
.



.
Malam baru update ni.... Meaning entry ni last untuk January 2010.. Tak de siaran ulangan lagi.... Malam ni.. memanglah plan nak siapkan 1 keje skolah aku... dah tak banyak pun... dah masuk part conclusion dah... tapi otak ni jamp lah pulak.... aku berjalan pusing 1 umah dah.... sembang ngan mak, eimien... dan at last aku sembang lak ngan ikan guppy dalam bilik aku ni.... check jugaklah awat tak beranak2 lagi sedangkan perut pun dah kempis dah... dari sebelum ni yang aku tengok memboyot.... Jadilah... buat teman sembang dalam bilik kan??? Hehehehe....
.
Nak sambung keje skolah.. idea amatlah tak bernas sekarang.... ngantuk lebih menguasai aku.... aku teringatlah pulak sesuatu ni... Hmmm... sampai hati noo..... Mungkin aku ja kot kena faham... Selalu kena faham.. faham.. faham.... ni kalau luahkan dalam ni.. sure macam2 aku kena ni.... Hmmm.. tak palah..... apa nak buat....
.
.
Pic yang tersepit antara coretan aku ni.... amat tidak menyenangkan mata memandang... mulanya aku bersila buat keje kat bawah... kononnya kalau buat atas katil akan mendatangkan kelesuan dan badan secara otomatik akan terbaring lesu tanpa sempat menutup lampu dan sebaliknya mata yang tertutup dulu... tapi sebab macam rasa kuat ja malam ni... lalu aku ubah lappy aku dok atas bantal dan mengadap dengan senang hati... tapi fikiran langsung menerawang dan melayang2 entah ke mana.... apa2 pun pasti hari khamis jam 5 petang semua akan siap.... hahahahaha... sebab itu masa kecederaan yang paling dahsyat dalam dunia february aku ni... sedeynyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.............. Tooloooooooooooonnnnnnnnnnngggg!!!...
.
ohhh... tadi pagi nampak keta tu... aku rasa betullah... keta tu... dan aku memang nak sangat tengok pemiliknya... malangnya tak sempat dan time aku kembali semula kat tempat parking tu, keta tu dah tak de.... alahhhh... macam mana ni?? tak sempat nak kejar... kawan2 aku pun tak sempat nak tengok... Mujur kak min tak buat announcement... kalau tak... menahas!!!... tapi cite dah lepas, perlukah??? Huhuhu... Kesal!!!
.

GoodBYE JANUARI 2010.....

.
.
Kat umah ni.... petang sangat2.... tak rasa nak tengok tv.... tak rasa pun nak tido atau rebahkan diri atas katil... even terasa terlalu penat... mata pun macam dah kelabu kelala.... akibat banyak mengadap benda2 elektronik ni agaknya..... Tapi lagi risau bila keje sekolah tak siap... Kak dilla siap pi binding dah.. huhuhu... PSIKO betul aku melihatnya... Hehehehe....
.
So, aku mencari2 dalam lappy ni... terjumpe pic2 ni... last week punya pic kot... before dapat tau keta aku pancit rasanya... Heheheh.... Tak per.... time ni leh tersenyum ngada2 depan camera lagi... apa daaaa...................... Ok2....... sat ja dah penghujung JANUARI kan??? So, esok... menjelmalah FEBRUARI...... Cepat pulak rasanya masa ini berlalu... Cepat sangat2.... Walaupun adakalanya aku rasa macam tak sabar nak tinggalkan tahun 2010 ni....
.
.
Mood aku kurang elok 3-4 hari ni.... Hati aku kurang baik sejak kebelakangan ni... Mai dah perangai buruk aku... tapi aku tak nak layan sangat... Sebab rasa macam bodoh jer kalau dilayan sangat perasaan ni... Tapi, kalau orang dok kat tempat aku baru tau rasa macam mana.... Apa2 pun, aku bersyukur sangat2... sebab aku ada sedikit kelebihan... kadang2 aku leh mengawal tindakan aku sendiri... walaupun kadang2 macam nak pecah kepala dan kadang2 rasa macam nak gila pun ada... Hehehehe.... Ape2 pun ONE DAY... yerlah suatu hari nanti semuanya akan kembali tenang.... (dalam hati... ALLAH jer yang tau)......
.
.
Bila nak dapat semua tu?? Bila nak capai semua tu?? Awatlah aku pilih jalan macam ni... Awatlah aku tak fikir baik2 sebelum membuat pilihan??? Atau aku secara tak sengaja TERJEBAK??? Tapi, apa yang aku perlu buat??? Owh... MASA.... CEPATLAH!!!... Aku nak tinggalkan semua ni.... Tolonglah.... (sambil mengusap air mata yang tiba2 jatuh!!!.... Menangis lagi.....)

LINCOLN, STAFF vs KENGKAWAN & Keje2 Ofis...

.
Rasanya pic ni aku snap last monday yang lepas.... Ngan kaklong... dan keadaan bilik aku yang agak havoc sejak kebelakangan ni... Al-maklumlah... keje2 LINCOLN berjalan dengan rancak lepas kena tindakan diBISINGi oleh tuan pengarah.... Huhuhu....
.
Dan baru terhegeh2 nak masukkan pic2 ni.... Kekekeke.... Oklah kan??? Sambil2 aku terperap dalam bilik kat umah sambil menelaah buku2 (ayat nak saiko kak dilla ni)... so, sambil2 tu aku update lah apa2 yang perlu dan patut kan??? Kekekek..... Oklah... ni jer pun...
.
Sebenarnya dah lama tak nak letak pic yang collage2 macam ni... Malas nak mengedit... Tetapi yang ini.. teredit lah pulok!!!... Jeneh... jeneh....
.



my staff... kusyuk menyiapkan keje2 menginput bahan LINCOLN ni.....

Saturday, January 30, 2010

@ JITRA..... Mahani Johari...

.
Walaupun, tak rajin sangat buat keje skolah kat ofis ni (opsss... bukan buat time ofis tau... buat time cuti... aku sanggup mai ofis semata2 nak siapkan keje ni)... dan... terasa amat lapar... apa lagi... kebetulan tengah YM ngan kaklong, then terus ambik kaklong kat JITRA dan pi makan2... Makan sampai nak muntah... punya lah banyak sangat... heheheh.... Burppp.. ALHAMDULILLAH... kenyang.... =) .....
.
















Doing MY KEJE SKOLAH....

.
Ke OFFICE... semata2 nak buat keje skolah jer... Itupun setelah rasa insaf sekejap lepas kejadian semalam... Dari kol 1 aku asyik tido.. bangun.. tido.. sampai lah kol 630pm.... Panas2 dalam umah pun still leh pengsan atas katil lagi... Yerlah akibat kesakitan kepala yang melampau lah tu.... Dan hari ni... walaupun tak banyak yang siap... tak sampai 20% pun... tapi ianya tetap bergerak.... hehehe...
.


amat rajinssss walaupun tak siap... muahahah... moving.. moving.. moving...






rasanya... walaupun usianya dah menjangkau hampir 4 tahun di bawah jagaan aku... kondisinya masih elok kan??? tapi elok ka kalau aku pakai KIA SPORTAGE??? Hehehe... CH asyik sebut keta tu jer.... elok ke??? Sian MR. Gen2 aku ni....





ke tailor untuk alter tudung ni... kena rm2 jer.... cepat lak tu... dan cina tu bercakap amat baik.. almaklumlah... bos dia maknya datin ubat batuk HURIX tu ada... Tak beranilah dia.... Kekekek.... Tudung ke-6 dari 7 pasang yang CH hadiahkan..... All the printed one..... plain2 sendiri beli laaa....

@ RESTORAN NELAYAN Kuala Kedah....

.
Malam yang aku makan ni.. rasanya kalau tak silap pada 26 Januari 2010... Menjadi penunggu yang amat setia... Hehehe... So, makan pun dah lewat amat.... 1130pm macam tu.... Kalau selalu makan lewat macam ni dengan makanan2 yang heavy... Makna kata.. tak kan susut2 lah badan ku ini... Heheheh...
.
Apa2 pun... ianya adalah antara saat yang terindah bila dapat habiskan masa sama2.... i lebiu.... heheheh....
.

.