Sunday, November 15, 2009

Singapore ~ LUNCH DAY 01 @ Hjh Maimunah Restaurant...


Orang kat sini.. lebih banyak menggunakan public transport.... so, payah jugaklah nak cari kawasan atau jalan raya yang JAMP macam kat KL tu....
.
.
.
First destination kami adalah kat Kedai makan or restaurant Hjh Maimunah ni... Nama macam orang Mesia kan?? Sebelum tu agak lama jugak dok dalam bas menunggu tourist guide ni arrange tempat makan untuk kami.... Tapi mulanya tak lah rasa akan makan di sini... Sebab nampak orang beratur panjang sampai ke luar kedai... Heheheh.... Dan mungkin sebab depa dah booking tempat tu untuk kami... masa yang diambil untuk menunggu hidangan sampai ke depan mata taklah lama sangat.... Boleh je makan... Macam masakan di MESIA.. cuma... tak sedap sangat lah....
.
.
.
.
.
Gambar2 kat atas ni lak.... aku snap sepanjang perjalanan aku dari epot ke kedai makan tu.... Dan ternyata, aku sedikit kagum meilhat kebersihan dan keindahan Singapore yang penuh dengan bangunan2 yang tinggi.... dan paling penting... amat teratur dan bersih sekali.... dan.. dalam konteks kebersihan ni... Malaysia agak jauh ketinggalan........
.
.

No comments: