Thursday, September 10, 2009

KMK D'BACA ~ Antara Yang TERINDAH...

.
Berdiri dari kiri : En. Nazri, Zamzamiyah, Murni Masreena, Hazare, Norshahila, Roshida, En. Shahizan... Dan duduk dari kiri : Nang Rabiatun, Norfardilla, Jawahir dan Suhana...
.
Salam BLOGGIE......
.
Sekilas pandang.... Dalam ni... aku cuba nak createkan satu cite tentang KUMPULAN D'BACA... yang didatangkan khas dari PPAK.... Heheheh.... Dan sebelum tu.. pic kat atas ni adalah ahli kumpulan kami yang terdiri dari 11 orang.... iaitu 3 lelaki... dan 8 perempuan... Kak Jawahir adalah sebagai FASILITATOR bagi kumpulan kami yang telah banyak menyumbangkan khidmat dan bagi sepenuh komitmen dalam penubuhan dan kejayaan kumpulan kami....
.
Betullah kata orang.... apa2 pun bermula dari bawah.... Secara ikhlasnya.... group ni ditubuhkan pada tahun 2006... yang penubuhan ahlinya rasa2nya dipilih oleh pengarah PPAK iaitu Dr. Zahidi Dato' Haji Zainol Rashid..... Dan mulanya group ni ditubuhkan berbunyilah macam2... (yelah... manusia kan??? Selalu sangat mengomel)... sebab keberkesanannya tak nampak time tu... Heheheh.... Dan kali pertama tahun 2007... kami for sure jenis yang tak de experience ni... bertanding secara terpaksa... telah GAGAL... tapi menang GAYA lah... Baju seragam... So, bergaya skit dari orang len... Wakakakakak.....
.
2008... bertanding lagi.... dan.... kami yang menyertai wakil pengurusan.. telah menjadi naib JOHAN setelah ditewaskan oleh PSM (Pengurusan Sumber Manusia)... Time tu macam yakin ja nak menang.. tapi tetap kalah... Hahahah.... Dan seterusnya tahun ni, 2009... bertanding lagi... dan alhamdulillah.. telah menjadi johan dan akan mewakili Negeri Kedah Darul Aman ke peringkat Kebangsaan pada bulan November nanti di Ipoh Perak.... InsyaAllah seandainya tiada aral melintang... Dan doakan kejayaan kami....
.
Bercerita tentang hal2 group kami ni.... Masing2... ada caranya tersendiri... For sure... Kak Ed (Jawahir) dan Nang... adalah yang paling setia dan sabar membuat dan menyediakan slide... dibantu oleh Suhana... Lain2nya termasuk aku... Heheh... Menempek jer... Dan En. Shahizan sebagai ketua kumpulan for sure memberikan komitmen yang baik dan aku memang kagum dengan cara En. Shah bekerja (Opss... En. Shah, kalau terbaca coretan ni... senyum skit2 jer tau.. jangan lebey2...).... Macam tu jugak dengan abah.. (En. Nazri).... Syabas untuk insan2 ini.... Kak Dilla... as usual.... jadi model dan contoh paling baiklah untuk membuat permohonan kalau untuk version nak vouge2 ni.... Meaning tugasannya more kepada mohon duit dari Pengarah dan our Pegawai Kewangan... dan seterusnya... membawa aku dan kak shila pi teman beli kain dan adakalanya cari tudung untuk penyesuaian.... Heheh.. Adakalanya pilihan kami tersasar dari kehendak hati ahli kumpulan... Cuma aku dalam bab benda2 free ni... tak banyak songeh sangat lah... Pakai ja mana ada.... (haaa.. itu jer sifat aku yang boleh dipuji pun).... heheheheh.....
.
Ingat senang ke nak heret kain berkoyan2 tu untuk pi bawak ke kedai kain??? Menyenget bau ni.... Hangat lak tu.... Nak pi pilih.... ukur.... dan tunggu siap sampai jadi VOUGE... (hehehe... perasannya).... dan itulah keje aku, kak dilla dan kak shila..... (Tak lupa jugak buat Kaklong yang sentiasa setia jadi peneman kami....)....
.
Dan.... Zam lak bertindak untuk... mengira apa2 kos perbelanjaan kami dan dimajukan kepada Pegawai Kewangan (En. Md. Kasa) untuk membuat pembayaran ke atas bayaran dan setiap bekalan kami ni.......... Dan Hazare lak... semua keje leh buat... Jeneh pandai sama... Cameraman?? Videoman?? Penjaga SLIDE man?? (bantu Ana dan Nang)... dan.... apa2 lah... Tak kiralah bab2 terkejar ke sana ke mari... dan nak minta tolong... tak penah jadi masalah lah pada dia... Dengan erti kata lain... Senang bekerja lah... Apa pun tak pa... Tak berkira....
.
Kak Shida lak.... dulu... dia ketua pasukan kami before En. Shah.... Dan la ni dia tarik diri dari jadi ketua kumpulan sebab terlibat dengan banyak komitmen keje... Orang kuat LEBRY ni... All the function dia yang arrange..... so.... sentiasa bz.... Tapi still dalam group KMK D'BACA ni laaa....
.
Haaa... Inilah ahli2 group aku... Yang bekerja dalam satu pasukan.... dan seperti adik beradik... Cakap pasai adik beradik... Kalau adik beradik pun mesti sekali sekala akan masam muka kan?? Hehehe... macam tu lah kami.. tapi tak lama... sat ja.... semua jenis muka hemoi... heheh.. so, masam muka pun sat ja la.... heheheh.. (pengakuan ikhlas ni.. jangan marah arrr)....
.
Oh yer... pic ni bukan disengajakan syok2 nak pi snap dalam studio.... Sebenarnya nak gunakan pic ni untuk dimasukkan dalam FLASH bagi sesi persembahan KMK/KIK di Sabah dan Ipoh nanti.... Ada dua kali pertandingan lagi menunggu kami di hadapan... Dan.. doakan kejayaan kami nanti k... Kalau tak menang pun.. biarlah menang gaya jadilah... Hahahaah..... Saja lah syok2 kata....
.
Dan.... jangan tak tau.... pic ni... kedai gambar tu minta nak display dalam kedai dia... Maklumlah... peserta2 dia... yang lelaki.. macho2... dan yang pompuan lak... mostly.... tembam2 belaka............. Hahahahaha............ Haaaa.... kuruih mana elok kan??? Kak Dilla la kata.... kena bagi badan2 sehat macam ni baru elok........ Hahahahah.... (Ayat penyedap rasa ja ni)... Oklah... sekadar coretan kan????? All the BEST for D' BACA group.... Dan untuk presenter2... jagalah suara anda.... dengan cara..... banyak minum ais.. dan makan kacang.... kacang khas dari Subang.... Cewah.... pantun dua keratlah plak... Oh yer......... dah lama aku tak berpantun rupanya.... Rindulah plak!!!!!!..................... Ape2 pun... sudah kekeringan IDEA......... haaaaaaa laaaaaaaaaa!!!!!!!...........
.
.

No comments: