Sunday, May 31, 2009

KISAH KENDURI, HANDBAG & KASUT

SALAM BLOGGIE.........

Lagi kisah yang berlegar di sekitar hidup aku hari ni... ada pelbagai agenda untuk hari ni aku nak storykan dalam BLOG aku ni... Heheheh.... Pic2 kat sini semuanya menunjukkan aktiviti yang aku lalui sepanjang hari ni time office hour.... mari kita tengok..........

Handbag kat atas ni... antara handbag2 yang mendapat perhatian aku... Heheheh.. Rasanya last beli handbag ialah pada 2 mei yang lalu... aku cakap aku nak beli handbag dua bulan sekali.. so, time dia masih terlalu jauh... Aku terpaksa lupakan semua ni buat seketika.. huhuhu.. sedih gak... kekekekek................ Oh yer... pic2 ni diambil menggunakan camera hp saje... yerlah takkan aku nak kuarkan camera OLYMPUS aku untuk snap pic2 kat sini.... Nahaslah aku kena kejar dengan security guard dia nanti... Nanti dia cakap aku nak mencuri dan mencetak rompak lak barangan dalam tu.. huhuhu... tak pasal2 cari masalah... heheheh................ Tapi dalam banyak2 bag kat atas tu, aku paling suka handbag yang berada dalam kotak yang paling besar tu.. yang ada 2 zip tu.. berkenan sungguh aku dengan handbag tu... mahal gak.. rm259.00... macam tak mampu jer nak beli lagi... so, ABAIKAN......... Tapi.. elokkan??????


Ni lak......... Tetiba jer bila aku terpandangkan kasut2 ni... mulalah terasa kakiku memijak kasut buruk... wakakakakaka.............. Price kasut ni adalah RM99.00... Kerapkali kasut SEMBONIA tidak akan menghampakan aku... Mungkin adakalanya di awalnya aku akan rasa sakit kaki skit.... tapi selalunya adalah penyudah yang terbaik..... Untuk kasut ni...... aku macam terasa skit yang aku nak belilah............ Cuma tadi time tengok kasut ni rasa sayang jer nak kuarkan duit... But memandangkan kasut keje aku yang last aku beli ialah pada hujung bulan MAC, so aku rasa macam patut jer aku beli kasut yang baru......... Heheheheh................ Tengoklah hujung2 minggu ni ke... or hari2 akan datang ker... Kalau nak tunggu harga dia turun lagi, alamatnya tak de lah kot.... heheheh........... Oh yer... ni pun snap menggunakan camera hp jer...

Oh!!! Ini...... Adalah suasana kenduri kat umah Kak Pah (staff Bahagian Perolehan).... Aku tak kenal anak kak pah ni.... mungkin masa depa ni kecik2 aku pun tak besar mana pun... mungkin depa ni pun jarang mai lebry bila dah besar.. so memang tak kenai.... Hanya ini je yang sempat aku potretkan untuk jadikan kenangan dalam BLOG aku..... Snap jer mana2 rasa sesuai....... Heheheh.......... oh yer.. pic ini menggunakan CAMERA OLYMPUS aku... yang canggih sangat2....... heheheh (walaupun hanya camera compact jer).. huhuhuhu........ Hanya itu jerlah yang dapat aku corat-coretkan sepanjang aktiviti aku hari ni.................. I've been here too @ http://mmasreena.fotopages.com/ ................. singgah2lah yer........

BOOK SHELVING @ PPAK


Rak buku yang menjadi tanggungjawab aku kena shelving setiap pagi... Kami kat PPAK ni tak kiralah sama ada officer or staff semua kena ada tanggungjawab dan rak masing2 untuk shelving... Hehehe... Aku rajin tak??? heheh... tak rajin... tapi selalunya SUHANA yang banyak membantu aku.. sebab kali ni ana bercuti panjang sebab besalin.. so tugas aku lah cover semua ni.. huhuhuh.. lintang pukang jugak...... but sebab aku rasa aku dah bertungkus lumus menyusun buku2 ni sebaik mungkin.. so, sempat jugak aku tembak pic2 ni dengan camera hp aku.. heheheh... elokkkk ooooooooo aku susun......... hahahah..........

Tentang KENDURI TAHLIL Arwah AYAH...














Salam........

Agak lama coretan BLOG ni terhenti macam tu jer... Bukan sebab terlupa or terlepas pandang but aku rasa sejak kebelakangan ni aku lebih banyak menumpukan perhatian dengan mengUPDATE fp kesayanganku... http://mmasreena.fotopages.com/ semuanya di sini.... Dan sometimes kalau sempat aku akan update kedua2nya sekali even guna pic yang sama tetapi cite dan cara penyusunan ayatnya mungkin agak berbeza... di mana dalam BLOG ni lebih banyak tentang luahan hatiku yang lebih terperinci dan mendalam.... huhuhuhu........ Ape2 pun kedua2nya (BLOG dan FP) tetap menjadi teman rapat time aku kat umah semasa melapangkan diri, mindaku, dan apa2 lah dalam konteks rehat2 ni... hehehe... teman di kala aku terasa bosan dan tak de keje sangat nak buat.... actually, semuanya mengenai aku dan persekitaran harianku.... lebih senang dan tepat kalau aku katakan... DIARY aku......

Macam biasa.. hari ni.. ahad, aku keje.... dari siang tadi (SABTU).... aku tido... bermula dari jam 3 pm... sampai hampir kol 10 pm.... sakit perut.... sakit seluruh badan... letih kenduri... letih sakit orang pompuan... heheheh... dan bangun je tadi.... terus mandi, makan, tgk tv.... dan sampai ke saat ni teringat lak nak IRON baju KORPORAT (OTROMEN) untuk aku pakai (AHAD)esok hari.. but... sampai sekarang ni masih belum berganjak pun.. heheheh.. (buat dah perangai lama aku malas nak mengiron ni... ).. kekekekekeke..........

Apa yang menarik perhatian aku kat sini adalah untuk menceritakan perihal KENDURI TAHLIL ARWAH AYAH..... Sebenarnya, tak de apa sangat yang perlu aku citekan... cuma sekadar ingin masukkan dalam BLOG ni untuk tatapan dan kenangan aku bila2 aku perlu recall balik semua ni..................... Cuma minggu ni tak pergi menziarah ARWAH AYAH... Jumaat, bz dengan hal2 kenduri kendara... dan SABTU, keadaan aku tak mengizinkan aku untuk melangkah masuk ke TANAH PERKUBURAN... Insya-ALLAH, jumaat depan pulak...

So.... ini saja pic2 yang leh dan sempat aku snap dan paparkan sepanjang berlangsungnya kenduri yang keluarga aku adakan untuk buat TAHLIL arwah AYAH.... Moga ALLAH menempatkan ARWAH AYAH di kalangan orang2 yang beriman... Amin................ 31 Mei dah menjengah........... sekejap jer masa dah berlalu............ tahun ni... tak seperti tahun2 yang lepas......... tahun ni aku agak SLOW........ Aktiviti harian aku jugak semakin SLOW........ Mungkin kekangan USIA........ kekangan AKTIVITI....... kekangan STUDY........ kekangan mencari REZEKI...... Aku nak mencari sedikit DAMAI DI HATI......... Aku nak mencari sedikit KETENANGAN yang ABADI (tapi.. lom sedia nak mati lagi...)........ heheheh...... ntah apa2 kan aku ni..........

I've been here too @ http://mmasreena.fotopages.com/

Wednesday, May 27, 2009

DURIAN OH DURIAN !!!

Sebenarnya bila bercakap tentang durian ni... teringat nak makan... Semalam masa kuar dengan Kak Dilla jer round2 kat BILLION, rasa terliuq ja bila tengok durian tu.. But kesian lak kalau beli la coz mak nak kena check dengan doc hari ni... so, main sentuh2 jer lah durian yang dah siap dikupas tu.. kekek.... Tapi malam tadi, tercapai gak hasrat... so, beli gak durian untuk menjadi hidangan makan malam ni... heheh... aku as usual, jadi drebar jalah pi kat pasar malam tu sebab keta tak dak parking.. huhuhu.. nasiblah..... ok2... tu je entry untuk hari ni... ops... lupe lak... pulut durian pun beli gak sebab Aton teringin nak makan.. but makan pun tak leh nak habis sebab dia mengalami DEMAM... dah tido pun.. huhu.. siannya... k lah... tu jer.....

Tuesday, May 26, 2009

AKU SAKIT HATI !!!


MasyaAllah… Apa yang jadi kat aku hari nie?? Lemahnya aku… Dari time tengah hari lagi, aku asyik membilang waktu nak balik umah… Rasa apa yang aku buat hari ni langsung tidak menjadi…. Time lunch, kuar jugak dengan kak dilla… but… sekadar menghabiskan masa terluang aku… Meeting dan discussion pagi tadi pun langsung tidak menjanjikan apa2 pada aku… Jahilnya aku.. Hari ni.. serba serbi dan semua perkara yang aku buat jadi tak kena.. tak menentu…

SAKIT HATI aku mendengar apa yang dipertuturkan pagi tadi masih belum dapat mengubat lara hatiku… Bertambah sakit bila tak dapat membalas semua kata2 itu… Yang pastinya aku yang memang terkenal dengan RATU AIR MATA… berjurai2 turun… walaupun dah cuba selindung sedaya mungkin, tetap dan masih ada yang perasan… KETAHUILAH… kata2 itu benar2 menyakitkan hatiku… Benar2 membuat aku sangat2 tak dihargai…..

Di kala ini aku tersandar dalam bilikku… sambil menangis sepuas2 hatiku… Aku sakit hati sangat2…. Geram sangat2…. Aku sedey sangat2…. Tapi aku tetap cuba sedaya upaya nak control diri aku supaya orang dalam umah ni tak perasan plak…. Aku geram…. BENCI… smua bercampur baur… selama ni perkataan tu tak pernah kuar dari mulutnya… dia menipu aku selama ni… BOHONG…. JAHAT….

Monday, May 25, 2009

Sessi Menjawab TAG Kak Dilla...


Salam..

Tetiba jer aku diTAGGED oleh Kak Dilla... So, untuk menyempurnakan hal2 nak menjawab TAGGED Kak Dilla ni.. aku dah menggunakan seluruh pemikiranku untuk memikirkan hasil terbaik bagi jawapanku ini....

ANDA SEORANG YANG AMAT......
aku seorang yang amat.... CEPAT TERASA... But at the same time aku cepat COOL... But lately ni macam aku ni agak KURANG BERPERASAAN lak... Hehehe.. Adakalanya sekalipun sesuatu perkara yang terjadi dalam hidup aku.. macam susah dan payah sangat nak handle... tapi sengaja aku buat DERKKKK jer... meaning buat bodoh lah.. sebab, aku dah malas nak fikir dan bebankan kepala otakku ni... kuang..kuang..kuang..


ANDA PALING MENYAMPAH BILA....
aku paling menyampah bila orang dok mengata aku kat belakang dan aku dapat tau cite tu dari orang lain.... dan.... yang paling tak best, aku ni tak lah pulak nak menanya kat orang tu lak... Sebab.. aku malas nak panjang2kan cite.. dan satu lagi... ada jenis manusia yang suka dok create2 cite tak betul dan menyusahkan aku.. heherh.. but.. aku biarkan jer.... asalkan aku tak rasa penat bercakap macam2... better diam jer kan?? duit pun tak habis....


LAGU YANG PALING MENYAKITKAN TELINGA ANDA SEHINGGA BISA MENANAHKAN
TELINGA ANDA BILA MENDENGARNYER.....
kehkehkeh... bab lagu ni.... mostly semua lagu aku macam suka je dengar.... nak kata aku benci lagu macam kak dilla tak suka dengar tu.. tak lah sangat... aku suka lagu yang KAK DILLA benci dan meloat amat nak dengar tu.. sorry arr kak dilla....

FILEM YANG PALING MENGUJAKAN ANDA SEHINGGA BISA MENETISKAN AIR MATA ANDA......
huhu... adalah beberapa drama dalam cerekarama.... tapi tak ingat dahlah tajuk aper....


TEMPAT YANG PALING SENTIMENTAL DALAM UMAH ANDA.....
heheh.. for sure lah dok langut depan akuarium ikan aku.... tengok ikan berenang-renang leh jadi tenang amat tau... hilang segala masalah JIWA.. kekekek....

Sunday, May 24, 2009

Gambar Buat AIDA

Menghabiskan waktu aku malam ni dengan mengEDIT pic AIDA ni.... Satu kemajuan.. mungkin tak cantik bagi pandangan mata orang len.. but aku suka tengok.... heheheheh....

Corat CORETANku....


Salam BLOGGIE....
Ops... Thumb PRINT terlewat 5 minit pagi ni.... Mujur aku dah IRON baju KORPORATku yang lama.... Kalau tak... Confirm!!... Aku lewat lagi.... 805 am aku sampai ke ofis... Huhuhu..... Jumaat dan Sabtu adalah cuti yang agak sia2 buat aku... Tak de apa sangat yang aku buat kat umah... Planning asalnya nak kemas umah, tak de kemas apa2 pun.... Macam biasa jer.... Tambahan pulak mungkin sebab penangan aku telan ubat BATUK yang aku agak memang kuat buatkan aku mengantuk dan tido sampai sakit kepala sepanjang hari terutamanya sabtu semalam.... Bangun je.. lelap balik.... tapi memang mujarab sangat.....

Pagi ni.... masa sedang bersiap2 nak ke ofis.... aku tengok ikan2 guppy yang aku letak kat atas meja makeup... huhu... bertambah lagi sekor ikan kecik.... wah!! sukanya aku... baru minggu lepas mati sekor ikan betina dan tetiba lak bertambah lak sekor... (lom dapat pastikan lagi ikan tu jantan or betina sebab masih kecik)..... mungkin ini adalah gantian kepada ikanku yang dah mati.... Naper yer????

Hari ni.... Kak Dilla ada meeting merbok/sp... kak shida cuti untuk rawatan resdung katanya... kak shila lak keta rosak.... agak sunyi skit..... tapi aku leh buat keje2 ofisku macam selalu... cuma kalau ahad ni memang tak best skit sebab rehat lama dan tak leh nak pi mana2 tambahan lak dengan pakaian korporat a.k.a baju OTROMEN yang menyekat perjalananku nak ke mana2.... Aku lak yang tak serajin dua tiga minggu lepas untuk mengIRON baju korporat terpaksa memakai baju yang lama.. Agak ajaib skit sebab dulu baju ni dah ketat.. nak letak button pun susah... ni dah sedap pakai dah.. susut skit ke badan aku?? heheh.. tak lah... macam tu jer.. mungkin sebab dah lama tak pakai baju ni tu yang aku terperasan sendiri ni... Wakakakaka.....

Kejap jer kan dah nak habis bulan mei..... Jun depan dalam pertengahan bulan... RESULT keluar.... takut pun ada.... Aku ni lak ibarat menuggu sesuatu yang kadang2 macam SUSPEN jer nih...... Huhuhuhu.... Ape2 pun hopefully aku lepas dengan JAYANYA... Tapi PAK BRAHIM cakap hasil YM dia dengan En. Rashid semuanya macam leh pergi jauh lagi... Tapi sebab dengar melalui orang ni... aku agak susah skit nak PERCAYA... Heheheh.... Tak perlah... all the best untuk semua......

Friday, May 22, 2009

EDIT Pic Lagi....

Pic ni... aku edit lagi... lepas d/load program ni dalam laptop uzur aku ni... aku terus masukkan pic2 yang telah aku edit ni... hehehe.. walaupun tak pandai sangat.. but aku sukalah juga....
Hari ni... JUMAAT.... macam biasa.... aku ziarah arwah ayah kat TANAH PERKUBURAN DERGA... Hari ni 22 Mei 2009... 26hb ni.. genaplah 3 tahun ayah meninggalkan kami sekeluarga.... Kejap jer kan??? dan kami memang merancang nak buat kenduri insyaallah, pada 29hb ni.... Kenduri kesyukuran dan tahlil.... tahlil untuk arwah dan juga kesyukuran untuk kami adik beradik.... Eimien pun dapat sambung study lagi.... aton pun... dan aku jugak yang suppose aku buat sem lepas.... tak perlah lewat skit pun... sometimes bukan senang nak cari masa untuk semua ni.... Kan???? so, hari ni lepas ziarah arwah, aku dan mak sibuk pi memanggil.... Bukan buat kenduri besar sangat pun... tapi, seperti biasa.. saudara mara kenalah panggil kan???? ok... sekadar nak masukkan aktiviti aku je pada hari ni... Batuk malam tadi yang teruk sangat rasanya dah semakin ok skit lepas aku beli ubat tadi.... cuma lenguh2 sendi jer... dan adakalanya kepala aku sakit.... tapi kadang2 ok dan kadang2 tak ok.... heheh.. tapi yang paling lawaknya... hari ni aku tak luluslah naik MOTO ELEGAN aton tu... kikikikiki....

Thursday, May 21, 2009

HARI Ini... AKU.....




haaa... cantik2.... pandainya snap pic sampai jadi macam ni..
muahahahaha.... perasannya!!!!

bintang2 kertas yang aku buat.... nak masukkan dalam botol aku tu la... walaupun gabus dah hilang.. ianya tetap menjadi pujaan hatiku.... hehehe... nanti nak kena cari gantinya lah...

heheh.. tengok ni... ntah apa2 pic ni aku edit.. tak reti pun.... BUT.. usaha kan tangga kejayaan??? Tol tak?????


Salam............

Badan macam letih jer malam ni.... but aku sempat jugak upload pic2 yang ntah apa2 aku buat editing ni.... mana reti..... saja buat collage.... heheheh... hantam sajalah LABU....... sekitar mana2 pic siang tadi je masa kat ofis.. sebab hari ni seharian dengan discussion kat bilik mesyorat untuk KMK and ICC... Tahun ni ICC buat kat SABAH lak.... Leh beli rantai tangan banyak2... kekekek..... Ada det ka???? huhuuhuh.....

Sunday, May 17, 2009

MY BIRTHDAY Gift From CH...









Hari ni... dapat PARCEL... Balik dari PD Kg. Kilang Batu untuk Program dan aktiviti sempena HARI PENYAYANG DAN KELAB SINAR PINTAR... tengok je atas meja... dah ada letak elok jer... Mungkin staff aku yang letak kot.... But tak tanya pun... Cuma masa nak balik salah sorang staff aku inform ada parcel atas meja.... TQ CH... For the GIFTS... Suka sangat... Lagipun.... memang mulai MEI ni ada plan nak buat collection BROOCH satu every month.... So, this is the PERMULAAN lah kan??? Hehehe... But bekas kaca chocolate CADBURY tu.. after habiskan isinya nanti... nak buat bintang kale2 dan letakkan dalam tu lah... kalau aku pusing2 kat mana2 kedai GIFT... aku akan beli kertas buat bintang yang dah siap potong tu... mesti cantikkan??? Against... TQ CH.... 4 the GIFTS...........

Friday, May 15, 2009

Simple & Sweet Quotes...


I asked for STRENGTH...
and ALLAH gave me DIFFICULTIES to make me strong


I asked for WISDOM...
and ALLAH gave me PROBLEMS to solve

I asked for COURAGE...
and ALLAH gave me OBSTACLES to overcome

I asked for LOVE...
and ALLAH gave me TROUBLED PEOPLE to help

I asked for FAVORS...
and ALLAH gave me OPPORTUNITIES
...........................................................
"Maybe I received NOTHING I wanted...
but... I received EVERYTHING I needed"

Thursday, May 14, 2009

MY BIRTHDAY Celebration









Salam BLOGGIE...

Sambungan kepada kisah ULANGTAHUN KELAHIRANku yang ke-31... Terbalikkan dari 13 MEI.... Hehehehe.... Dah meningkat dewasa dah aku rupanya... macam sekejap jer kan??? Mulanya... macam tak de apa yang nak aku celebratekan.. but, last sekali terfikir punya lah lama... then aku terus mandi dan ajak mak dan eimien keluar.... Aku nak HAPPY seperti tahun2 lepas gak... Even kalau tak leh buat aku FULLY COVERED pun.. aku still leh buat my family happy kan???? Oh yer.. ATON ada meeting kat BANGUNAN TUNKU malam ni so dia tak leh join... Hanya kami bertiga jer....
Lepas balik dari makan2.... aku dan mak bercerita panjang... aku citekan semua yang berlaku pada aku sepanjang beberapa hari kebelakangan ni.... Aku sedikit lega..... THANX MAK..... K... aku dah penat.... nak tido dah..... Gudnite..... jam pun dah menunjukkan kol 110am.....

Wednesday, May 13, 2009

HAPPY BIRTHDAY to ME... @ 31st year...


You have things in the right perspective. Don't let a negative person get you down.

Even the iffiest of plans should work out well today -- if not exactly how you had expected! It's a good time for you to ease up on that one friend who's always flaking out on you....


SALAM BLOGGIE....

Hari ni HARI ULANGTAHUN kelahiran aku yang ke-31..... Hehehe... Tua dah ker??? Ok lagi nih... Oklah.. just nak wish HAPPY BIRTHDAY TO ME... .... Kat atas tu.. aku belikan hadiah untuk aku sendiri... kekekeke.... dari SABAHAN.... Dok berkenan gak kale merah... but dah diambik orang... heheheh.... nak buat macam mana.. terlewat skit... jadilah... ni pun hadiah gak kan even guna duit sendiri.. hahahah... lawak sungguh.... But mak dan aton dah belikan aku beg skolah.... (tapi kalau tak pi skolah dah, nak jadikan beg apa lak no??? kekekeke....)... tq2.... sedih lak rasanya.... dan buat kengkawan yang tak lupa wish kat aku... TQ SO MUCH atas ingatan.... Dan buat saudara kembarku.. YATIE... happy birthday kat hang gak..... erm.... but... aku sambut bday seawal pagi buta ni dengan LINANGAN AIR MATA.... Bukan apa... aku SAKIT KEPALA... hahahahah.......... Nanti sambung citer lagi...... ~BYE~...

Tuesday, May 12, 2009

Al-KISAH ku... Ada kalanya agak MENYAYAT HATI...

heheh... pucat lak nampak muka aku ni...


Citer yang agak SADIS.... huhuhu....

Awal pagi tadi lagi after punch card (opss... sekarang office aku dah guna thumb print dah)... hehehe... @ tepat 8 am.... Aku terserempak dengan MY PENGARAH... Actually aku pun tegurlah dia (sebagai tanda hormat)... tetiba jer dia tanya pasal report PPM UTARA yang suppose aku submitkan ke PPM MALAYSIA... Actually, I'll do my work.. but still the same thing like last year... dia orang tak terima gak report... 2 kali aku send email kalau tak silap aku.. pending lagi ker?? huhuhu... Kena lagik aku ni.. Sedih... pagi2 dah kena..... Habis ttg cite ni.... Oh yer.. so... I call Pn Mazmin Pustakawan Kanan UniMAP untuk terangkan hal ni... Takpe lah.. dah aku maklumkan dan buat apa yang telah disuruh.. tapi the same thing happened... What can I do????.....

Keje mostly full as usual.... Siap dan gunakan masa kat ofis sebaik mungkin... Kuar pun jap jer sekadar beli coke dan muffin (but tak sentuh pun).. coz i've no mood for EATING today... Mujur pagi dah menelan dah butiran2 nasik... heheh.... By time.... I'm trying to complete all my task sebab aku memang tak nak ada burden since masuk je ke kawasan CIRCULATION ni.. Mulanya plan dah lama dari last week lagi nak buat MEETING for my new department... But... Abang Halim (my-staff) demam dan MC... Kak Som lak ada urusan banking anaknya... dan masing2 yang lain bz ngan preparation for BENGKEL PENDIDIKAN PENGGUNA for tomorrow untuk SK Sri Amar DiRaja.... Dan aku pun just prepared untuk taklimat esok... dan skit2 soalan yang suppose aku bagi pada budak2 tu.. Yer... I'm the 1st presenter... lebih kurang sejam macam tu jer....

Ha.... Mek Lin ask me for getting vacation / holiday to BANDUNG... Heheh... Aton pun pernah suarakan pada aku... But nanti balik bincang len... Huhuhu.. Suppose kalau nothing happened by today aku dah ada kat KL dah... But... better aku keje... leh siapkan semua keje dan sekaligus leh release kejap kekejaman hentakan gelodak yang sedang menghentam2 ruangan mindaku @ this time.... Tomorrow.... will come a new life for me for new age... Wish myself all the best... and BE STRONG too.... Ok... just to drop here for saying and putting some notes.... Kepalaku kembali MEMUSING2 dengan TARIAN ntah aper2... POCHO2?? Hanya tinggal KENANGAN.... But.. really MISS that laughter time...... But.. anybody cares??? Hmm... I don't think so.........

MAAF lah.....


Salam BLOGGIE....

Semasa jari jemariku menari2 dalam laptop ATON ni... jam dah menunjukkan kol 1239am... Mata agak ngantuk... But bila difikirkan luahan yang sepatutnya aku coretkan di sini, aku mula terfikir untuk wrote down something.... Hari ni hari ISNIN.... Penuh dengan aktiviti di bahagian aku.. Mungkin terdahulu sebelum ni.. aku dah agak jemu dengan kerja2 yang dah lama aku buat dan bila berubah angin plak, bukan bermakna SEMANGAT aku kuat... Cuma aku mungkin sedang meneliti keperibadianku dulu.. memperbetulkan cacat cela kerja2 seharianku... dan dalam usiaku yang sesingkat ni.. mungkinkah aku dapat sempurnakan semua ni dengan sebaik mungkin???....

Petang tadi semasa balik dari ofis, aku menangis lagi.... kali ni bukan sebab terasa hati dengan hal2 keje... but terasa betapa payahnya untuk memahamkan seorang insan yang paling aku sayang.... Apatah lagi apa yang aku dengar sudah boleh membuat aku rebah bila2 masa jer... sewaktu menaip dan sambil2 mendengar lagu BLOG aku ni... air mataku kembali menghiasi piring hatiku... (heheheh.. ayat apa ni?)... ntah.. aku pun tak tau.... tapi aku nak katakan yang aku juga ada sifat dan egoku sendiri.... aku juga nak dia memahami diriku sepertimana aku selalu cuba untuk memahami dirinya... Hahaha... Boleh ker??? Mungkin sukar rasanya.....

Hari ni, kat ofis... pagi2 lagi dah ke Kuala Kedah untuk pekena nasi dengan gulai ikan... Aku, Kak Dilla, Kak Shida, Kak Min dan Kak Long.... Cuma hanya kesilapanku lupa untuk menukar mode silent tu... punca salah faham kami bermula di situ... maaflah.. untuk kali ni.. nape hatiku terlalu keras.... mungkin sebab aku tak suka dengan kata2nya.... selalunya bila timbul hal2 macam ni.... mesti orang2 luar dipersalahkan.... Hehehe... Naper yer??? Aku sebenarnya dah terlalu dewasa untuk menjadi orang or insan yang lebih mempunyai sifat kematangan... dan bila dipertikaikan tentang kepandaian... kebodohan.... kekurangan itu ini.... aku mula terasa macam2.... salahkah aku untuk cuba menjawab bagi tujuan selesaikan semua perkara??? Kalau aku dianggap punca kepada KESALAHAN tersebut.... maaflah.... But.... andainya aku perlu pergi jauh.... tak perlulah membuang aku hidup2.... aku juga seperti insan yang lain... boleh berfikir sewajarnya.....

Malam, aku, Ina dan Pah... ke umah INAL (kenalan lamaku since sekolah convent) untuk majlis tahlil arwah ayahnya.... Ayahnya meninggal pagi tadi.... TAKZIAH UNTUK INAL.... Kena tabah dan kuat... paling penting,... jaga mak.... dan jangan tinggalkan dia sorang2.... Aku???... agak sensitive bila memikirkan hal2 macam ni... Even ayah dah tinggalkan kami hampir 3 tahun... aku masih terasa lagi saat2 tu.... Masa mula masuk je umah INAL tadi.. bersalaman dan memeluk maknya.... terus kuar perkataan ni dari mulut maknyaaa... .... “pakcik dah takde”.... terus jatuh air mataku bila aku dipeluk erat macam tu... sedangkan aku memang tak biasa dengan keluarga INAL... pendek kata kalau aku jumpe kat luar tanpa ada inal, mungkin aku tak perasan pun tu adalah emak dia... But aku masih ingat lagi... masa aku darjah 2 (age aku 8 tahun) time tu, aku kena tinggai bas skolah, dan mak dan arwah papa dia ayahnya yang hantar aku ke umah... Kuatkan ingatan aku???... Yerlah sebab since aku kecik lagi... aku mana ada keta... Cuma ada sebuah motor Honda buruk jer (lampu bulat).... yang aku masih ingat lagi platenya PV 9051..... Heheh... kuatkan ingatan aku???? Huhuhu... air mataku jatuh lagi...... Maaflah.....

Aku bertambah sedih bila ina cakap.... “Murni... hang mesti dapat rasakan macam mana inal rasa”.... Yer... dah tentu.... tambahan lak aku tinggal sebumbung dengan arwah sejak beberapa tahun lepas habis study.... dan ayah jugaklah yang selalu dan boleh dikatakan setiap hari menelefon aku time pegi dan balik keje since aku masih keje kat KL lagi... Ayah jugaklah yang selalu bertanya aku kat mana.. dah makan ke belum... dan cari duit untuk habiskan pengajian aku dalam degree kat UiTM dulu.... Aku sebak.... Dan aku dapat rasakan apa yang inal rasa.... apa yang mereka lalui aku dah lalui 3 tahun lepas.... Dan paling sedih bila aku tak dapat sempurnakan banyak perkara lagi dalam hidup.... Mungkin situasi inal agak berbeza bila dia sudah mempunyai rumahtangga dan keluarga sendiri.... bila menangis, masih ada teman di sisi untuk mendengar... masih ada insan yang akan memeluknya dan menenangkannya.... But bagi aku.... aku hanya seorang diri.. dan adakalanya menangis sendiri..... Hehehe... Bukan aku menolak kehidupan dan takdir yang termaktub dalam diri aku... Cuma adakalanya aku rasa amat bertuah sebab ada insan2 kecil yang comel2 dapat menghiburkan aku....

Buat insan itu.... MAAFlah..... Andainya perlu mengungkit2 perkara yang tak mendatangkan kebaikan... tolong benarkan aku dengan dunia aku sekejap... sebab.. aku bukan minta untuk ditatang bagai minyak yang penuh..... cukuplah memahami diriku.... but aku telah dianggap tak appreciate dengan apa yang suppose aku appreciate... sia2 saja usaha dan ketabahan aku selama ni... but... tolong biarkan aku dengan dunia aku seketika... dan perlahan2 mencari di mana kesilapan kita masing2.... seandainya ada rindu.. ada kasih.... pasti semuanya akan mancapai titik noktahnya.. dan andainya TIDAK.... Tolong benarkan aku untuk menjadi diriku yang sebenar... dan tak perlulah lagi memimpin tangan aku sekalipun aku jatuh sebab... aku dianggap tak pandai untuk menghargai semua tu..... Carilah insan yang lebih menghargai dan pandai menjaga hati..... TQ.... TQ SO MUCH......