Friday, November 27, 2009

1st Day @ AIDILADHA.....

.
Owh!!... Perkara pertama yang terfikir sejak malam tadi dan dibawa sesudah mata terbuka seawal pagi tadi ialah..... Nak pakai baju apa??.... At last, aku iron je baju free KIK kat IPOH ni... Laaa.. ok apa.... aku pun bukan ada baju raya... so, pakai je mana ada... Heheheh.......
.



.

.

.
Macam kebiasaannya... lepas settle hal2 solat sunat raya, persiapan apa yang ada kat umah... pasti kami akan mengunjungi pusara arwah ayah... dan.. kali ni kali ke-4 beraya haji tanpa ayah... dan kali ke-8 kalau nak dikira sambutan kedua2 hari raya iaitu raya puasa dan kurban.... Moga ALLAH tempatkan di kalangan yang beriman... AMIN........
.
Sampai je depan kawasan perkuburan ni... jumpe dengan neighbour aku... Comel anak dia... mujur mau jugak dipegang... Heheh.. Selalunya payah.. Agaknya sebab berpakaian lain skit dari hari biasa...
.
.
Tak ramai sangat pun macam selalu.... Selalu setiap kali raya.. bersesak2... jamp... Mungkin sebab pagi ni kami sampai agak awal dari biasa.. So, tak susah untuk parking keta... ok2 aje... Oh yer... this time raya.. tak de tema2... oakai je baju kale apa... sebab tak lengkap... Ikhmal tak de... Kat skolah.... tak nak balik.. ishh.. teruknyer... Takpe, hari ni nak pi jenguk2 dia jap....
.
.
.
.
Ok... lepas selesai menziarahi pusara arwah ayah, kami ke umah CHAQ lak... Sepupu mak.... Pi beraya lah... makan kueh2 raya.... Umah aku pecah rekod.... dah lah tak buat... beli pun tak... Kekeke....... Rajin oooo... Rajin sesangat.... Tapi ketupat dan rendang buat lah.. tu kan wajib.......... Sempat bergambar kenangan kat umah CHAQ.. dan lepas tu, ke umah Tokchik dan Toksu.. Tak jauh dari situ... Habis acara makan2, kami pun balik.. sebab Eimien nak pi solat jumaat pulak...
.
.

No comments: