Sunday, June 21, 2009

Selamat Hari BAPA & AktivitiKU Hari Ini......

Senyuman ikhlas dari aku.... Time ni kat kaunter... Hari ni malas nak wak kuar camera aku.. so minta SASMIN snapkan jer....


heheh... kena letak ni dulu kan??? Time aku bagi taklimat.. Slide lak buat hal.. ada TIMING... Abang Asrul tersilap masukkan slide lain.. Mujur jenis pandai sama... Kekekek... Perasannya.....


Pn. Hasnah dan Kak Shida... Ooooo... sempat lagi berposing no... But Kak Shida lupa pakai seragam OTROMEN dia ni.... Heheheh.....


Owh... Ni lak.. adik2 praktikal dari UiTM (my junior lah ni)....


Time ni lak... Masa Dr. ZZR bagi c/mata kenangan kepada Ketua Pustakawan UM....


Ucapan dari Chief Librarian @ Library UM....


My Pengarah... Dr. ZZR... Ucapan Alu-aluan...




Ni lah antara yang hadir dalam sesi lawatan kali ni....


Salam to all BLOGGIE.....

First of all.... aku nak wish HAPPY FATHER'S DAY.. buat semua insan yang bergelar bapa..... I have NOBODY to wish that words..... Tapi, aku dah pun wish perkataan yang sama pada insan2 yang aku terlintas untuk wish kan semua ni.... Dan kalau still ada arwah ayah... mesti kami adik beradik tak lupa berebut2 nak ucapkan perkataan ni.... Tapi... semuanya dah berlalu dan tinggal kenangan yang paling bermakna dan membuat aku tersenyum tatkala mengingatkan semua ni....... LOVE U AYAH.... LOVE & MISS U SO MUCH.... Al-FATIHAH.. Moga Allah menempatkan roh beliau di kalangan orang yang beriman.... AMIN.....

Hari ni.... Kerja... Seawal pagi... aku dah bergegas ke bilik my PENGARAH... Untuk confirmkan padanya berkenaan dengan lawatan yang aku terima dari Perpustakaan Universiti Malaya, Kuala Lumpur.... Sebab CHIEF LIBRARIAN ~ Prof. Madya Dr. Noredzan Che Nasir sama2 mengikuti sesi lawatan ke lebry kami... so DR. ZZR bersetuju untuk turut serta memberikan ucapan alu-aluan..... dan aku seperti biasa... memberikan taklimat berkaitan dengan perkhidmatan perpustakaan secara umum... Malangnya... slide kali ni diTIMINGkan... so, terpaksa skip2... Maybe Abang Asrul silap masukkan slide tu kot... Mujur jenis tak GLABAH... hahah... Under CONTROL... Kekekekek....... Actually suppose dia orang sampai kol 10 pagi.. tapi akibat kesilapan teknikal yang tidak dapat dielakkan... so, terlewat skit... tersesat rupanya.... heheh.... Tak pelah.. janji sampai jugak ke teratak kami ni..... semua yang hadir dalam 60 orang.... santai2 jer depa ni.... but very FRIENDLY........
antara sesi lawatan sekitar ruangan perpustakaan yang sempat di SNAP oleh SASMIN....


Erm.... kali ni tak de batch aku pun... Ada junior... dan paling banyak senior.... But... dia orang semua peramah.... Belum perkenalkan diri... aku dah ditanya nama apa... bila cakap je nama apa.. mulalah memanggil aku 'CIKGU MURNI'... Huhuhu.... Perkara dan situasi yang sama selalu aku dengar ke mana saja aku pi.... Tak perlah.... itu tandanya BUDI BAHASA kan???? Tapi, mostly depa ni semua friendly... So, empayar persahabatan aku sesama librarian semakin meluas.... Aku suka macam ni.. sebab senang nak cari information tentang bahan kelak.... Tak salah kan??? Lagipun academic dan public library agak berlainan skopnya even tugas hampir sama....

Tapi antara soalan yang hangat diajukan ialah.......... Eh... naper ada yang pakai baju macam aku pakai dan naper ada yang pakai BLAZER lak.. Heheheh... Depa pelik kot... Baju yang macam aku pakai tu ialah... BAJU OTROMEN.... Kekekek... Depa berkenan ke?? Or depa macam PELIK?? Haaa.. sapa nak jawab ni??? huhuhuhu................. Heran kot sebab OTROMEN tetiba jer leh hidup lama kat BUMI ni... huhuhuh....... Ngarutnya aku ni... kekekek........

Hari ni.. pi beli baju ngan Kak Dilla.. Eh beli kat kedai kain tu jer... Baju nak pakai time pertandingan KMK nanti..... Lepas tu terus pi upah kat Kak Nani... Paling tak bopa bestnya, aku dan Kak Dilla tersilap kira... Suppose 8 pasang... tapi beli untuk 7 pasang jer... Aku dan Kak Dilla siap pi ukur dah... Sebabnya.... kami kena attend kelas @ Puncak Perdana beberapa hari b4 pertandingan KMK tersebut.... Meaning Khamis tu dah kena ada baju dah... Tak leh lewat.....

Hari ni... dapat surat kena ke BALING pada Selasa ni 23/06/2009... Ada majlis BICARA KARYA di Perpustakaan Baling... DBP dan ASASI join sama... So, as usual... aku sebagai MC for this majlis kena attend... Rasanya tak ramai yang akan ke sana... lebih kurang dalam 2 buah keta jer..... So, tentatif program untuk function tu pun dah sampai ke tangan aku.. so, aku akan buat sekejap lagi... Tak pun... esoklah paling last pun.....

Hmmmm..... Ok.... sedikit sebanyak kisah aku untuk hari ni...... Sehingga bertemu di lain waktu... wassalammualaikum wbt... (heheh... macam MC lak)... kekekek..............

1 comment:

Ziela Anwar said...

murah senyuman betul la awak ni murnie