Tuesday, October 13, 2009

My HANDBAG Collection...

.
Beli dari Kak Shida... Of course lah bukan original... Harga dia aku dapat RM130.00.... Hehehe... Lama dah tak penah pakai... Simpan jer.... Habis pesyen dah....
.
Tahun ni jugak beli.... Masa kat Langkawi... BUM.... CH bagi duit....... Suka beg ni sebab macam nampak kasual jer bila pakai... Hehehe... Macam2 lah aku ni...
.
Hehehe.... hujung tahun lepas.... Beg ni selalu orang gelakkan aku... Depa heran macam mana aku leh berkenan... Murah jer.. RM80... Tapi aku beli beg ni kat Thailand masa pi rombongan ngan Persatuan Sejarah last year.... Dan beg ni aku pakai pi register kelas MASTER hujung bulan dec tahun lepas... Ok per kan?? Elok apa....
.
Sembonia jugak... Beli kat Mall... apa ntah nama shopping complex kat depan PWTC tu... Masa tu bulan Mac rasanya.... Berkenan lak... Rasa cantik jer.... Hehehehe....
.
Latest sekali handbag SEMBONIA ni.... Beli kat Mid Valley masa bulan Ogos tahun ni..... Still hadiah dari CH.... Yang ni... dia sendiri yang berkenan.... Tiba2 jer dapat... Hehehe.... Pandai kan dia pilih ikut taste aku....
.
Duit CH jugak.... Tapi aku beli sendiri.... Kat Pacific.... Tak tau pasepa aku berkenan.. Tapi amat sedap bila menggalasnya... Hadiah untuk Hari Raya Tahun lepas....
.
Ist time dapat handbag dari CH... Beli kat boutique SEMBONIA, Quensbay Mall Penang.... Pilihan dia dan amat kena dengan taste aku.... Hehehehe...... Cantik... dan paling lama aku pakai handbag ni tanpa tukar2.... Hadiah ni dapat masa hari jadi CH... Tapi aku lak yang dapat hadiah ni... Kekekeke.... Pesyen apa ni????......
.
Haaa... aku beli sendiri ni... lama dahhh... adalah dalam 3 tahun lebih dah... Aku suka sangat pattern ni.... Beli mana yer?? Tak ingat... Rasanya kat pacific kot... 1st time tengok kat SOGO... Time tu duit tak cukup... So, balik A/S baru beli.... Tapi sampai la ni pattern ni masih ada di pasaran... Harga turun skit kot... Less 20%....
.
Beg tipu2 lagi... Jenama FENDI... Tapi harga kalau tak silap RM180... Terkena kot... Tapi kale dia cantik... Bukan macam ni.. Ni terkena flash camera... Aku beli kat Penang Night Walk Mei lalu... Masa pi holiday ngan mak dan Aton kat Feringgi.... Tapi pakai sat ja.... Hehehehe...
.
Jenama CR2... Naper aku suka beg ni?? Kale dia... Leather dia.... dan saiz dia yang comel dan sesuai sangat pakai time kasual or keluar2 pi kedai.. hehehe... Tapi pakai pun jarang2...
.
Hehehe... Macam2 kale ada... Unik apa beg ni... aku beli pada 01.01.2009... Juga jenama SEMBONIA..... Cantik kan??? Sesuai pakai time nak pi kelas... or holiday yang ringkas2... macam2 leh bawak masuk kat dalam dia.... Laptop kecik aku pun leh masuk....
.
Hahahaha........ Handbag yang beli tapi tak pernah pakai.... untuk kepit2 kat celah ketiak jer nih.... Beli kat padang besar time lama dulu masa aku pi ngan ina dan lin kalau tak silap... Ntah2 depa pun tak ingat... Nak bagi kat orang lah beg ni.... Tak sesuai untuk aku... rasa macam..... tak sesuailah.......
.
.
Hehehehe............
.
Aku ni... bukan nak study ker apa ker... Exam dah tinggal beberapa hari jer lagi... Mesti kengkawan aku dok pulun menyonget dan tersengguk2 depan buku atau mungkin ada yang telah mematuk buku atau buku tu dah patuk depa... Muahahahahah.......
.
Tetiba terfikir nak masukkan 70% koleksi handbag aku dalam ni........ Muahahaha........ Yang lagi 30% ada dalam almari... Malas nak ambik dan snap dah... Yang aku snap ni yang kerap aku pakai jugaklah... Tapi itu antara 2-3 tahun lepas2... dan ada jugak yang latest..... hihihi.... Sebabnya awal cuma nak ambik beg SEMBONIA putih ni je nak pakai pi ofis esok.. Tetiba lak tangan ni tak sabar2 nak tekan button camera... Ngada sungguh!!...
.
Tapi kan.... rasa macam dah lama tak beli handbag.. (huhuhuh... dia buat dah...)... Last sekali kalau tak silap bulan 8 kot... La ni baru bulan 10... Mau pengsan kalau kengkawan aku dengar... Membazir je kan?? Sedangkan yang sedia ada ni pun sangat2 elok untuk dipakai... Lom jejas apa2 pun..... Hehehehe..............
.
Aku paling suka jenama SEMBONIA... Sebab harga buleh2 tahan ja... Taklah mahal sangat sampai leh pengsan kalau nak kena beli kerap2.... Ada duit belilah... Kalau tak dak duit tapi berkenan.. beli jugak.... simpan sikit2... Tapi lately ni.... ada lagi orang yang terlebih berkenan dan nak beli handbag... even... dia sendiri tak leh nak pakai handbag tu.... Kikikiki..... Cuma dah janji kan... Sampai ujung tahun 2010 tak leh beli.. Pakai ja mana ada... So, makna kata 2011 baru leh beli... ok2... 01.01.11.... beli HANDBAG baru.... Huhuhuhu.......... Lambat lagi laaaaaaaa!!!!!!.....
.
.

2 comments:

LumutHijau said...

Assalamualaikum. Kalau handbag Sembonia sale RM 279 kt Sogo, tu kira murah ke mahal ek?

LumutHijau said...

Saya tak biasa beli Sembonia. Tu yang tanya tu. ;)