Monday, August 31, 2009

Cerita Malam MERDEKA.......

.
Pertama sekali nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN yang ke-52.... 1 MALAYSIA.... Ops... dan nak cite apa yang berlaku sepanjang malam sambutan MERDEKA ni.... Oh yer... Muka toksah dok tengoklah.. pucat lesi.. heheh... sebenarnya... tak de plan pun nak join depa2 ni... Time tu, aku sedang membetulkan apa2 yang boleh aku lakukan kat laptop ATON... Katanya tak leh nak search internet... tapi bila sambungkan kat streamyx dalam bilik aku macam ok2 jer.. Ntah silap mana2 kot....
.
.
So, nampak dia sedang bersiap2... time tu kol 1230am macam tu adalaaaa... Kebetulan dia masuk bilik aku.. Then aku tanyalah... nak pi mana... So, katanya nak pi bersahur dan jumpe geng2 dia.. dengan tak malunya aku siap offer diri lagi... Sebenarnya bukan nak ikut sangat tapi geng2 yang nak kuar dengan dia tu memang dah biasa sangat dok mai lepak kat umah aku.. Kenailah jugak skit2.... Heheh.... So, at last, aku join.... Pi makan or bersahur kat Restoran Nasi Kandar Yasmeen... Kol 1am kuar.... Aku tak makan apa pun.. Minum tea ice jer... Tak ambil pot sangat dalam perbincangan depa sebab... aku tak reti nak join2 apa yang depa bincangkan.. Just melayan TV dan sesekali melayan perasaan dalam suasana riuh rendah tu... Lama jugak kat situ... sampailah kami seterusnya pusing2 dan round2 dan menjelajah merentasi mana2 daerah dalam kawasan kedah ni.....
.

Dan... salah satunya... pi tengok banner ni.. Muahahah.... Aku lak yang kena jadi cameraman depa.. It's ok sesekali kan.. Bukannya selalu... Tapi kan... terkeluar gak satu perkataan... Ni gambar kat banner ni gambar yang tak leh ubah2 ker??? Orang UMNO kan?? Suppose pakai kale pink or biru... Ni kale ijau lak... Tapi aku rasa sebab tudung sama kot.... Aton... elok nooo tudung... Beli mana tu??? Kekekek... sila jawab............

Sunday, August 30, 2009

Hanya Sekadar LUAHAN.....

.
.
Salam to all BLOGGIE....
.
Sejak aku mula bercuti ni... hati macam tenang jer... Macam seronok pun ada.... Jauh dari dunia ofis/pejabat... jauh dari dunia yang menyakitkan hati... jauh dari dunia penuh tekanan.. dan jauh dari dunia yang melibatkan soal permainan hati... Sesekali aku rasa macam amat seronok sekali... Walaupun adakalanya aku rasa SUNYI.....
.
So, mulalah terlintas dalam fikiran ni... Kalau lah aku ada banyak duit... (kaya-rayalah... tapi tak menjadi perhatian umumlah maknanya)... Heheheh... paham ker?? kalau tak paham, sila abaikan.... so.. sambung balik ni.... kalaulah aku kaya raya.... bolehlah aku ambik cuti 3 bulan tanpa gaji dan pergi menyendiri.... Bulan pertama nak siapkan esemen aku.... Bulan kedua nak relaxkan minda aku.. dan bukan ketiga nak shopping sakan... Muahahahaha.. Tapi.. itu meaning KALAULAH.... Malangnya istilah ni tak de untuk aku... Agak sedey :'( .....
.
.
Pernah terfikir suatu masa dulu... Nak menjadi BOSS... yang ada ofis sendiri... yang nampaknya komited dengan keje... Sana sini bz dengan panggilan berkaitan dengan appoinment... Outstation sana sini... Sentiasa memegang planner yang penuh dedikasi dan berjadual.... Dan dalam masa yang sama... Sentiasa kemas, berfikiran waras.... tiptop dalam keje umah... Kalau menyambung pelajaran dalam situasi macam aku ni pun... still maintain... dan boleh melakukan kerja dalam keadaan yang membanggakan... Hebat ke sana ke sini dengan kenderaan cantik.... berpakaian cantik.... simple but nice and good looking...
.
But.... Aku hanya manusia biasa... tak mampu menjadi seperti pandangan aku itu... Dan adakah insan2 seperti yang aku maksudkan ini mempunyai hidup yang BEST dan BAHAGIA hatinya??? Sapa pun tak tau kan????.... Kalau ada orang yang memandang ingin berada di tempat kita... macam tu juga kita... ingin lebih BERJAYA dari apa yang kita ada kan????... Manusia... memang tak pernah puas dalam hidup....
.
.... Terhenti sekejap..... ATON panggil aku lah plak... Ganggu betoi lah......
.
Hmmmm... sambung balik.... Merentasi ke dunia imaginasi tentang masa depan aku... Belum nampak cahaya yang bersinar2 lagi... Kadang2 aku rasakan seolah2 aku ni macam terawang2 jer tak tantu hala dan arah tujuan.... Kehidupan aku sekarang hanya berpandukan pada family aku.... kerjaya aku.... pelajaran aku (yang adakalanya aku rasakan semangat aku semakin tipis)... dan sedar tak sedar... aku sebenarnya telah patah semangat secara perlahan-lahan.... Agak menyedihkan hati mendengarnya....
.
Dan sesekali terfikir jugak tentang soal kehidupan peribadi aku... Still SAMAR2 jugak rasanya... :P ...... It's ok...... Ape lagi nak cakap agaknya... Tak de rasanya.... So... macam ni jerlah....
.
.
Ops... tailor mai lak umah aku... tanya pasai baju raya aku... Hari tu booking dah kat dia kononnya nak tempah dua pasang untuk pakai raya... ni dah hari ke-9 posa... tak nampak bayang aku nak beli kain pun rasanya... So, aku just cancelled jer lah... Pakai jer baju mana ada... MENAKJUBKAN.... Berhari raya tanpa baju baru.... Huhuhu... Sedey tak??? Tak lah (senyum dalam paksa jer nih...).... Cuma terasa diri ni dah tua... Bila aku dah tak kisahkan semua ni lagi...... Tak perlah... asalkan adik2 aku ada baju raya dan berhari raya seperti sediakala... Janji... aku dah belikan baju raya untuk MAK.. Itu yang paling penting.... =) .....

Thursday, August 27, 2009

Story About My Little ASUS Netbook....

.
Salam...
.
Kisah si comel kesayangan aku ni..... Akhirnya dari program asalnya LINUX telah berpindah ke WINDOWS XP... Lega.... Tapi... yang agak sedey skit... Aku tetiba rindukan program dan games yang ada dalam tu.. Huhuh.... Tapi, demi kebaikan dan kegunaan aku dengan lebih maksimum... Aku terpaksa melepaskan LINIX pergi.... So, dengan adanya dia... Aku kembali menelaah seperti biasa... (cewah ayat.. agak menggerunkan jugaklah)... hihihihi.....
.
Si COMEL ni.... antara hadiah or gift yang paling aku sayang.... Jarang sangat nak bagi orang len sentuh..... Selain tu, berguna dalam keje2 seharian dan dunia persekolahan aku.... WIFI pun agak power dia boleh terjah berbanding dengan laptop lamaku dulu... Dan sekarang dari 512MB RAM... aku dah tukarkan ke 2G.... Muahaha.... Tak padan ngan size nampaknya....
.
.
Naper yer??? Aku amat menggemari benda2 macam ni??? Bukan dari sekarang.. dari dulu2 lagi.... Jenis2 barang elektronik yang macam ni aku amat minat sangat.... Mungkin sebab dengan benda ni aku boleh buat keje dan leka dengan dunia sekeliling aku... Haa... contohnya CAMERA.... Pendek kata leh jadi peneman aku... Heheh... Best2..... So, lepas ni... AGAK SENANG lah untuk aku membawa dan mengusung ke sana ke mari macam dulu kembali..... So, pi kelas pun gamaknya guna yang ni jerlah.... Jeles tengok kengkawan asyik menatap dan mengusung laptop dalam kelas je... Sedangkan dalam kelas/lab aku tu setiap sorang diberikan komputer sorang sebijik kat atas meja yang amat penuh dengan VIRUS TEGAR...... Ishhh.. donia semua tu... Teringat time aku ambik degree dulu... Nak guna lab kat school pun kena cari date dan time yang sesuai... dah tu limited lak tu... Kadang2 punya PENAT memanjat BUKIT TONGGEK dalam UiTM Shah Alam tu... tiba2 sampai je kat lab tu FULL... Huhuhu.... Nak ke CC kat seksyen 2 out of budget lah plak... Tapi kadang2 pi lah jugak... Dah terpaksa kan???
.
.
Tapi dunia sekarang len.... Kat tempat keje aku sendiri pun... budak2 skolah dah bawak sorang sebijik... Aku lak, time melintasi BAHAGIAN SIRKULASI tu... mesti kepala terteleng2 tengok pelbagai bentuk, jenis, kale laptop ada kat atas meja depan mata depa... Huhuhu.. canggih2.... Malah adik aku sendiri pun... kalau leh dok depan komp or laptop tu jangan harap boleh bangun dalam masa sekejap... Hehehehe... Ermm.. amat berubah sekali dunia sekarang kan... MODEN2... Malah... ada jugak yang aku pelajari dari dia... Muahahahaha.........
.
Eh2... sebenarnya nak cite pasal ASUS ni.. Tetiba terkenang lak cite dulu2... Heheheh... K lah.... ADIOS...... Nak p update pic makanan bukak posa kat sini lak.... http://mmasreena.foropages.com/ ..... Bye.........
.
P/S :
Mcpah sms aku.... tanya pasai nak upah baju raya.. ada tak lagi TAILOR mau ambik... Aku reply... So, sms yang kedua... dia cakap teringat arwah ayah aku.... Then... aku reply lagi... Tapi, time reply kali kedua... air mata aku dah mula jatuh.... Aku menangis lagi.. Sama... kat luar pun hujan.... Hmm... Kalau Mcpah... hanya bekas jiran aku kat belakang umah dulu... yang tiada sangkutan darah... teringatkan arwah ayah aku... Apa lagi aku??? Hmmmm.... Betapa ayah disayangi oleh RAMAI orang.... Dan aku???..... Air mata luruh..... tak tertahan..... AYAH..... AKU TERLALU RINDUUU......... Al-FATIHAH.....
.
Aku selalu macam ni..... Hati aku TERLALU RAPUH bila orang sentuh hal AYAH...... :'(


PARCEL From My CH =) ....

parcel... oh parcel..... .

.
Kalau tengok apa isi parcel yang aku receive ni.... macam lawak dan lucu pun ada kan??? Tapi bagi aku... TIDAK!!.... Walaupun setiap kali berbual tentang isu kacang ni.... Gelak tawa mesti terlerai... Namun di sebaliknya aku rasa terharu yang amat sangat.... Ada ke orang yang akan sanggup cari benda ni dan susah payah post dari jauh... Mungkinlah pernah terjadi kat orang lain... Tapi... bila macam ni ada orang sanggup buat dan lakukan pada aku... Aku amat TERHARU di atas kesungguhannya.... CH tak tau apa perasaan yang aku rasa.... Tapi nak cakap kat sinilah... Terharunya aku.... Sebab sanggup beli walaupun agak jauh..... TQ CH......
.


counting time.... kira betoi2... nanti tak cukup.. leh claim balik.... heheheheh.... gurau jer.. =)
.
Dan...... dalam sembang2 kami... katanya 20 peket aku akan receive... itupun setelah aku dah cakap CH leh ambik 5 lagi untuk dia makan2 dan kunyah2.... Heheheh.... Sampai je kat tangan aku still 20 lagi.... Laaaa... tak ambik rupanya.... Tu yang aku buat proses pengiraan ni... Heheheh...... Lain kali beli 50 ka... Bagi cantik skit angka dia tu.... Kekekekek..... Jahat no... HANTU KACANG sungguh aku ni....
..
TQ CH.... For this KACANG...... Nyam3.... Nak buat bunyi plastik kacang ni time tengah goncang payahlah pulak.... heheheheh.....
.
Ok.... tu jer nak story pasal ni..... Kenangilah setiap kenangan yang ada.... Kerna... setiap hari yang kita lalui pastinya tak sama... Sekali pun time tu tak dapat diulang balik... pasti akan buat kita tersenyum sorang2 bila terkenang saat2 yang mungkin lucu pada pandangan orang lain... tapi amat MEMBAHAGIAKAN diri kita..... Sekurang2nya.... walaupun kadang2 terasa ada kekurangan pada diri kita.... Masih ada lagi insan2 yang menyayangi kita.... Hmmmm.... Betoi3x....

Tuesday, August 25, 2009

Searching For KEJA SKOLAH Mood....

Hmmm......
..
Bulan posa.... Day yang ke-4.... Aku ni masih terkial-kial mencari MOOD nak buat keje skolah... Kalau bertungkus lumus pun, aku yakin tak kan sempat siapkan keje skolah yang 1 ni untuk hari ni.. ( well.. i know my KEMAMPUAN =( ).... huhuhu... Time lepas bersahur pagi tadi, aku memang rasa macam tak nak p keje.... tapi... bila tengok semula slide yang sempat siap tak sampai suku pun semalam... hati meronta2 nak pi ofis... Kalau kat umah...... sure tido..
.
.
Tapi......... Sampai jer time kol 7.... mood kembali down.... Huhuhu.. Sebab mata pun macam dah kuyu.... Badan pun sakit.... Magnet kat katil pun dah menarik2 badan aku untuk kembali rebah kat atas katil.... Huhuhu...... Nak kena cari VITAMIN apa ni nak makan bagi larat skit....... Aku tak de semangat langsung.... Wahai kawan2 sekelas aku?? Adakah perasaan yang sama korang rasa??? Atau aku sorang jer yang mempunyai perasaan yang paling tak cantik dan hodoh sekali???... Sila nyatakan dan storykan kat aku..... Tulonggg sat!!!...
.
.
Sem ni sama....... Aku apa pun tak faham... Masuk telinga kanan.. kuar telinga kiri... Wekkkkk... MUNTAH..... Yang aku tau nak pi makan nasik KOKRET (eh... betoi ka spelling ni).... Pastu kalau order tomyam... passing merata kat orang... tak habis pun.... teringin jaaa... bila depan mata, makan pun tak... kekekek... JENEH SAMA............... Oklah.... Nak isi form sat... pastu nak buat KEJE SKOLAH..... Tunggu sat!!!!!!!!!!!! Bagi cerdas skit hari niiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!............ YUHUUUU... =)

Monday, August 24, 2009

Ku Akui KELEMAHAN DIRI... Ku INSAFI KEKURANGAN Ini....


Salam.......
.
Aku sepatutnya ambik COTI hari ni.... Keje skolah baru mula semangat nak buat... tetiba jer terbantut... Angkara INTERNET tak function kat ofis apabila aku dan Kak Dilla mula buat dan tunjukkan KERAJINAN... Then aku balik jer kat ofis aku... Sekadar melihat2 apa yang patut.. Seketika kemudian.. dah ok... Tapi hati dah malas nak buat lagi... Heheheh... Itulah AKU..... Serba tak kena..................
.
Hujan.......................................................... Len kali celoteh lagi... Hehehehe.... Tak de apa nak tulis dah ni...... BLURING2... BLURING2.... =(

Sunday, August 23, 2009

Sesekali Aku TERFIKIR....

Ni adalah 5 pic antara 40 keping yang aku sempat snap... Heheheh... Ape2lah aku ni... Bosan ker?? Taklah jugak... Cuma rasa... NTAH!!.. Ngeh3x...

Sesekali aku terfikir.....
.
Mujur aku mai ofis hari ni.... Walaupun hujan seharian... Masih ada perkara dan keperluan yang boleh aku siapkan hari ni... Walaupun pada mulanya dari awal pagi tadi lagi agak terpesong fikiran aku untuk cuti2 mesia.... sebabnya... memikirkan hal2 keje2 umah yang aku boleh siapkan kalau aku tak ke pejabat hari ni... Dan keputusan aku ambik untuk ini adalah TEPAT sekali.... Sampai time sekarang... Hati aku sedikit lega... Walaupun BOSS aku takde.. Aku dah boleh siapkan claim (2 claim) masa aku ke KL last month dan claim ke UUM awal bulan ni... Banyaklah jugak... Heheheh....
.
Dan aku sempat jugak siapkan beberapa perkara disulam dengan snapping pic2 ni menggunakan camera aku yang rasanya macam dah agak lama aku tak gunakannya ketika di pejabat... Cewah.. Selalu sebut ofis... kali ni sebut pejabat plak... Macam SKEMA jer... heheh....
.
Hari ni... 1st day for this year aku mai pejabat masa bulan posa... Hari kedua posa.. Meaning tinggal lebih kurang 28 hari lagi... Huhuhu... Baru posa 2 hari dah mengira berapa hari lagi nak habiskan posa dan celebrate raya?? Lor.... Dahsyatnya!!.... Tapi.. di sebalik apa pengiraan aku ni... Aku rasa macam tak best jer... Serupa seakan TIDAK PERCAYA apabila hingga ke saat ini aku masih belum mempunyai baju raya... Muahahaha.... Agak kelakar untuk didengar... Tapi itulah kenyataannya..... PASRAH jer lah....
.
Jumaat lepas, belikan baju kat Eimien dan Ikhmal (untuk baju Melayu).... Semacam jer.. Tema kale tahun ni kale hijaulah kot.. Sebab beli kat depa pun kale hijau... Agak tak best jer raya kali ni... Semakin tua ni rasa semakin tak best jer nak celebrate apa2... Kali ni... ada plan yang ntah apa2... Tapi RAHSIA... Takut tak menjadilah plak... Ikut KEBUDGETAN PERAYAAN ni... Tapi aku macam nak celebrate kat satu tempat baru jer... Ada ka ahli dan warga family aku mau ikut aku... Buat len dari yang len... Heheheh...
.
Tetiba teringat... RUMAHku SYURGAku... Alangkah bahagianya jika dapat menjadikan RUMAH aku antara RUMAH yang menjadi satu lokasi yang TENANG.... Berpindah??? Eh... Merepek apa ni... Actually, kepala berserabut sangat time ni... Banyak perkara yang kena siapkan.. kena fikirkan... But pagi tadi, aku dapat mengemas bilik aku untuk aku kembali terperap tenang untuk lakukan keje2 skolah aku... Cuma baju jer ada yang belum di IRON... =) hehehe..... Balik nanti aku akan cuba settlekan semuanya.....
.
Plan untuk BERCUTI..... Oleh kerana ni adalah BULAN PUASA.. Keje pun tak sebanyak bulan2 lain.. Itu kata PENGARAH aku... Tapi kadang2... jadi di sebaliknya... So, dalam kepala ni terlintas jugaklah nak berCUTI... Cuti hujung minggu aku yang dua hari itu... cukup menyesakkan kepala aku.. Banyak perkara lagi yang belum tercapai... :'( sedey......... Aku nak bercuti lah... But keputusan semua petang nanti... Kalau tak rajin.... aku akan bercuti....... Cuti aku banyak lagi......... Banyak2.... Sungguh banyak!!!.....
.
Oklah.... stop dulu.... Malas nak mengarang cite yang ntah apa2..... SELAMAT BERPUASA.....

TRUE Friendship....

Kadang2....
.
Terasa amat sunyi kalau tak de kawan kan???? Zaman itu telah lama aku tinggalkan... Yang perlu sekarang adalah... SEMANGAT dan KEKUATAN serta USAHA untuk MEMARTABATKAN diri sendiri untuk menjadi LEBIH BAIK....

Friday, August 21, 2009

Happy RAMADHAN.....


SELAMAT BERPUASA untuk semua...... Moga apa yang dilakukan di BULAN yang penuh kemuliaan ini mendapat keberkatan yang sepenuhnya... Amin..... Moga HATI akan menjadi lebih LAPANG dan TENANG.... =))

Thursday, August 20, 2009

Selamat BERPUASA......


Hai CH... kengkawan... / BLOGGIE....

Selamat Menyambut Kedatangan RAMADHAN.. untuk tahun ni...... Semoga tahun ini adalah RAMADHAN yang lebih baik daripada tahun2 lepas.... Satu persoalan yang bermain2 di benakku... Hehehe... Tahun ini... RAJINkah aku ke MASJID untuk solat terawih??? Heheheh........ Try my BEST..... But......... Aku tak beli lagi pun kain untuk buat BAJU RAYA... Kekekek.... Kenapa?? Tak percaya ker??? Huhuhu... Ntah bila boleh nak beli ni?????????? Adoi... SEMAK!!!.................. Tapi booking dah nak hantar kat TAILOR 2 PASANG.... Cukup ker??? Jadilah tu.....
.
.
Hari ni ada meeting ADMIN yang ke 14 untuk year 2009 ni kalau tak silap... Or 13 macam tu lah... Lupa lak tengok surat jemputan meeting tu... Hehehe... Agenda panas2 ada ker?? tak de.... macam biasa2 jer... Tak de sapa pun kena marah hari ni.. Smua ok2 jer... Isu2 yang penah dibincangkan pun ada diulang kembali..... So, sempat jamah nasi berlaukkan telur sebelah dan ayam ketoi kecik... Kekekek.. with ayaq tea o panas..... Muahahahah......... Burrpppppp... Kenyang.......... Alhamdulillah............... Dan nakainya aku bila sempat snap pic2 time meeting dengan minit mesyorat dan buku catatan penuh dengan tulisan aku yang amat BUROK itu... Huhuhuhu....
.
.
BZ2... Menyiapkan penilaian kursus untuk aku dan staf2 sirkulasi ni... Aku terajin lebih dok update guna komputer ni... so... jap lagi nak kena printlah pulak... Tak per..... Buat benda ni dululah.... Heheheh... Tetiba jer terbayangkan MC D yang lazat tu... Mana nak cari ni??? Huhuhu.... Lapaq2 dan teringin nak makan MC D tapi kaki ni malas lah plak nak melangkah ke sana... Tak de geng sama............. Nak buat macam mana.... Kawan sorang2 jer.. (just practice untuk bulan posa ni)... sebab mesti malas nak kuar tambahan plak bila mak cakap mak yang nak masak kat umah sebab lebih puas makan makanan yang mak masak kan?? Oooo... mak aku pandai masak oooo.... bancuh ayaq teh lagi pandai... pasai tu kalau aliff mai umah... mak bancuh ayaq teh... pasai dia mesti nak makan ayaq teh yang mak buat....... huhuhu.......
.
.
Apa lagi nak mengarut dalam ni yer????? Hari ni kena bawak balik stok2 makanan yang aku simpan kat ofis ni... Sebab dah posa minggu depan bila aku mai keje... Untuk Negeri Kedah... Jumaat Sabtu memang cuti.. Sabtu ni insyaallah dah mula posa.... Mak lak minggu lepas plan nak bersihkan sekeliling kubur arwah ayah..... So... macam mana yer??? Jadi ke esok...??.. Tapi kalau nak buat pun memang kena time pagi betul2... Kalau dah mula panas... aku memang dah jadi malas dah... Kalau pagi.. bersemangat skit......... Bestnya kalau leh pegang cangkul dan menyangkul di sekitarnya... So far, pusara ayah memang terjaga rapi... Cuma jiran2 di sekeliling ayah jer yang agak semak skit... Mungkin jugak saudara mereka jauh2 kot..... Tak pe... aku, mak dan adik2 leh tolong kalau ada masa...........
.
.
Lalalalalalala... Life is WONDERFUL..... Heheheh... eh.... ter.. ber... NYANYI lah pulak... Kekekek.... Takpe2... Nyanyi jer apa2 pun sorang2............. Oh yer... Teringat lak pasal LINCOLN CORNER ni... Huhuhuhu.... Ahhhhhhhh......... Lupakan dulu buat sementara waktu................ Ape Yang penting KEJESAMA...........

Oh yer.... MISS MY ASUS lah...... Hopefully... minggu depan dah ada depan mata aku.... Hehehe..... Sebenarnya.... Missed kat tuan yang hadiahkan ASUS tu sama.... ish3..... JENEH SAMA........ Comei jer perkataan tu pada aku... Haiiiiii......... JENEH SAMA.............. Kuang3.........

Wednesday, August 19, 2009

Titipan CORETANku Hari Ini...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Dari semalam... bila saja rasa macam tak larat... dan letih skit2... hehehe... ada hati jugaklah nak cuti.... But bila sampai petang je since masa kat ofis lagi... tak delah pulak rasa nak cuti tu membelenggu diri... So, hari ni aku keje seperti biasa jerlah... Lagipun.. esok (Khamis) ada meeting ADMIN dengan My PENGARAH... So, just datang jugak office....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Heheh... Ni lak pic aku masa pagi tadi sebelum dan selepas waktu makan pagi.... Muahahah.. Pagi plan BEK... punya.... nak pi susun buku...... tapi tengok jer rak aku dah tersusun rapi... kekekek... Lega... Ana partner susun buku aku memang rajin.... Heheh... TQ..... Oklah... nak mula buat keje dah ni.... Bye... Nanti sambung lagi k....

Tuesday, August 18, 2009

From My SNAP View...

.
.
Tepeng... vs TAIPING......
.
17 August 2009.... Meeting PPM Kumpulan Utara @ Perpustakaan Awam Taiping..... Cuma aku, my PENGARAH and Mr. Mohd Nor (Librarian UUM) dan Abang Baser yang join the trip.... Sebab kami sampai agak awal 1 jam dari jadual meeting.... So, my PENGARAH ajak jalan2 pusing sekitar taiping dulu... Wahhhh... Interesting kan??? Sounds GOOD..... Heheheh........
.

.
Oleh yang demikian.... As usual... MURNI MASREENA telah menembak seberapa mungkin pic2 untuk dimasukkan ke dalam koleksinya.... But hari ni baru sempat nak UPDATE..... Kekekeke..... Ok ape kan???...... Bukan bersawang lagi pun kan???.... Tapi... pic diri sendiri dan manusia2 yang ada kat situ tak de dalam koleksi... Sorry for this.....
.
.
Ni adalah pic MUZIUM TEPENG.... Masuk dan lalu jer kat kawasan dia tapi tak masuk dalam pun.... Aku suka pi muzium2 macam ni.... Walaupun tak suka subject sejarah masa dulu2.... Tapi aku suka tengok kesenian dan keunikan building2 macam ni.... Heheheh....
.
.
Erm.... last datang kat kawasan ni bila yer??? Tahun lepas lah kot kalau tak silap... Masa aku ke ZOO TEPENG dan jalan2 ke CAMERON HIGHLANDs.... Muahahaha.... BEST... Tapi time tu kawasan pintu gerbang zoo masih dalam renovation... Masa lalu depan tu dah siap dah... Dan dengar kata ticket masuk pun dah naik harga... Heheh... Berbaloikah????.... Tapi yang paling best kenangan ambik gambar dengan ular sawa yang besar... dan perkataan yang aku ingat ialah.... Haaa??? SURE???.... Heheheh.... Terkejut bila ada orang nak sama2 snap dan pegang ular dengan aku..... Ntah bila leh ulang saat2 macam tu lagi agaknyer.....
.
.
Tapi.... bila nak pi ZOO NEGARA lak ni??? Lepas raya kan??? JANJI tau...... Jangan cakap then lupa lak... Hehehehe......... =)

LIFE Is WONDERFUL??


This song by Jason Mraz... Means a lot to me.... Maybe the sounds is not good to hear.... But the words... means a lot.. a lot.... Love & Like it!!!!... And I enjoyed!!!..............
.
.
It takes a crane to build a crane
It takes two floors to make a storie
It takes an egg to make a hen
It takes a hen to make an egg
There is no end to what I'm saying
.
It takes a thought to make a word
And it takes some words to make an action
And it takes some work to make it work
It takes some good to make it hurt
It takes some bad for satisfaction
.
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ah la la la la life is wonderful
Ah la la la la la
.
It takes a night to make it done
And it takes a day to make you young brother
And it takes some old to make you young
It takes some cold to know the sun
It takes the one to have the other
.
And it takes no time to fall in love
But it takes you years to know what love is
And it takes some fears to make you trust
It takes those tears to make it rust
It takes the dust to have it polished

.
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la
.
It takes some silence to make sound
And it takes a lost before you found it
And it takes a road to go nowhere
It takes a toll to make you care
It takes a hole to make a mountain
.
Ah la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la life goes full circle
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la life is meaningful
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la life is meaningful
Ah la la la la la la life is full of
Ah la la la la la life is so full of love
Ah la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life is meaningful
Ah la la la la la life is full of
Ah la la la la la life is so full of love

DIVA I-CLASS Forum.....


Jeng3!!!..... Dapat sourvenior from my lecturer... Dr. Rusnah Johare in my 3rd meeting/seminar @ Menuju Puncak, UiTM Puncak Perdana Shah Alam..... Heheheh.... Yerlah... JENEH SAMA..... Jawab i-class menyenget.... Betul ker apa yang aku jawab??? Kekekek.... And... at the same time CONGRATULATION too... to Kak Dilla, Brahim and Faizal..... Huhuhu.... So, this time aku jadi DIVA FORUM... Huhuhu... Lepas2 ni.. tak surelah... Ikut kerajinan aku... Bestnya kalau dapat jadi top 5 student ker.. kan???... Muahahahah.... Tapi jangan perasan sebab aku tak pandai dan tak layak untuk dapat semua tu... Sem ni pun keje skolah aku buat ntah apa2... semua tak kena.. tak betul.... REJECTED..... But i'm trying to do the best completing all the task giving.... Huhuhuhu.... Leh ker ni???


Tapi, alhamdulillah aku bersyukur jugak sebab sempat mencari jawapan untuk isi forum dan i-class aku.... Kali ni for all subject aku paling tinggi ranking... And next time maybe peluang untuk orang lain plak... So, all the best untuk warga2 kelas aku.... So, just nak masukkan pic2 buku hadiah dari Dr. Rusnah kepada aku dan beberapa kawan yang lain.... Sapa nak pinjam?? Just mention tau... Aku tak kedekut... Lagipun... Information Sharing meaning CARING (SHARING IS CARING) kan???? Heheheh.... Ayat yang biasa aku tengok dalam I-CLASS... But not sure sapa yang kuarkan ayat ni dulu.. heheheh......


ops.... my p/s to all my team members.... Do the best.... Study SMART... (sebab aku ni tak study hard).... jeles tengok kesungguhan kak shima.... tapi aku tak serajin dia... GO..GO.. KAK SHIMA!!!....

Semakin TERHIMPIT....


Terkedu dan terkial-kial.... Lately ni... banyak sangat yang aku perlu siapkan.... Ketiadaan masa yang sewajarnya untuk aku himpunkan dalam satu tempat menyebabkan aku kelam kabut dalam melaksanakan setiap tugasan rutin dan amanah yang sepatutnya aku buat.... Teringat suatu masa dulu, aku ingin menjadikan diri aku sorang yang sentiasa busy dan sekarang ni plak, aku tiada kesempatan untuk melakukan semua tugasan itu sebaik mungkin... Bila pegang kerja itu, teringat kerja yang ini dan begitulah sebaliknya.... Heheheh... Yelah... MASA... Sungguh mencemburui kita.... Dan mungkin jugak sebab badan aku agak letih... Tak sempat nak betul2 rehat... dan tak sempat pulak nak rehat dengan ertikata rehat yang sebaiknya.... Lately ni.. kalau tido pun.... katil penuh dengan bahan2 keje skolah ku... Even tak buat pun... Heheheh.... Psiko2.....



Aku perlu ubah semua tu kan?? Ya.. memang perlu sangat2.... Tapi macam mana yer... Hmmm... Oklah... Nak pi buat keje ofis dah... Hari ni tak nak buat keje skolah sebab nak settlekan keje2 ofis dan urusan bank dulu.... Sebabnya.... aku nak settle 1-1 dulu.......

Ops... Tulis dalam BLOG ni sempat lak yer??? Heheheh.... Yang ni just dropped by jer.... Sebelum mula keje... sebelum mula apa2 yang aku plan nak buat hari ni... Kekekekek... Alasan ker tu?? Eh2... Betullah ni... Ok... nanti sambung celoteh lagi k....