Wednesday, September 30, 2009

Presenting.... D' BACA Group For KMK/ICC

.
Yuhuuuu.... nak kenalkan our sweet group... for KMK/ICC yang telah menamakan kumpulan ini sebagai D' BACA... Jora ni... Jora Kedah ler... Pi luar pada Kedah... tak bopa JORA la... Sekadar dapat sandang gelaran ANUGERAH EMAS jer.... Hek3x..... Kami terdiri daripada 11 anggota... Yang selalunya gah dengan penampilan ja... Baju FREE...... Heheheheh...... TQ to PPAK... dan TQ to Kerajaan Negeri Kedah Darul Aman jugak yang menaja kami ke Peringkat Kebangsaan pada bulan November nanti yang akan diadakan di IPOH Perak... Bertanding lagi.... Dan untuk state dah tak leh lawan dah tahun depan... D' BACA tak boleh bertanding lagi.. sebab dah bergelar JORA.... Muahahahahaha..........
.
.
.
Hujan sepanjang hari.... sekejap lebat.. sekejap ok.... Apa2 pun... syukur atas nikmatnya... Hilang skit rasa kepanasan... Apatah lagi... hati panas... minda panas.... jiwa kacau semua adalah... Huhuhuhu............ Dan hari ni.. tetiba rasa nak penat semua ada lah sedangkan aku tak mempunyai penyakit itu.... Hehehehehe...... Lawak2....
.
.

Tuesday, September 29, 2009

Le Meridien ~ RAPTAI ICC...

.
.
.
dan time ni... lepas shopping2 time... dan lepas kedai2 kat pasar philiphina tu tutup... kami bergegas makan lak kat pasar malam ni... macam2 ada.... dan paling best pekena sotong bakar.... burrrpp.. kenyang amat..... hehehehe.....
.
After letak beg dan cx-in hotel... kami bergegas ke Le-Meridien Hotel untuk sesi raptai... agak kelam kabut... penat pun belum hilang.... Sebab masa terlalu suntuk dan terhad... Sesampainya kat hotel tempat akan berlangsungnya konvensyen pada keesokannya tu (26hb Sept).... lepas register, terus meluru mencari makan.. hehehe.. Al-maklumlah... lapar bangat... makan dalam flight tak sedap..... lawak pun ada... macam2 perangai.... lepas raptai tu... kami terus meluru ke pasar philiphina... untuk sesi beli dan shopping2... dan..... akhirnya pi makan2 time.......
.
.

Step @ Bumi Di Bawah Bayu ~ SABAH......

..
..
Sesampainya kami di Kota Kinabalu... terus di bawak check-in kat hotel ni... sebab... nak rushing ke tempat konvensyen untuk raptai.... Stay @ Cititel... Hotel baru.. tapi sempit sangat... Ape2pun selesalah... Kat bilik pun untuk tido jer....
.
.

SABAH ~ Landed @ Kota Kinabalu......

.
.
.
.
.
.
Sepanjang perjalanan aku dan kengkawan pergi ke KK.... Antara sedar dan tak... akhirnya kami selamat sampai di bumi BAWAH BAYU ini..... Cuaca ok... leh tido dalam perjalanan... Makan pun dapat sebab masa booking ticket dan siap booked makanan sekali... Kalau tak, laparlah jugak.... So, walaupun tak sedap macam kat Kedah... makan gaklah.... Lapar kan???.... Dan aku paling suka snap pic time perjalanan... tengok kat luar tingkap.. kebetulan time ni dapat stay tepi tingkap.. so, just guna kesempatan yang ada untuk rakamkan saat2 macam ni.... Walaupun mana2 dan bila2 masa pun sama jer... Namun... pastinya ada sesuatu yang indah dan manis untuk dikenang.... kan???............ =) ....
.
.

The Way To SABAH.....

.




Citenya bermula di sini......
.
On 25hb baru2 ni... aku dan geng2 team D' BACA telah terbang ke Kota Kinabalu untuk Konvensyen ICC Peringkat Perpustakaan Se-Malaysia... So... ada beberapa pic dan entry yang aku nak update time by time dalam ni...... Just sebagai kenangan....... Dan pic2 untuk entry kali ni... adalah sesampainya kami kat Penang.. sebelum menuju ke epot... sempat stop bekfast kat sini dulu... sebelum TERBANG........ Team aku tak ramai.... 14 orang termasuk my pengarah.... tapi... pengarah aku tak de lah dalam ni... Dia ke epot direct....
.
.

Saturday, September 26, 2009

ICC Sabah ~ Sapa JORA???.............




Jeng3xxx..... Nantikan keputusannya nanti..... Muahahahahah... TUNGGGUUUU...

Wednesday, September 23, 2009

Terlalu PANAS.....

.
time ni... mood gila2 mai...... naik keta aton pi mana yer???? Eh... pic malam tadi jer ni... aku dah ngaku nak ikut... so terpaksalah... kalau tak.... jenuh pekakkan telinga.. hehehehe.........
.
Salam BLOGGIE....
.
Sejak dua tiga menjak ni.. cuaca teramatlah panas... Dan sebenarnya amat elok sekali sekiranya bercadang nak mencuci keta.. Heheheh... Mencuci baju telah aku sempurnakan pagi2 tadi... Dan telah siap berada di ampaian.. Satgi leh la melakukukan proses melipat pulak....
.
Pagi ni.... aku bawak BABY aida dan mak beli ikan kat tempat biasa.. (tempat yang aku suka)... Kebetulan aku masih lagi dalam suasana bercuti... namun tiada pulak istilah OPEN HOUSE macam kebanyakan orang tu.. Heheheh... Jeles pun ada... Tapi nak buat macam mana... Cuti aku tak seropa cuti... Pengorbanan jugak namanya ni kan??? Dan esok... aku mula bekerja... Seperti biasa... melihat itu ini yang masih bersisa sebelum aku terbang ke SABAH...
.
Ingat... sekejap lagi nak siapkan keje2 skit yang patut... Dan mudah2an esok leh print segala mak nenek esemen aku... Sekurang2nya walau tak dapat siapkan semua pun... Ada jugak 1-2 yang dah boleh tutup buku terus kan??? Macam mana yer??? Kat opis mood nak buat memang ada.. tapi kekangan masa dan senarai keje lak... Kat umah lak.... masa sentiasa ada... tapi kewujudan sikap M plak menghantui.... Muahahahahah...........
.
Selalu kan... Aku kadang2 terfikir... kalau orang yang berjawatan besar... nampak depa macam relax ja keje... kadang2... macam goyang kaki pun ada... itu ini semuanya hanya mengarah... Dan sekarang aku cuba memahami... bukan mudah untuk sampai ke tahap dan anak tangga itu... perlu merangkak, jatuh, tersungkur, tergolek, tersembam, tersepak... smua ter2 lah kira2nya... heheheh....
.
Tapi......... aku tak nak sekadar lepas2 jer result untuk sem ni... Kalau boleh.. biarlah macam last sem............ Huhuhuhu..... Boleh ker?? Dengan keadaan aku macam ni????.... Uwaaaaa.... :'(
.
.

MOUSE Baruku Beraksi.....

.
comel kan???? ada macam2 kale... tapi ini yang CH pilihkan untuk aku... TQ.....
.



.
Salam....
.
Agak terOVER skit hari ni... Actually jam kat laptop ni menunjukkan angka 144am.... Muahahaha... Aku baru je sampai umah ni setelah kuar ngan Aton dan Mak ke umah paklong (abang arwah ayah) dan seterusnya pi makan2 CHAR KOEY TEOW kat JITRA... Orang punyalah ramai... yerlah.. masih musim raya kan???....
.
Dan sebenarnya nak masukkan pic TIKUS baru aku ni..... Cantik... Comel... Cute... Miut... TQ CH..... =) ...
.
.

Monday, September 21, 2009

@ Umah Chaq.... Cousin Mak...

. .
.
No story... Just to appear this picture..... Lepas balik dari ziarah arwah ayah... terus singgah sini.... makan kueh raya di samping BERAYA....
.
.

Pusara Arwah AYAH Di Pagi Aidil Fitri...

.


Ke sini lagi...... Di tanah dan pusara yang sama.... Tempat jasad ayah bersemadi..... Tempat aku pernah berjanji pada arwah ayah.... di akhir pertemuan kami... sebelum aku meninggalkan arwah tatkala menghantar jenazahnya ke sini... walaupun ketika itu jasad ayah telah kaku dan tidak bernyawa lagi.... dan di tanah inilah... aku yang dalam keadaan lemah berubah menjadi kuat.... di sinilah... tanah inilah........

Teringat peristiwa petang Khamis minggu lepas... Apabila aku menangis meratapi kenangan aku bersama arwah ayah... Ketika itu terasa jiwa ni terlalu kosong... Dan malam itu, mataku terpaku membaca bait2 cerita seorang kenalan BLOGGER aku mengenai cerita ayahnya.... dan aku menangis lagi.... Bezanya.... ayah aku pergi sekelip mata.... tidak menyusahkan kami sekeluarga untuk diduga menjaganya ketika sakit.... Rezeki orang.. tak sama kan????....
.
Dan... tahun ini... sudah menjangkau kali ke-4 beraya dan menyambut aidilfitri tanpa arwah ayah.... agak cemburu melihat orang lain dapat bersalaman dengan ayah mereka.... memeluk... mencium tangan... mendapat duit raya... memberi duit raya.... dan apatah lagi... ke mana2 satu keluarga bersama ayahanda tercinta... tapi tidak bagi aku.... tidak juga bagi adik2 aku.... Dan setiap kali hari raya.. hati bagai disaluti rasa hiba yang teramat..... Aku RINDUKAN semua tu.... Al-Fatihah untuk arway ayah... MOHD DISA BIN ABDULLAH (14 Feb 1955 ~ 26 Mei 2006)....
.
.

Hari Raya AIDILFITRI Year 2009...

.





Salam BLOGGIE.....
.
Gambar2 yang sempat diabadikan semalam.... Hari ni baru aku berkesempatan untuk meletakkan dalam ruangan ni.... Alhamdulillah... sekali lagi diberikan kesihatan untuk mencoretkan apa2 dalam BLOG kesayangan aku ni..... Semoga hari ni adalah lebih baik dari semalam dan begitulah sebaliknya.... InsyaALLAH........
.
Tak de apa yang terlalu istimewa untuk diceritakan.... Tapi tahun ini rasanya aku paling simple.... Tak terasa terlalu nak berhari raya... Mungkin ada sesuatu yang masih menghantui dan lebih penting untuk diperuntukkan untuk itu.....
.
Sekali lagi... SALAM AIDIL FITRI untuk semua..... Dan semoga tahun ini lebih baik dari tahun2 yang lepas...... =)
.
.

Sunday, September 20, 2009

Ambik KAD RAYA Dan TAMPAL !!!...

.
.
Salam to BLOGGIE....
.
Sila ambil kad raya ikhlas dari Murni dan jangan lupa gantungkan kat umah masing2 yer.....



Saturday, September 19, 2009

My MENU Sepanjang Ramadhan 2009.... =)

.

Sengaja tak nak UPDATE makanan dalam BLOG ni... Blog ni lebey membincangkan isu yang berkaitan dengan life aku... dan pendek kata.... coretan kisah2 dan luahan hatiku jer... Cuma kekadang tu agak lari dari TOPIK... So, dijemput untuk sama2 ke sini.... Meh ler tengok apa yang aku makan... masak... beli.... dan yang sewaktu dengannya... Heheheh... HAPPY RAMADHAN AL-MUBARAK.... =)

Just click here.....



Melawan KESEPIAN ~ CT Nurhaliza...

.
.
Apa pun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti
Air mata tertahan
Waktu untuk dijatuhkan
.
Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apa pun ini
Pelajaran yang berarti
.
Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu ku lawan
Kesepianku…
.
Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apa pun ini
Pelajaran yang berarti
.
Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu ku lawan
Kesepianku…
.
Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apa pun
Semoga mampu ku lawan
Kesepianku…
.
Semoga kepergianmu
Tak akan…
Semoga mampu ku lawan
Kesepianku…
.
Apa pun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti........
.
.
.