Sunday, August 23, 2009

Sesekali Aku TERFIKIR....

Ni adalah 5 pic antara 40 keping yang aku sempat snap... Heheheh... Ape2lah aku ni... Bosan ker?? Taklah jugak... Cuma rasa... NTAH!!.. Ngeh3x...

Sesekali aku terfikir.....
.
Mujur aku mai ofis hari ni.... Walaupun hujan seharian... Masih ada perkara dan keperluan yang boleh aku siapkan hari ni... Walaupun pada mulanya dari awal pagi tadi lagi agak terpesong fikiran aku untuk cuti2 mesia.... sebabnya... memikirkan hal2 keje2 umah yang aku boleh siapkan kalau aku tak ke pejabat hari ni... Dan keputusan aku ambik untuk ini adalah TEPAT sekali.... Sampai time sekarang... Hati aku sedikit lega... Walaupun BOSS aku takde.. Aku dah boleh siapkan claim (2 claim) masa aku ke KL last month dan claim ke UUM awal bulan ni... Banyaklah jugak... Heheheh....
.
Dan aku sempat jugak siapkan beberapa perkara disulam dengan snapping pic2 ni menggunakan camera aku yang rasanya macam dah agak lama aku tak gunakannya ketika di pejabat... Cewah.. Selalu sebut ofis... kali ni sebut pejabat plak... Macam SKEMA jer... heheh....
.
Hari ni... 1st day for this year aku mai pejabat masa bulan posa... Hari kedua posa.. Meaning tinggal lebih kurang 28 hari lagi... Huhuhu... Baru posa 2 hari dah mengira berapa hari lagi nak habiskan posa dan celebrate raya?? Lor.... Dahsyatnya!!.... Tapi.. di sebalik apa pengiraan aku ni... Aku rasa macam tak best jer... Serupa seakan TIDAK PERCAYA apabila hingga ke saat ini aku masih belum mempunyai baju raya... Muahahaha.... Agak kelakar untuk didengar... Tapi itulah kenyataannya..... PASRAH jer lah....
.
Jumaat lepas, belikan baju kat Eimien dan Ikhmal (untuk baju Melayu).... Semacam jer.. Tema kale tahun ni kale hijaulah kot.. Sebab beli kat depa pun kale hijau... Agak tak best jer raya kali ni... Semakin tua ni rasa semakin tak best jer nak celebrate apa2... Kali ni... ada plan yang ntah apa2... Tapi RAHSIA... Takut tak menjadilah plak... Ikut KEBUDGETAN PERAYAAN ni... Tapi aku macam nak celebrate kat satu tempat baru jer... Ada ka ahli dan warga family aku mau ikut aku... Buat len dari yang len... Heheheh...
.
Tetiba teringat... RUMAHku SYURGAku... Alangkah bahagianya jika dapat menjadikan RUMAH aku antara RUMAH yang menjadi satu lokasi yang TENANG.... Berpindah??? Eh... Merepek apa ni... Actually, kepala berserabut sangat time ni... Banyak perkara yang kena siapkan.. kena fikirkan... But pagi tadi, aku dapat mengemas bilik aku untuk aku kembali terperap tenang untuk lakukan keje2 skolah aku... Cuma baju jer ada yang belum di IRON... =) hehehe..... Balik nanti aku akan cuba settlekan semuanya.....
.
Plan untuk BERCUTI..... Oleh kerana ni adalah BULAN PUASA.. Keje pun tak sebanyak bulan2 lain.. Itu kata PENGARAH aku... Tapi kadang2... jadi di sebaliknya... So, dalam kepala ni terlintas jugaklah nak berCUTI... Cuti hujung minggu aku yang dua hari itu... cukup menyesakkan kepala aku.. Banyak perkara lagi yang belum tercapai... :'( sedey......... Aku nak bercuti lah... But keputusan semua petang nanti... Kalau tak rajin.... aku akan bercuti....... Cuti aku banyak lagi......... Banyak2.... Sungguh banyak!!!.....
.
Oklah.... stop dulu.... Malas nak mengarang cite yang ntah apa2..... SELAMAT BERPUASA.....

2 comments:

Diah said...

Selamat menyambut bulan ramadan ye...and jangan sedih-sedih.....

:: MURNI MASREENA :: said...

=) TQ Kak Rod.... Salam RAMADHAN jugak buat Kak Rod dan FAMILY....