Monday, May 17, 2010

Menjawab TAG EYNDA....

.
ok... Sorry Eynda... Murni baru perasan ada tagged untuk Murni... Tu pun Kak Dilla yang bagitau Eynda tagged kat Murni... Hek3.... Kadang2 terlepas pandang.... So, sekarang nak cuba jawablah ni....
.
.
.
ADAKAH ANDA MEMPUNYAI LESEN MEMANDU?
Ada laaa... jalan jauh dah ni... =)
.
.
BILAKAH ANDA MENGAMBIL LESEN MEMANDU?
Errrmmm.. lama dah.. berbelas tahun yang lalu... lepas SPM dan sebelum kuar result SPM lagik...
.
.
BERAPA LAMAKAH PENGALAMAN MEMANDU ANDA?
Sejak ujung tahun 1995 laa....
.
.
PENGALAMAN PAHIT KETIKA MEMANDU?
Erm.. apa ek??? rasanya masa mula2 dulu dapat lesen.. drive keta cousin.. pastu ada sorang makcik lintas jalan lepas dia buang sampah kat tong sampah dalam taman ni... pastu dia tak tengok time lintas... Tong sampah dia terlanggar keta... Tong sampah yang jatuh... Ketaq gaban time tu... Tak leh nak drive dah.. Ingatkan makcik tu yang kena langgaq.. muehehehehe... Haaa.. ada lagi satu... pasai kisah sem dua hari tu... otw nak ke Shah Alam... Tak mau isi minyak sangat... pastu minyak dah tinggai nyawa2 ikan... Kak Dilla paling panik sebadan sebab takut kena tolak keta... Muahahahah.... Relax2... Tak buat dah perangai macam tu...
.
.
PENGALAMAN MANIS?
Kena ketuk kaki ngan arwah ayah masa drive MPV tokey tempat dia keja dulu... Takut ooo... Kalau arwah ayah jadi cikgu... garang ooo.... Tapi.. kenangan tu lah yang tak leh lupa sampai sekarang... Rindu sangat time2 macam tu... Sebab sekarang ni tak de sapa dah nak tegur2 macam tu....
.
.
3 TABIAT KETIKA MEMANDU?
  1. Cakap tepon/sms... Hehehe... walaupun itu adalah satu kesalahan dan membahayakan diri sendiri... Tapi itulah hakikatnya.....
  2. Radio wajib bukak kalau tak cakap tepon/sms.....
  3. Tak suka buka cermin keta... Sebab udara luar tak sesegar aircond dan wangi-wangian dalam keta.... Boleh juai keta ooo kalau tak de aircond.... Hangat.....
.
.
3 PANTANG TIME I MEMANDU BILA?
  1. Bila ada orang hon... Terasa macam diri ni tak reti nak bawak keta.. sedangkan saya adalah sorang pemandu yang amat berhemah occay!!!....
  2. Pemandu yang lain yang bila kita bagi signal, tak mau bagi laluan kat kita... ishhh.... tak bertimbang rasa dan tak berhemah langsung... Macam dia sorang ja bayar cukai jalan...
  3. Huh... hal nak drive keluar dari kawasan umah... Tension betoi ngan neighbour sebelah umah.... Buat umah besar2.. space parking pun tak simpan.. parking rata jalan depan umah orang semua... dah tu kalau orang panggil suruh ubah keta... buat pekak badak... (time ni memang hangin sebadan..) apatah lagi bila time dah menghampiri kol 8am... Makna kata.. lewatlah pi keja nanti....

No comments: