Sunday, February 28, 2010

Kenduri Umah PAKCIK MAN (Kawan Arwah AYAH)...

.
Dok buat perangai kebiasaan gila snap pic aku sorang2... Almaklumlah, tak de sapa yang nak snapkan kat aku.... Kekekeke.... Tak perlah... Mula2 terjumpe ngan Pakcik Noq... Yerlah, sejak arwah ayah tak de, jarang sekali insan2 ini datang ke umah aku... Ayah tiada... dan kawan2 ayah pun amat jarang kami jumpe.. kecuali terserempak... Hmmmm... Macam tu lah....
.
Actually, aku kenal dengan keluarga Pakcik Man ni dah lama sangat... Sorrylah tak sempat nak snap pic tuan umah... MALU pun ada.. Heheh... Oklah.. sekitar perjalanan kenduri kendara ni... Sampai sini pun dah petang... Sebab nak tunggu lepas zohor... jadi lah nak sampai ke time asar... Heheheh.... Panas amat sekarang ni.... Kat mana2 pun panas... Berpeluh2 aku... Huhuhu...
.

with my Mr. Gen2..... Alahai... tak de BLINK!! BLINK!! laaa....
Malas nak pi cuci nih....
.


En. Shahizan and his FAMILY..... Time ni lawak sikit... En. Shah tanya aku.... "Murni, tak bawak camera ka??"... Hehehe... Aku terus jawab... ADA!!... Tapi macam malu sikit nak wak keluar tadi... Time tu sambil tangan aku seluk bag bawak keluar camera... Ishhh.... Jeneh perangai aku yang paling payah nak buang ni.... Tapi sempat jugaklah snap gambar En. Shah and his family ni.... =)
.





Mak with Alia...
.
Mak with Sumayyah & Alia...
.
Opss... Ni lak menu yang mak tapau masa dia pi Kola Perlis semalam... Dengan rasa tak segannya aku suruh mak belikan sotong ni... tapi time balik umah dah sejuk.. potongg toi!!... Tapi lepas letak dan panaskan dalam microwave pun... rasanya tetap tak se~enak makan kat sana... Ape2 pun.. TQ MAK...
.
Alahai... rombongan che kiah dengan jiran2 selorong umah aku ni..... Saja la nak masukkan dalam entry ni.... Entry menumpanglah katakan.... kekekekeke....
..
.

Pagi AHAD ~ Menziarahi PUSARA AYAH...

.
Selalunya.... menziarahi pusara arwah ayah setiap pagi jumaat... Berlainan untuk minggu ini... Kebetulan, jumaat baru2 ni aku kena serang oleh.... sakit pinggang.......... :'( mungkin jugak salah tido... atau mungkin jugak faktor lain plus dengan faktor usia sama... (sedar yang diri udah tuaa... heheheh)... So, jumaat dan sabtu... agak tak ok sikit....
.
Sampai sini pun udah lewat.. dalam kol 10++ am... Panas terik... Memang musim panas pun sekarang ni kan??? Al-FATIHAH buat AYAH....
.




Saturday, February 27, 2010

Macam Mana Nak DIET Ni???

.
Actually... dalam plan nak diet ni.... Aku tak nak lah sebut nak kuruskan badan.. sebab.. payahlah kalau dah badan macam ni nak bagi kuruih.... Ngeh3x.... Just cakap nak diet jerlah... Jadi atau tak, belakang kira lah.... Tapi.... makan sampai tak sangga2 ni.... Nak cakap macam mana lagi?? Kalau cuti... macam ni lah.... Payah ooo....
.










Friday, February 26, 2010

TerMIMPI Plak Daahhhh.....

.
.
Tak habis2.... Bukan ada duit sangat pun... Tapi bangun ja terbayang2 henpon ni.... Huhuhuh... Tapi rasanya macam lain skit modelnya dari yang aku tengok... Bucu sisinya tajam skit.. dan kale pun kale yang menawan hati laa... bukan kale ni yang macam budak2 skit... Kekekeke.... Nak beli ka?? Kalau terasa nak beli pun... Mungkin nak trade in hp yang mana aku ada ni...

Wednesday, February 24, 2010

AUDIT... Lincoln... Dan Rutin SEHARIAN.... WORK SMART!!!...

.
Time odit... bersepah2 fail kena checking.... Lepas odit... dah masuk time lunch... Aku terus kemas2 apa yang patut... Sakitnya mata tengok... Dan lepas settle kemas2 semua benda atas meja tu sambung input dan proses buku yang hanya boleh dibilang dengan jari dari asalnya penuh 3 troli.... (Aku tak lupa untuk wishkan THANK YOU untuk staf2 aku yang sama2 bertongkoih lomoih buat semua ni).... dan... lepas settle semua bahan2 lincoln tu.... Minta staff aku tolong hantar balik troli orange tu kat bahagian perolehan... Sebab dah lama buat harta sendiri... Lepas ni minta staff aku tolong Azwan lak proses majalah Lincoln.... Sedap mata memandang lepas ni.... Dan aku akan mula tumpukan pada apa2 hal pengemaskinian hal2 berkaitan dengan MS ISO untuk department aku... Huhuhu.... Masa... cepatlah berlalu.... Aku dah tak sabar2 lagi nak habiskan tahun ni.... Cepatlah!!!....
.
Dan.... at last... dapat clearkan ofis aku yang agak bersepah ngan barang2 lincoln sejak dua tiga minggu ni.... Dan lega.... Walaupun sakit kepala... mai tahap krem kaki semua ada... At least aku amat berpuas hati... Kalau ditakdirkan kena tukar department pun lepas ni aku leh tinggalkan sirkulasi ni dengan rasa tenang sebab dah banyak tolong settlekan hal2 ni semua.... Amin..... Tapi... aku dah mula selesa di sini sebenarnyaaaaa.....
.




.
CH selalu pesan untuk aku WORK SMART sejak 2-3 hari ni... Tapi... aku bukan sengaja buat keje gila2 macam ni sampai tak reti nak rehat... Sebabnya... lately ni prestasi keje aku menurun... Walaupun aku dah cuba buat yang terbaik... tapi aku still dianggap macam ni lagi.... Huh... Mungkin itu yang depa pandang aku... Tak pelah... Roda tu kan bulat... berputar kejap kat atas.. kejap kat bawah... Aku pun macam tu lahhhh.... Aku redha.... =)

R.A.B.U. Punyer Story!!!...

.
Terlepas sudah dari AUDIT DALAMAN hari ni... Lama lak bahagian aku kena odit... Huhuhu... So far, teguran2 kecik jer.... tak pelah.. untuk improvement kan??? So far, banyak lagi yang aku kena prepare dan betulkan serta submit apa2 yang patut before odit yang betoi2 mac nanti..... Legaaaa... =)
.







Tuesday, February 23, 2010

STRESS Atau Memang Macam Nie????...

.
Gambar yang ambik time pagi2 masa otw nak pi keja... memanglah segaq bugaq lagi.... coz... baru besiap2 pi keja.... tapi bila mai petang.... selebet laaaa... ngeh3x....
.
Weh!!.... Adakalanya tahap daya tahan diri aku sedikit teruji... Hari ni... bermula odit dalaman kat ofis aku.... Paling tak bopa best bila kena odit department yang aku handle dulu2... Hehehe.... Biasalah kan... bila kita tinggalkan satu2 department tu, barulah kita nampak kesalahan yang kita terlepas pandang time dok situ dulu... Tapi kali ni lebih mencabar aku.... Yang akan kena audit esok... Prepare setakat mana yang termampu... Macam mana nak handle hanya 7 orang staf dan aku pening kepala macam ni???.... Orang lain yang berpuluh dan beratus tu masih sempat tersenyum lagik!!... Aku memang tak leh nak jadi ketua kot!!!... Huhuhu...
.
Balik ofis ja petang tadi... lepas makan fries ngan BABY AIDA... Aku tengok2 tv sat... Masa depan tv lagi dah rasa semacam ja letey aku ni.... Tapi still nak jugak lepak2 dan sembang dengan mak.... Malangnya daya ketahanan badan aku semakin terkulai layu ni... Dan sambung sekerat tengok tv dalam bilik aku sambil2 melakukan keje2 mulia aku mengadap hal2 persekolahan sikit.... Dan bila habis mandi, dan lakukan keutamaan apa yang patut... terus rasa kepala berat.. diri di awangan.... dan pengsan terus... Hah!! Aku memang letey teramat.... Sakit kepala... Macam nak buang or tanggalkan kepala... rendam or simpan dalam peti sejuk pun ada!!.. Dahsyat!!!... Aku tak larat... Dan setiap kali stress melanda... perut betis aku rasa macam nak krem semua ada... Satu lagi... Ada dak mesin macam mesin basuh yang boleh basuh dan spin kepala??? Haaa... Ni lah yang aku rasa... :'( .... Amatlah lawak bila aku cakap macam ni.... tapi betoilah ni.... Mata sopa hantu cina lagi..... Bengkak... Bukan teriak ka apa ka... Tapi menahan sakit kepala yang teramat.... (tapi ni kira ok dah ni bila aku leh bangun menaip depan lappy macam ni).. hehehehe.... Tapi yang lawaknya... bila sakit kepala dah hilang sikit... ianya kembali normal... kekekekeke... Macam main2 pun ada... Macam2 daaa....
.
Esok.. pepagi lepas time makan... kawasan jajahan aku akan diAUDIT oleh x-officer dept ni dulu.... Kuangkuangkuang... So, just wait and see apa yang akan berlaku... K lah... Nak membelek2 helaian apa2 yang patut... Moga STRESS hilang sikit neh!!!.... Letey!!!.... Awat jadi macam ni tak tau???
.

Monday, February 22, 2010

BZnya Aku!!!.....

.
.
Hmm.... Dah jenguk dah hari dan minggu bz sedonia.... Nondiaaaa.... Hehehehehe.... Macam2 melingkari hidup aku sepanjang minggu ni.... Bermula ahad... dengan preparation apa2 yang patut untuk handle hidup aku sepanjang minggu ni.... Taklimat Kaunter... ISO... Lincoln yang dah nak habis dah... (tunggu yang akan datang lak) itu pun kalau aku tak ditukarkan ke department lain... Huhuhuh.... (bukan apa... tak larat nak kemas barang2 aku).... Tu laa... buat sropa rumah sendiri.. Tu yang payah tu.....
.
Owhhh.... Hari ni.... walaupun aku bz sesangat... But aku dapat tolong CH alter kejenya.... Tak tau lagi dia leh guna atau tak... Tapi aku still nak senyum jugak... Sebab aku leh tolong sikit2.... Lain kali kena lantik aku as secretarynyer untuk editing2 macam ni.... Muahahaha... (Acah jer)....
.
K lah... saja ja nak corat-coretkan apa yang aku rasa ni... Nak rest kejap... Jap lagi kena sambung keje ofis lagi ni... Banyak nak kena buat lagi ni... Alahai esok lak kena jadi AUDITOR lak... Kena pi odit department lama aku lak.. Huhuhu.... Pastu RABU ni department aku nak kena auditlah pulok!!... Huhuhu.... Ponat den!!!....
.
P/S: Wearing a new tudung ARIANI... Hehehehe.... =)

Saturday, February 20, 2010

CUPCAKES From INA...

.
Mula2 sekali TQ untuk Ina... So, ni baru leh cite pasal cupcakes ni... Macam tau2 ja Ina.. Aku teringin nak makan cupcakes hang... Pucuk dicita ulam mendatang... Cewah!!!....
.
Mulanya aku just dok tengok komen2 yang SNC punya Hi-Tea dalam FB... Sebabnya, depa tag video tu kat aku... Aku pun tengok jalah sebab tak tau nak buat apa time tu... Videonya agak tersangkut2... Tapi bestlah hampa pi... Cuma kalau aku join, mungkin jugak tak reti nak sembang apa sebab aku pun kat convent tu tak lama.. Tapi bila nampak muka Durra... rasa rugilah pulak.. Ape2 pun kengkawan.. hari tu aku pi SP.. ada sedikit urusan...
.
Dan.... tetiba je mak ketuk bilik aku.. Suruh aku bukak pintu bilik... Hairan jugak... Nape lak... Aku tanya pasepa mak cakap.. bukaklahhhh... heheh.. Ingat baby aida mai malam2 ka cari aku... Rindu lak kat dia.. Sebab dah pandai buat sayang muah2.... Maknanya FLYING KISS laaa.. Ngeh3x....
.




.
Dan lepas jer bukak pintu tu.. jeng.. jeng.. jeng.... rupa2nya.... cupcakes from ina... Adik dia hantar kat aku... Eh, ina terbaca komen aku kat dia dalam FB ka?? Heheheh.... Cepat dan tangkas sekali... Ina memang kreatif... Ingat lagi, kami masa skolah dulu2 suka decorate card... Kalau birthday card... tak penah la nak beli2.. semua create sendiri... Kreatif oooo... Teringat lak kat Unie.. Dia create bookmark yang ada huruf 516 kes berkenan dengan budak tuisyen kami yang naik bas 516 time tu... Tak tau nama.. tau dia naik bas apa ja sebab pi survey dia tunggu bas kat Pekan Rabu dulu... Heheh... Masa skolah menengah... Tingkatan 2 ka 3 ntah... Lama punya cite ni.... Kekeke...
.
Ape2 pun... sedap sangat cupcakes tu... Aku nak tempah ni untuk birthday mak aku... Tapi tak bagitau sapa2 lagilah... Kalau Aton terbaca pun tak pelah... Tak payah nak bagitau mak dulu... hehehe... Sebab mak bukan baca blog aku pun.... Oh yer,.. ada lagi cite ni... Yang paling best kan... Bila aku bukak ja bilik masa mak tunjuk cupcakes Ina tu.. mak cakap.... "tak mau tangkap gambar dulu ka masuk dalam blog?"... Hehehe... tengok mak aku... Betapa arifnya dia tentang hobi dan perkara yang anak dia biasa buat ni.... Tu baru guna camera OLYMPUS mini SLR jer... Kalau aku guna camera DSLR SONY A550 ntah macam mana rupa bentuk gambar2 aku ni kan?? Sape nak tolong jawab ni.... Erm... panggil CH laaaa.... MY Beloved CH... tolong jawab sat.... :P