Thursday, April 30, 2009

My LAST DAY @ MHP...









Salam to all BLOGGIE....

Saat2 ni... fikiran macam runsing jer... heheheh.... walaupun dah kena tukar bahagian.... tapi HATI tetap rasa tak seronok... Aku sayangkan bahagian ni sebenarnya.... Hari ni dah masuk ke hari2 terakhir bagi penghujung APRIL... Cepatnya masa berlalu... Pejam celik.. pejam celik... dah masuk bulan ke 5 dalam tahun 2009.... Dan even banyak yang kenangan2 indah2... sedey2... marah2... perangai tak betoi.. gila2... sewel.. mereng... dan macam2 lagilah yang sewaktu dengannya.. HIDUP MESTI DITERUSKAN.... Ishh... betoi2 tak sangka... sekejapnyer aku dah dok kat bahagian ni masuk 3 tahun 1 bulan... Lama ooo... dan selama 7 tahun aku dah berkhidmat di bawah PPAK... Dunia yang indah sebenarnya walaupun kekadang tu memeningkan kepala.. dan memenatkan... But... adat kejelah... sesekali terfikir... aku memang SAYANG sangat2 kat ofis aku ni.. kengkawan ok... environment ok... (kalau yang tak ok skit2 tu biasalah kan... mana ada yang PERFECT)... hehehehehehe............

Esok dah masuk MEI............. MEI tu bulan 5......... hehehe......... Menarik2.... aku kan suka 5.... So mestilah aku suka.... Sekejapnya masa berjalan.... sedetik demi sedetik meninggalkan kita perlahan2.... dan MEI ni banyak perkara yang mungkin akan menjadikan 1 perubahan besar dalam hidup aku..... Huhuhuhu............ ntah apa2lah aku ni................... oklah... sekadar nak coretkan apa2 yang terlintas jer ni........ oh yer... satu lagi nak khabarkan..... IKAN KELISA ku dah meninggal donialah.... pagi masa aku balik dari KL hari Selasa baru2 ni.... Huhuhu... Baru jer dok dua-tiga hari... dah meninggal.. sebabnya.. adalah kesalahan aku sendiri.... Oksigen ROSAK... tapi malam tadi dah gantikan dengan yang baru.. Cuma tak tau ikan apa yang aku nak masukkan dalam tu... Ikan GUPPY jer kot rasanya... huhuhuhhu........... Ok2... sambung nanti... nak sambung mengemas balik ni... meluat tengok barang2... penat2... plus SAKIT PINGGANG semua ada.... huh!!!!!!!!!...............

Sunday, April 26, 2009

What I'm Doing Today?? IKAN KELISA lah......










Huhuh... dah kol 1am dah rupenyer... Kalut jer aku malam ni meneliti ikan2 yang aku beli malam tadi (hari Sabtu lah)... Sekarang bila jam macam ni... dah jadi hari pun lainlah kan??? Bertukar ganti harinyer.... hehehe... ntah apa2 lah aku ni........... Shhhhhhhh... jangan cakap kat orang tau... guna LAPTOP aton ni... Kebetulan dia ke Langkawi... Menahas aku.... Kekekek.... Waaaa..... sukenyer aku menatap ikan KELISA yang aku baru beli tadi makan ULAT yang baru aku masukkan tadi dalam akuarium tu... Haaa... masukkan 5 ekor jer... Aliff cakap tadi bagi makan 3 ekor jer.. sebabkan aku suka no 5, so aku masukkan 5 ekor... eeeee.. geli..... nak ambik ulat tu pun aku guna putik kapas.... masa beli kat kedai cina malam tadi, aku tengok dia main seluk guna tangan jer.. huhuhuh.... nak bela ikan macam orang lain.. tapi PENGGELI aku ni... Eeee... mulalah terbayang kalau melata kat badan ker.. tangan ker.... eee.... tak nak lah... eh.. japlah.. nak pi tambah lagi ulat2 tu.. sian lak aku nengok... lapar lah tu..... hihihi.....

Bercerita tentang ikan ni... sebenarnya aku memang teringin sangat nak bela ikan KELISA ni... Bagi aku.. ikan ni macam membawa makna LAMBANG KEKAYAAN... Heheh.... But kelisa yang aku beli ni bukanlah kelisa yang mahal... bukan yang kale gold, kale kuning, merah... kale SILVER jer... Kalau kat kedai2 leh dapat sekitar rm40-45... But aku bernasib baik kali ni sebab KELISA ni aku dapat dengan harga RM25 jer... Heheh.. pi ngorat tokey cina juai ikan tu... (jangan marahh arrr)... sebenarnya terbekenan ikan KELISA yang kaler golden tu.. tanya punya tanya dia cakap rm300.. aku senyum jerlah... heheh... cuba bayangkan kalau aku bela.. then dia MENINGGAL DONIA... huhuhu... sayangnya duit.... Tapi, sebab aku nak try jaga ikan kelisa ni dan biasakan diri aku dengan ulat2 yang menjadi makanannya dulu.. so, aku try dulu... tengok serasi dak ngan aku.. huhuhu.....

Nanti kan... kalau aku bercadang nak tinggal di rumah sendiri.. aku nak sediakan 1 akuarium besar kat RUANG TAMU untuk aku letakkan sekor ikan KELISA.... harap2 termakbullah.... But time tu biarlah aku tak pindah2 ke mana2 lagi... Lom buat research lagi ni tentang IKAN KELISA ni... Nanti ada masa dan kelapangan aku try search tengok cara2 nak menjaga dia.. but buat masa sekarang... aku just tanya kat kedai cina juai ikan ni jerlah..... kekekeke......... Aku suka tengok muka ikan KELISA ni.. GARANG... meaning nampak KETEGASAN dia kan??? hehehe... ngarut2.... tengok cara dia merampas makanan pun macam nampak ikan jerung... hehehehe.....

Oh yer.... hari ni gak aku dapat settlekan assignment ku yang terakhir.... Betul or tak.... belakang kira... janji HANTAR... dah pi buat pos ekspress petang tadi... minit mesy PPM untuk esok pun dah siap.... cuma yang tinggal nak buat script untuk majlis selasa ni... huhu.. english lak tu.. tension toi........ aku bukan teror sangat ni.... huhuhuhu...........
Petang lak... pi hantar ikhmal... but before hantar balik skolah dia tu... aku sempat gak cari bahan assignment UPAHAN aku... huhuh.. mencari duit lebih ni.... tak pelah.. pendapatan sampingan kan??? ada sapa2 lagi nak upah ker?? percaya ke aku nak buat?? kekekek..... MENAHAS dengan tuan punya assignment kalau aku silap ni... But, DON'T WORRY... i'll try MY BEST............ Kekekekeke................

Friday, April 24, 2009

CH.. Please 4give Me....


CH marah2.... Coz... (antara sebab yang hanya aku dan dia jer yang tau)... Tapi... nak bagitau kat sini... Benda tu sebenarnya tak mendatang apa2 meaning pun... I have put it here becoz... i dont think the way u think.... Please 4give me.... I know that u care.... but certainly i am doing the 'bodo-bodo' thing... Maybe kebelakangan ni agak kelam kabut dengan semua yang merunsingkan fikiran selama ni... Against sorry............. Bukan berniat nak menayang... nak sakitkan hati.. or nak test2.... but tak sangka lak jadi cam ni... Sebab tu... CH leh cx sendiri sama ada perkara2 yang tak disenangi tu wujud lagi tak dalam ni.... Just to say... I always be the same like u know me before.... 'SLALU ADA'.....


MY TODAYS HOROSCOPE SAID THAT....
When was the last time you flirted up a storm? Toss out some fun compliments today.

Overview
You and your friends are doing quite well together -- at least for now! Social business has ups and downs, but your amazing personal energy is perfect for maintaining the trappings of society.

Thursday, April 23, 2009

Damailah AKU di sini.........








Salam....
Hari ni, kat office aku ada function... Majlis Perasmian Sambutan Hari Buku dan Hakcipta Sedunia.... Majlis ni pun aku tau bila aku datang office hari Isnin awal minggu ni.. Dan macam biasa... task aku bermula... Hehehe.. Paling melucukan... pagi tadi aku baru prepare skrip... Function lak mula kol 930... Alhamdulillah.. even kelam kabut but semuanya berjalan seperti yang dijadualkan.....







Dan pagi ni jugak kena post assignment yang paling menakutkan.. iaitu TERM PAPER and ANNOTATED BIBLIOGRAPHY.... Kena post pagi2 gak sebab petang tak sempat.... Kalau post petang alamatnya sampai Sabtu dan aku dapat O lah.... Huhuhu.. Ngeri!!!! So disebabkan aku terpaksa dok je kat dalam auditorium tu.. so Kak Dilla lah yang kuar mengeposkan assignment2 kami tu.. TQ for Kak Dilla... Ape2 pun berserah jerlah.... Takat tu jer termampu untuk aku buat even ada gak yang salah skit2 sana sini.. After binding baru perasan semua tu... So, redha jerlah..... Beban aku semakin berkurangan.. dan yang paling tak bopa best aku ada 1 lagi pending assignment.. Sebenarnya aku dah buat tapi tak rasa confident sangat.. Ingat macam nak post jer tapi sebab due date dia lambat lagi.. so biarlah... aku simpan dan betulkan dulu.. Kalau dah tak de masa baru kira lain.... Lepas ni banyak perkara nak kena fikirkan lagi.. Next week ada 1 lagi function yang menanti aku berkenaan dengan JAPAN FOUNDATION.... So, after tu dah masuk MEI.... Kejapnyerrrrrr...... Huhuhuhu.............

Rasa macam nak TIDO jer............... Ngantuknyaaaaaa......... Balik umah kena buat banyak keje lagi ni... Lipat baju.... Kemas buku2.... Sakit dah datang ni.. Macam2.... Oh yer... beli baju kat BABY AIDA... But dia baru mencecah setahun.. Aku belikan baju for baby age 3 tahun coz rasanya macam muat2 jer baju yang age 3 tahun tu dengan dia pun... kekekekek... MONTEL!!!!..... But comei sangat2.... Amen dah dapat baju UPIN dan IPIN... Seronok sangatlah tu sebab apa yang dia nak dah dapat.... heheheh........

Betullah.. tak larat sangatlah hari ni.. Badan sakit2..... Kaki pun sakit... Perut sakit... Kepala.. huhuhu... normallah tu.... Mau idaknyer... setelah habis exam... terus masuk keje dan kalut2 dengan ISO, hal2 ofis dan paling penting sropa nak pengsan... Dengan ANNOTATED BIB aku tu.... Menahas dan kisah2 yang menyayat hati dan perasaan jer tu....... Ni lah pertama kali dalam hidup aku terasa betapa bebannya nak siapkan assignment tu.. Macam leh meninggal donia pun ada......... Dan esok.... Nak pi menjenguk ayah............. lama dah tak pi.. last week tak pi sebab aku bertolak awal ke s/alam... so, esok kalau tak de aral melintang aku nak menjenguk arwah.... InsyaAllah............

Oklah.... ada apa2 lagi kite cite di lain entry...... nak merebahkan minda aku yang terlalu sarat dan penat sangat ni.................

Wednesday, April 15, 2009

Aku SEBAK…. dan… SEDIH….


pic dalam ofis lecturer kami... macam kat ward jer....






semua ni notes nak PSIKO orang jer ni...

15 APRIL 2009 : Aku bertolak dari umah siang tadi jam 1140am… Drive sensorang dan ada jugak stop 2 kali (Sg. Perak – sekadar mengisi minyak… dan RNR Behrang untuk buang air kecil)… Nyesal jugak tak jamah nasi kat umah tadi… Tapi aku tak de selera pun.. sebab aku sakit kepala dan at the same time.. perut aku rasa segah.. tak selesa langsung… Hehehehe… Perjalanan aku pada awalnya selesa… But bila dah nak dekat2 sampai jer… aku macam berbelah bagi sama ada nak ke KL or direct ke S.Alam… Aku bergegas dan sebenarnya… tujuan utama untuk singgah2 kat KL dulu.. Seperti yang aku plan sebelum ni.. But… bukan rezeki aku….


Kebetulannya, nama untuk bilik ni bukan didaftarkan atas nama aku so aku ingat leh lah sampai lewat skit… Ape2 pun… bila jam hampir menunjukkan kol 4pm aku terus buat keputusan untuk direct ke PUNCAK PERDANA… Lepas masuk h/way Guthrie, aku terus on kan NAVIGATOR… Niat di hati nak tahu jalan mana yang dia nak bawak aku sampai ke PUNCAK PERDANA ni… Dan akhirnya, aku kuar jugak ikut laluan yang aku belum pernah sampai lagi… (Saved tol RM1.40).. But bila guna laluan kuar ni… banyak keta.. tak macam laluan ikut h/way yang aku selalu guna.. It’s ok.. aku dapat belajar sesuatu yang baru hari ni….
dalam lebry PUNCAK PERDANA ni...

After selesai urusan kolej… aku terus mengangkat apa2 keperluan seadanya untuk naik ke bilik.. time tu aku sorang jer… Lepas call inform mak yang aku dah sampai, aku pun ambik masa untuk rest2 kejap…. Nak kata penat, tak lah sangat… Macam biasa jer…. Cuma hati aku rasa sebak sebab tetiba jer aku jadi seorang yang amat terasa…. Air mata aku laju dan terus laju… Mati mood aku untuk tido…. Aku terus melayan perasaan aku.. konon2nya nak jadikan aku sedikit KUAT sebelum memulakan STUDY aku….. Maaf… aku dah tak mampu untuk bercakap apa2 petang ni…. Aku jadi sedih.. sebak… dan rasa dipinggirkan…..
cik FARAH...

Hmm… aku tak ke mana2… aku cuma terperap dalam bilik menanti kedatangan 3 lagi kawan2 yang sekelas dengan aku… Petang tadi, sesampainya aku kat sini… memang rasa agak lapar… mujur kak shima menawarkan diri untuk belikan aku nasi… Thanx to Kak Shima…..

hehehe... pen ni sponsored by KAK SHIMA...
jangan dok guna lebih lak...
TQ kak shima...

Aku mencari2 sudut yang ada WIFI… But sad to say… ada line but tak de connection…. Hmmmm…. Pasti aku akan jadi bosan sepanjang beberapa hari kat sini…. Huhuhuhu. Sedihnya…. Tak perlah… Ingatkan bila dok tingkat bawah ni… ada wifi… but… hanginnnnnnnn… heheheh… Aku mulalah teringatkan suasana kamarku kat umah… Rindunyaaaaa… Baru jer sampai sini… aku dah teringatkan umah…. Kalau ada internet.. aku tak lah sebosan macam ni….. Kembali memutarkan apa2 jer lagu yang ada dalam laptop ni…. Mendengar dan terus memikirkan nasib aku… Tetiba… air mataku jatuh lagi… Hmmm.. nasib aku… Kan???………..

Tuesday, April 14, 2009

Berikan Aku Ruang Untuk STUDY.. Kekeke.. Saja Nak PSIKO nih...







Hai BLOGGIE.....

Hari ni.... malam ni... aku kembali lagi ke sini untuk mencoretkan apa2 yang aku rasa aku nak luahkan.... Esok.. aku akan berjalan jauh... meninjau dan mencari sedikit ketenangan untuk examku yang akan tiba bila2 masa jer ni.... huhuhuhu.. bersediakah aku??? Dan mungkin jugak BLOG dan FP aku akan berkubur buat sementara waktu.... Aku tak de kemudahan nak access INTERNET... Mulanya ingat bila ada broadband aton tu aku leh guna kejap.. but MALANGnya.. coverage lom sampai kat s/alam tu.... Heheheheh.... Doakan kejayaan dan paling penting kemampuan aku untuk menjawab soalan2 yang diajukan dengan tenang... tak nak jadi macam test hari tu.. Menghentam keromo jer.. dan subject tulah yang adakalanya buatkan aku sedikit risau sebab tak de carry mark yang boleh aku tengok2 untuk pastikan macam mana nak score for final nanti.... So far.. aku dah buat yang habis baik setakat kemampuan aku yang bukan dalam kategori pandai sangat nih.. heheheh.....

Selalunya aku dengan Kak Dilla akan ke sana sama2... but for this time aku sensorang jer... Aku mesti akan rindukan BLOG dan FP aku.... Huhuhuh.... By the time aku wrote down dalam blog ni... aku masih lom packing apa2 pun lagi.. dan sebab aku pun rasa macam tak bopa sehat jer.. so aku just clear2kan dan buat sedikit persediaan bagi menghalang penjenayah2 yang cuba menceroboh ke FP aku tu.. heheheh.... Oh yer.. dalam dok buat2 benda ni.. sempat jugak aku menjenguk dan buat apa2 yang patut dalam facebook aku.. dan the result is....

Murni telah menghitung tarikh lahirnya dalam tahun Islam.

Bulan kelahiran Islam anda adalah pada 5 Jamadil Akhir 1398 Hijrah iaitu jatuh pada hari Sabtu. Maksud : Bulan kedua musim panas. Jamada, juga bulan yang lain juga lebih sejuk, yang membawa maksud telaga menyejuk adalah suatu yang biasa ketika itu. Sifat : Mempunyai watak yang berani, menghormati orang lain. Anda mempunyai pelbagai kebolehan dan kebijakkan. Apabila anda tahu bahawa anda salah atau keliru, maka anda mudah mengakuinya. Tetapi, bila anda tahu yang anda benar, anda akan tetap mempertahankan pendirian anda dan tidak akan mengaku kalah. Semasa kecil, ibu bapa anda perlu mendidik anda dengan baik agar sifat-sifat anda yang baik itu terserlah. Jika betul didikannya, semasa dewasa nanti anda akan menyenangkan kedua orang tua anda.

Heheh.... dah lama nak tau aku lahir hari apa.. hari sabtu rupanya.. tapi kan... no 5 tu aku suka.... ada persamaan dan kebetulan lak.. kekekekek..... Oh yer... tak nak tulis apa2 dah.... aku tak larat lah... nak tido awal lah malam ni.... esok dah nak berkemas2.... just nak bawak buku2 skit.... pakaian untuk beberapa hari... iron.... laptop..... erm... broadband?? (tak leh pakai so tak bawaklah).... pastu apa lagi ek??? dan paling penting duit secukupnya......... nak bertolak kol bopa not sure lagi... sebab aku sendiri yang akan handle diri aku..... hehhehe.......... byeeeee...... tunggu tau untuk tau cite2 aku seterusnyaaaaaaaaa bila aku balik dari s/alam nanti..........